Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 23, 2022 4:56 μμ A+ / A-

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Συγκίνησαν οι λιλιπούτιοι μαθητές και μαθήτριες

ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ

ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ χαρά, αγάπη, περηφάνεια, αλλά και ρίγη συγκίνησης, σκόρπισαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2022, οι λιλιπούτιοι μαθητές και μαθήτριες των 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, στην Χριστουγεννιάτικη Εορτή που ετοίμασαν για τους καλεσμένους στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο δεσπόζει στη συμβολή των οδών Δημοσθένους 254 και Αχιλλέως.

Με παρόντες τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, τη Δημοτική Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας, Κα Ευσεβία Κοσμίδου, την Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Κα Ιωάννα Γκελεστάθη, τον Υπεύθυνο του Ε.Κ.Α.Β., κ. Γιάννη Τσουκαλά, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, κ. Αθανάσιο (Νάσο) Πρέντζα,  αλλά και πολλούς γονείς και κηδεμόνες των μικρών πρωταγωνιστών και πρωταγωνιστριών της Χριστουγεννιάτικης Εορτής, η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο των μελών της Δημοτικής Φιλαρμονικής, οι οποίοι υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού τους κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, παιάνισαν χαρμόσυνα εορταστικά άσματα.

Η στιγμή εισόδου στην αίθουσα εκδηλώσεων, των μελών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας.

«Ω, Έλατο», από τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας.

Ακολούθως, σύντομους χαιρετισμούς προς το πολυπληθές παριστάμενο κοινό απηύθυναν, τόσο η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλιθέας, Κα Μαρία Ακτύπη, όσο και ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, κ. Κώστας Ανδριανόπουλος, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά, τόσο το Δήμαρχο για την ουσιαστική βοήθεια που τους προσφέρει επί σειρά ετών, όσο και το σύνολο των παρόντων στην εκδήλωση.

Αμέσως μετά, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, έδειξαν σε όλους τον τρόπο με τον οποίο «το Ελατάκι που δεν το ήθελε κανείς», με τη βοήθεια, τη φροντίδα και την αγάπη που του έδειξαν, όχι μόνο μεγάλωσε και στολίστηκε με κάθε λογής διακοσμητικά, αλλά μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο δέντρο που το άστρο που τοποθέτησαν στην κορυφή του, δεν φώτισε μόνο ολόκληρη την αίθουσα, αλλά και τα χαρούμενα προσωπάκια των  μικρών «αστεριών» – πρωταγωνιστών και πρωταγωνιστριών, τα οποία στο τέλος του θεατρικού δρώμενου απέσπασαν, καθόλα δίκαια, το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια, τη… «σκυτάλη» πήραν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, τα μεγαλύτερα παιδιά δηλαδή, τα οποία έδειξαν και εκείνα με τη σειρά τους στους πολυπληθείς παριστάμενους, όχι μόνο πως στολίζεται ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, καθώς και πως γίνεται σωστά ένας χιονοπόλεμος, αλλά και πως ‘Άγγελοι, Χιονούλες, Καλικάντζαροι, Ξωτικά και ο αγαπημένος όλων Άγιος Βασίλης, μπορούν να γίνουν ένα και μέσα από το αστείρευτο κέφι, το τραγούδι, το χορό, τον αυθορμητισμό τους, όπως ακόμα και με τα κάλαντα που ερμήνευσαν επί σκηνής στο τέλος του προγράμματός τους, να καταφέρουν να μας διασκεδάσουν, να μας συγκινήσουν, αλλά και να κάνουν υπερήφανους τους γονείς και κηδεμόνες τους, για τις σπάνιες ικανότητες που διαθέτουν.

Η όλη καθόλα επιτυχημένη αυτή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, «έκλεισε» όπως έπρεπε, με χορούς δηλαδή, που χόρεψαν μέλη (ανάμεσα στα οποία ήταν και η συνεργάτης της εφημερίδος μας Κα Ευσεβία Κοσμίδου), του τμήματος latin χορών, το οποίο ανήκει στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου μας.

Συγχαρητήρια αξίζουν σίγουρα πολλά, στους Διευθυντές των 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, στο καθόλα άξιο Διδακτικό και Υπαλληλικό Προσωπικό του σχολικού συγκροτήματος – πρότυπο, αλλά, πρωτίστως, στο σύνολο των λιλιπούτειων μαθητών και μαθητριών (των οποίων, αν και το αξίζουν απόλυτα, για ευνόητους λόγους δεν αναρτούμε φωτογραφίες), για τις σπάνιες στιγμές που προσέφεραν πλουσιοπάροχα, ευχόμενα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο σε όλους τους παριστάμενους, «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2023».

Και του χρόνου!!!.

 

 

 

 

 

 

 

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Συγκίνησαν οι λιλιπούτιοι μαθητές και μαθήτριες ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Συγκίνησαν οι λιλιπούτιοι μαθητές και μαθήτριες ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Rating: 0
scroll to top