Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 18, 2023 2:53 μμ A+ / A-

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ»

ΚΛΙΜΑ ενθουσιασμού επικράτησε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας, όπου τελέστηκε χθες το μεσημέρι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καλλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη, καθώς και των Δημοτικών και των Κοινοτικών Συμβούλων Καλλιθέας.

Ο νέος Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με την τελετή Αγιασμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος στη συνέχεια έλαβε το λόγο και συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο Καλλιθέας και τους Συμβούλους για την εκλογή τους και τους προέτρεψε «να εργαστούν σαν μια οικογένεια για το καλό και την πρόοδο αυτής της ωραίας πόλης», στην οποία -όπως είπε- «ζούσε και ο ίδιος ως Καλλιθεάτης».

Από την πλευρά του, ο κ. Ασκούνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την παρουσία του στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Καλλιθέας και με την ομιλία του έθεσε τους άξονες για το πώς θα πορευτεί ο Δήμος Καλλιθέας την επόμενη 5ετία.

«Θα δουλέψουμε σκληρά, μεθοδικά και με σχέδιο για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου μας», είπε ο κ. Κώστας Ασκούνης, καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες που είχαν γεμίσει μέσα και έξω την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, σπεύδοντας να τονίσει πως έχει «απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών και των εμποδίων που θα βρούμε μπροστά μας».

Σηματοδοτώντας τη νέα εποχή που «ανοίγεται» για τον Δήμο Καλλιθέας, ο κ. Ασκούνης έδωσε έμφαση στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων με στόχο: «Ανθεκτικές υποδομές και ποιότητας ζωής με ασφάλεια και ανάπτυξη για όλους».

«Μια καθαρή και φωτεινή πόλη. Ένας Δήμος αλληλεγγύης, στήριγμα στην οικογένεια, τα νέα ζευγάρια. Ένας Δήμος που δεν αφήνει κανένα πίσω. Αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτό είναι το χρέος μας», είπε ο νέος Δήμαρχος Καλλιθέας.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, τόνισε πως «αποτελεί προτεραιότητα η αποπεράτωση των έργων του Παραλιακού Μετώπου, η διατήρηση με κάθε τρόπο του ελεύθερου και κοινόχρηστου χαρακτήρα της Πλατείας Νερού στην Παραλία μας, η άμεση λειτουργία του μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ επί της οδού Δημητρακοπούλου, η αποκατάσταση της καθίζησης του χώρου στάθμευσης στον ηλεκτρικό σταθμό του Ταύρου και φυσικά η θωράκιση των περιοχών μας από ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμυρών».

«Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία και συνεννόηση με την Κυβέρνηση στην επίλυση των μεγάλων αυτών προβλημάτων, αλλά και γενικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση», τόνισε, άλλωστε, ο κ. Ασκούνης, για να σπεύσει να επισημάνει στη συνέχεια: «Όμως, δεν θα φοβηθούμε τις ρήξεις και δεν θα συμβιβαστούμε με το ρόλο των «βολικών» παρατηρητών και διαχειριστών της εξουσίας. Εξάλλου μέσα από τις ρήξεις έρχεται η πρόοδος και η εξέλιξη των κοινωνιών».

Μάλιστα, ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε και στην επιβάρυνση που θα έχει ο Δήμος Καλλιθέας με επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ για το τέλος ταφής των απορριμμάτων για το έτος 2024, «πέραν των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη πληρώνουμε», όπως ανέφερε, κάνοντας λόγο για ένα «εξοντωτικό μέτρο που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία όλους τους Δήμους».

«Ξεκινάμε λοιπόν, με βαθύ αίσθημα των μεγάλων ευθυνών και δυσκολιών, αλλά και με πνεύμα αισιοδοξίας. Ναι, μπορούμε με τη δική σας συμμετοχή να κάνουμε την Καλλιθέα τόπο για να ζεις και όχι απλά να κατοικείς», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ασκούνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο Βουλευτής Νότιου Τομέα του ΠΑΣΟΚ, κ. Παύλος Χρηστίδης, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Μάντζος, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, κ.  Νικόλαος Βρεττός, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Γιώργος Κουτελάκης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Μπαλάφας, η πρώην Βουλευτής Νοτίου Τομέα του ΠΑΣΟΚ, Κα  Τόνια Αντωνίου, το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος,ο Ακαδημαϊκός, κ. Αντώνης Κουνάδης, οι Διοικητές του Τμήματος Τροχαίας και Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, κ.κ. Ευάγγελος Αρβάλης & Δημήτριος Τσιάκος, κ.ά.

Επίσης, παρευρέθηκαν Πρόεδροι και Μέλη των Δ.Σ. Πολιτιστικών, Αθλητικών, Κοινωνικών και Πολιτισμικών Συλλόγων της πόλης μας.

Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν, τέλος, ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Χάρης Θεοχάρης, οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα, κ.κ.  Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου και Θεανώ Φωτίου, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας.

Η εφημερίδα μας εύχεται ολόψυχα, τόσο στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Κώστα Ασκούνη, όσο και στο σύνολο των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων της πόλης μας, καλή επιτυχία και εποικοδομητική συνεργασία, προς όφελος του Δήμου και των συνδημοτών μας.

Στιγμιότυπα από τη χθεσινή Ορκωμοσία.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ» ΚΛΙΜΑ ενθουσιασμού επικράτησε στην κατάμεστη αίθουσα του Δη ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ» ΚΛΙΜΑ ενθουσιασμού επικράτησε στην κατάμεστη αίθουσα του Δη Rating: 0
scroll to top