Τετάρτη , 8 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΡΓΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»

ΕΡΓΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»

Ιούλιος 30, 2022 5:17 μμ A+ / A-

ΕΡΓΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»

Ευχάριστα νέα για την πόλη μας

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΩΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΕΝΑ ιδιαίτερα ευχάριστο νέο για την πόλη μας, αποτελεί σίγουρα χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής ότι μπήκε {«στην τελική ευθεία η ωρίμαση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει δικαιούχους  φορείς Υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και το ΤΑΙΠΕΔ} και έχει προϋπολογισμό περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Από την ίδια ανακοίνωση, ενημερωνόμαστε επίσης, ότι: «…Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας συνολικής δράσης προϋπολογισμού περίπου 475 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να αλλάξει μορφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Αφορά την αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου σε μήκος άνω των 10 χιλιομέτρων, από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζοδρόμους και άλλες εγκαταστάσεις.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ (σημ.: Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), καθώς και τους όρους της. Αντικείμενο του επιλέξιμου έργου είναι η ενοποίηση της ακτογραμμής από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Καλύπτει έξι Δήμους (Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης). Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Υπολογίζεται ότι το έργο θα καλύψει περί τα 13,5 χιλιόμετρα».

Αυτή η εξέλιξη, πρέπει σίγουρα να ικανοποιεί ιδιαίτερα και τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος, αν και έχει λοιδορηθεί πλείστες φορές, από τη πρώτη στιγμή που εξελέγη Δήμαρχος, έχει πρωτοστατήσει σε σειρά ενεργειών και δράσεων, όχι μόνο για τη διάδοση της αξίας του ποδηλάτου στη ζωή όλων μας, αλλά και για τη δημιουργία ασφαλούς και ενιαίου ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της πόλης μας, όπως, π.χ.:

** Με τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Ποδηλάτου, η οποία περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ενημερωτική Ημερίδα, καθώς και μεγάλη συναυλία με τους «ΟΝΙΡΑΜΑ» και τους REC, στην πλατεία Νερού στις Τζιτζιφιές (βλέπε εδώ και εδώ).

** Με τη διοργάνωση, σε ετήσια βάση, Ποδηλατικού Γύρου στην πόλη μας (βλέπε εδώ και εδώ), ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχει παραστεί ακόμη και σε μεγάλα αθλητικά event (όπως το Kallithea Run), κάνοντας χρήση ποδηλάτου, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα (βλέπε εδώ).

Η χαρακτηριστική φωτογραφία, με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο να προσέρχεται στο αθλητικό event Kallithea Run”, με το ποδήλατό του.

Το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2015 και στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής Ποδηλάτου στην πόλη μας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως: «Όσο πιο πολλούς ποδηλάτες έχουμε στους δρόμους, τόσο πιο φιλικές θα γίνονται οι συνθήκες για αυτούς και τόσο πιο πιθανό είναι να ακολουθήσουν οι υποδομές που θα φέρουν ακόμα περισσότερους ποδηλάτες».

Επτά (7) ολόκληρα χρόνια μετά και έχοντας συμβάλλει ο ίδιος ο Δήμαρχος τα μέγιστα προς αυτή τη κατεύθυνση, δηλαδή προς τη δημιουργία ποδηλατικής συνείδησης στους συνδημότες μας και όχι μόνο, αποδεικνύεται και προφητικός, καθώς οι υποδομές εκείνες τις οποίες πίστευε ότι ήταν εφικτό να προκύψουν στο μέλλον, όχι μόνο πλέον αποκτούν «σάρκα και οστά» με τη δημιουργία ενός τεράστιου σε μήκος ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει την πόλη μας με τη Βουλιαγμένη, αλλά σίγουρα «θα φέρουν (όντως) ακόμα περισσότερους ποδηλάτες»

ΕΡΓΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» Reviewed by on . ΕΡΓΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» Ευχάριστα νέα για την πόλη μας ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΩΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΕΝΑ ιδιαίτερα ευχά ΕΡΓΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ – ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» Ευχάριστα νέα για την πόλη μας ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΩΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΕΝΑ ιδιαίτερα ευχά Rating: 0
scroll to top