Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Αθλητικά » KALLITHEA RUN 2016

KALLITHEA RUN 2016

Απρίλιος 18, 2016 2:10 μμ A+ / A-

KALLITHEA RUN 2016

 Κοσμοπλημμύρα το πρωί της Κυριακής

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΑΤΟΜΑ!

ΟΤΑΝ συναντώνται και συνεργάζονται οι κατάλληλοι  άνθρωποι στις κατάλληλες  θέσεις, η επιτυχία δεν είναι  μόνο αναμενόμενη, αλλά και εξασφαλισμένη!

Αυτό που συνέβη χθες το πρωί της Κυριακής 27 Απριλίου 2016, δεν έχει προηγούμενο! Χιλιάδες αθλητές – δρομείς, έσπευσαν να συμμετάσχουν στον αναγνωρισμένο,  πλέον, και από την Διεθνή Ομοσπονδία  5ο κατά ετήσια χρονική σειρά Αγώνα επί δημοσίου δρόμου, με τη διακριτική ονομασία Kallithea Run 2016, αθλητές και αθλήτριες, όχι μόνο από την Καλλιθέα, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά ακόμη και από πολλές χώρες του εξωτερικού.

Και δεν ήταν,  βεβαίως, μόνο η ανεπανάληπτη συμμετοχή των αθλητών και των δρομέων, που συντέλεσε στον χαρακτηρισμό του 5ου Αγώνα δρόμου ως του γεγονότος της χρονιάς για την πόλη μας,  αλλά και η άρτια, η επαγγελματική και διεθνούς επιπέδου, διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου, που ήταν στην πραγματικότητα  ήταν τέσσερις,  αγώνες δρόμου μαζί.

Κύριοι συντελεστές αυτής της πρωτόγνωρης επιτυχίας ήσαν, ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», σε συνεργασία με τον  Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας.

Παρόντες και συμμετέχοντες, ήταν το Τμήμα Κρουστών της Φιλαρμονικής του Δήμου, που έδινε το ρυθμό στους αγώνες, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, Πρόσκοποι, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δεκάδες  Εθελόντριες και Εθελοντές, καθώς και η Τροχαία Καλλιθέας με τον Διοικητή της κ. Δημητρακόπουλο.

Με λίγα λόγια, ένας μεγάλος αριθμός Καλλιθεατών, φίλων του Αθλητισμού και της πόλης, εργάστηκαν, ανιδιοτελώς, προσφέροντας τη γνώση, την εμπειρία και την εργασία τους, για να καταστήσουν γνωστό σε όλον τον κόσμο, ότι στην Καλλιθέα, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι  με ταλέντο και ιδιαίτερες ικανότητες.

Εδώ δεν μπορούμε, παρά να επισημάνουμε  το γεγονός  της συνεχούς δημιουργικής και πολύτιμης παρουσίας, τόσο του άοκνου Προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης κ. Κωνσταντίνου Ευσταθίου,  όσο και του  Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ και Προέδρου του Φιλαθλητικού Συλλόγου  Καλλιθέας, Βαλκανιονίκη  Καθηγητή Σωματικής Αγωγής, κ. Παναγιώτη Δημάκου.

To Kallithea Run 2016 πραγματοποιήθηκε επί και κατά μήκος της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως), με σημεία αναστροφής, στον αγώνα των 5χλμ και 10χλμ την οδό Αγίων Πάντων και την οδό Ισμήνης αντίστοιχα και με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Δαβάκη, με βάση τους διεθνείς κανόνες, διεξαγωγής αγώνων  δρόμου.

Την εκκίνηση, ανάμεσα σε ζητωκραυγές, στα 10 χιλιόμετρα πραγματοποίησε Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου και στα 5 χιλιόμετρα έδωσε ο πανταχού παρών Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Στους αγώνες,

  • Υπήρχαν πιστοποιημένοι κριτές σε όλο το μήκος των Αγώνων δρόμου.
  • Υπήρχε η δυνατότητα χρονομέτρησης κάθε αθλητού, απ΄ την αρχή έως το τέλος, με ειδικά chips, για τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων.
  • Υπήρχε πλήρης ιατρική επίβλεψη και παρακολούθηση, καθώς και η δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων.
  • Γιατροί και Νοσηλευτικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και Εθελοντές ακολουθούσαν τους δρομείς για να προσφέρουν άμεση βοήθεια.
  • Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε αναμμένες τις μηχανές του, έτοιμο να επέμβει όποτε και εάν χρειάζονταν.

Στους αγώνες των 10.000, 5.000 και 2.500 μέτρων, συμμετείχαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ στα 2.500 μέτρα, συμμετείχαν, για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Κάρναβος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης.

Μάλιστα, στο ίδιο αγώνισμα, φέτος συμμετείχαν και μέλη από την οικογένεια του «Ρεπόρτερ της Καλλιθέας».

Αν και στους αγώνες, όλοι όσοι συμμετείχαν, ήταν νικητές και όλοι πήραν από ένα αναμνηστικό μετάλλιο, αξίζει να αναφέρουμε και τους πρώτους των πρώτων, οι οποίοι, ανά κατηγορία, ήταν οι ακόλουθοι:

Στα 10.000 μέτρα, στους άνδρες, 1ος ήρθε ο Μιχαήλ Καλομοίρης, 2ος ο Κώστας Νικολάου και 3ος ο Γεώργιος Νικολακόπουλος, ενώ στις γυναίκες, 1η ήρθε η Μαργαρίτα Κατσαρού, 2η η Σωτηρία Καπελίου και 3η η Παναγιώτα Γκουέμπερ.

Στα 5.000 μέτρα, στους άνδρες, 1ος ήρθε ο Αλέξανδρος Λίτσης, 2ος ο  Ιωάννης Βαφειάδης και 3ος ο Στυλιανός Βασιλειάδης, ενώ στις γυναίκες, 1η ήρθε η Παρασκευή Θρασυβούλου, 2η η Λέλα Σάγκα και 3η η Αγγελική Μήτση.

Στη σκυταλοδρομία, 1η ήρθε η ομάδα του Γυμναστηρίου Body Control, η οποία αποτελείτο από τους Ν. Δημάκο, Α. Μυλωνά, Γ. Μάργαρη και Δ. Κοβελένοφ. 2η ήρθε η ομάδα Οι Ατρόμητοι, με τους Δ. Σταμούλο, Γ. Παπαμώρο, Κ. Πολυθοδωράκη και Σ. Βλάμη, ενώ 3η ήρθε η ομάδα Sportalized, αποτελούμενη από τους Τ. Βαμβακά, Π. Τσιμπή, Π. Βαμβακά και Κ. Τάτσιο.

 Και του χρόνου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Ράντος, Φωτογραφίες: Κώστας & Αναστάσιος Ράντος.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

KALLITHEA RUN 2016 Reviewed by on . KALLITHEA RUN 2016  Κοσμοπλημμύρα το πρωί της Κυριακής ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΑΤΟΜΑ! ΟΤΑΝ συναντώνται και συνεργάζονται οι κατάλληλοι  άνθρωποι στις KALLITHEA RUN 2016  Κοσμοπλημμύρα το πρωί της Κυριακής ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΑΤΟΜΑ! ΟΤΑΝ συναντώνται και συνεργάζονται οι κατάλληλοι  άνθρωποι στις Rating: 0
scroll to top