Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Ιούλιος 6, 2021 3:00 μμ A+ / A-
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Παράσταση Διαμαρτυρίας

ΠΕΜΠΤΗ 08/07/2021, 10:30 Π.Μ., ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ διαμαρτυρίας για το μείζον θέμα της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην πόλη μας, προτίθεται να πραγματοποιήσει μεθαύριο το πρωί (10:30) της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2021 στο Δήμο μας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας – Μοσχάτου «Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου».

Για τον λόγο αυτό, έχει εκδώσει και σχετική μακροσκελή ανακοίνωση, με την οποία επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στη Δημοτική μας Αρχή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

{… Έχουν περάσει 3 χρόνια και 4 μήνες από τη στιγμή που ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. κατέθεσε στον Δήμο Καλλιθέας το πρώτο συνολικό υπόμνημα για την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 1200 ημέρες μετά ο Δήμος Καλλιθέας παραμένει ένας από τους 5 Δήμους της χώρας που δεν έχει εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση. Στο διάστημα αυτό διατυπώσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, καταθέσαμε υπομνήματα, ενημερώσαμε τις τοπικές κοινότητες, πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις, παραστάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, κινητοποιήσεις. Υποδείξαμε συγκεκριμένους χώρους στους οποίους μπορούν και πρέπει να τοποθετηθούν αίθουσες και να χτιστούν σύγχρονα κτίρια. Συγκεκριμένα καταθέσαμε 5 υπομνήματα με αναλυτικές και συγκεκριμένες προτάσεις, προκαλέσαμε 7 συναντήσεις με την Επιτροπή παιδείας, τη Σχολική Επιτροπή και τις τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, κάναμε 3 παραστάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια, 3 κινητοποιήσεις μαζί με γονείς στο Δημαρχείο.

Είναι φανερό ότι υπήρχε η ενημέρωση, οι προτάσεις και ο χρόνος για να δοθούν μόνιμες και αξιοπρεπείς λύσεις για τη στέγαση της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Αυτό που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει από τον Δήμο Καλλιθέας είναι η πολιτική βούληση. Η Προσχολική Αγωγή εγκαταλείπεται…

Αντί λύσεων η Δημοτική Αρχή προχωράει σε ενέργειες ακατάλληλες, πρόχειρες, ευκαιριακές.

1200 ημέρες μετά η «λύση» που προτείνει ο Δήμος είναι να μετακινούνται 250 παιδιά σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία τους; Το προτείνουν και δεν ερυθριάζουν;!

Η Δημοτική αρχή άλλα είπε το Μάιο στη συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών… άλλα δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο… άλλα διατεινόταν στα Σχολικά Συμβούλια 5 Σχολείων, τα οποία συνεδρίασαν εκφράζοντας ανησυχίες και σοβαρές ενστάσεις για τις ανεύθυνες και πρόχειρες προτάσεις του Δήμου (Σχολικά Συμβούλια 5ου, 8ου, 10ου, 12ου, 21ου Δημοτικών Σχολείων). Τελικά ούτε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε (έως την Παρασκευή 2/7/2021) κατατεθεί επισήμως και εγγράφως οριστική πρόταση για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Ερωτούμε: Δεν έχει χρηματοδοτηθεί ο Δήμος με 1,1 εκ. € για να εφαρμόσει ουσιαστικές, σταθερές λύσεις για τη στέγαση των νηπίων και προνηπίων 4-6 χρόνων;

Θα περίμενε ο καθένας, αφού υπολείπονται 58 ημέρες έως την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, ότι θα υπήρχε οργασμός δουλειάς, χωματουργικές εργασίες και αίθουσες…

Αντί αυτών, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Οι πολιτικές ευθύνες του Δήμου Καλλιθέας είναι τεράστιες και ο εμπαιγμός πρωτοφανής…}.

Ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας – Μοσχάτου «Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου», μπορείτε να τη διαβάσετε στο κείμενο που ακολουθεί, σε pdf μορφή:

094 Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Καλλιθέας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» Παράσταση Διαμαρτυρίας ΠΕΜΠΤΗ 08/07/2021, 10:30 Π.Μ., ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» Παράσταση Διαμαρτυρίας ΠΕΜΠΤΗ 08/07/2021, 10:30 Π.Μ., ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓ Rating: 0
scroll to top