Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Σεπτέμβριος 6, 2020 6:29 μμ A+ / A-

ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Η τοποθέτησή της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολειών

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΓΙΑ την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των αναγνωστών μας, παραθέτουμε σήμερα την άκρως επίκαιρη τοποθέτηση που έκανε η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας, Κα Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, την περασμένη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Η τοποθέτηση της εκλεγμένης με τη Δημοτική Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα – Λάζαρος Λασκαρίδης» Δημοτικής Συμβούλου, η οποία είναι παράλληλα και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, καθώς και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας, αφορούσε το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αλλά και από μέρους της χρηστικά προτεινόμενα μέτρα της για αυτή την επίτευξη και έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι συνάδελφοι,

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να τοποθετηθώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία γιατί μόνο με την παρουσία τους στο σχολείο μπορεί να πραγματοποιηθεί η απόκτηση νέων γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων καθώς επίσης επιτυγχάνεται η κοινωνική και συναισθηματική τους ολοκλήρωση μέσα από την αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους, κάτι που δεν αναπληρώνεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο, θα επιστρέψουν και οι γονείς στις εργασίες τους.

Για την ασφαλή όμως επιστροφή των παιδιών απαιτούνται μέτρα που αφορούν την υγειονομική ασφάλεια όλης της σχολικής κοινότητας παιδιών, δασκάλων και όσων εργάζονται μέσα στο σχολείο.

To ασφαλές άνοιγμα των σχολείων θα πραγματοποιηθεί με σειρά μέτρων από το Υπουργείο Παιδείας.

Μέτρα όπως:

  1. Η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, παράλληλης στήριξης, βοηθητικού προσωπικού και αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.
  2. Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας καθώς και είδη καθαριότητας, αντισηπτικά κλπ).
  3. Είναι απαραίτητη η μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας που προσλήφθηκε από τους δήμους για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.\
  4. Η λειτουργία δύο βαρδιών (πρωί-απόγευμα) στα σχολεία, για τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω Covid-19, θα μείωνε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις και θα καθιστούσε πιο ασφαλή την παραμονή των παιδιών στις αίθουσες. Απαιτείται όμως πρόσληψη επιπλέον διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ευχαριστώ».

Η Κα Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου.

ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ Reviewed by on . ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ Η τοποθέτησή της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολειών ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΓΙΑ την πληρέστ ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ Η τοποθέτησή της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολειών ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΓΙΑ την πληρέστ Rating: 0
scroll to top