Δευτέρα , 6 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ

ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ

Ιούνιος 17, 2020 11:42 μμ A+ / A-

ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ

 Απεβίωσε ο Μανώλης Τζούμης

ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΩΡΕΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ πρόσφατα, ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Τζούμης, επί σειρά ετών κάτοικος Καλλιθέας, ο οποίος μαζί με τον αείμνηστο αδερφό του Απόστολο, προσέφεραν πλούσιο και ποικίλο φιλανθρωπικό έργο, με πολλές δωρεές, τόσο προς το Δήμο μας (π.χ. στο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας), όσο ακόμη και προς τον ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, στον οποίο δωρήθηκαν πιστά αντίγραφα παλαιών χριστιανικών βιβλίων, καθώς  και αναμνηστικά μετάλλια.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι το απόγευμα της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2001, ο Μανώλης Τζούμης, μαζί με τον αδελφό του Απόστολο και στη μνήμη της μητέρας τους Ελένης, είχαν προχωρήσει σε δωρεά για τον εξοπλισμό του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας.

Επίσης, στις 14 Νοεμβρίου 2008, τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του Απόστολος, σε λαμπρή εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε γνωστότατο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, τιμήθηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, με αναμνηστική πλακέτα και δίπλωμα, για την πολυετή προσφορά τους στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών.

Ήταν Οικονομολόγος και γιος του Δημητρίου Τζούμη και της παλαιάς εκπαιδευτικού – παιδαγωγού Ελένης, ενώ το 2011, όταν έχασε τον αγαπημένο του αδελφό, πραγματοποίησε στις 17 Απριλίου του ίδιου έτους, συγκινητική εκδήλωση μνήμης, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, στο άκουσμα του θανάτου του Μανώλη Τζούμη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

{Εκφράζω ειλικρινή θλίψη για την απώλεια του συμπολίτη μας Μανώλη Τζούμη, δωρητή του Δήμου και παλαιού κατοίκου της Καλλιθέας. Θλίβομαι ακόμη περισσότερο ότι «έφυγε» μόνος και αβοήθητος.

Ο ίδιος και ο αείμνηστος αδελφός του, Απόστολος, υποστήριξαν με συνέπεια τις προσπάθειες παλαιοτέρων διοικήσεων του Δήμου να διασώσουν την ιστορική μνήμη της πόλης και να ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή των κατοίκων της σε θεσμούς, όπως η Συνάντηση των Παλαιών Καλλιθεατών και η δημιουργία ιστορικού αρχείου. Με τη δραστηριοποίηση αυτή δεν εξέφραζαν μόνο τη νοσταλγία για το παρελθόν, αλλά και τη βάσιμη πεποίθησή τους ότι συνέβαλλαν στη δημιουργία συνειδητών πολιτών στη σύγχρονη εποχή.

Ο Μανώλης Τζούμης ήταν βαθύτατα θρησκευόμενος άνθρωπος, εμπνεόμενος από την κοινωνική και την ηθική αυστηρότητα, με την οποία κατανοούσε το χριστιανικό ασκητισμό. Ήταν μια μορφή της πόλης μας. Της πόλης που δεν υπάρχει πια. Στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου» θα υπάρχουν, όμως, τα σπαράγματα του αρχείου του, αφιερωμένα στην Καλλιθέα που διαρκώς αναδημιουργείται}.

Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε χθες Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, σε Ιερά Μονή στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Ο εκλιπών Μανώλης Τζούμης.

ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ Reviewed by on . ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ  Απεβίωσε ο Μανώλης Τζούμης ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΩΡΕΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ πρόσφατα, ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Τζούμης, ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ  Απεβίωσε ο Μανώλης Τζούμης ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΩΡΕΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ πρόσφατα, ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Τζούμης, Rating: 0
scroll to top