Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ»

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ»

Φεβρουάριος 16, 2020 10:13 μμ A+ / A-

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ»

«Εμπονέστια 2020 – Απόκριες στον Πόντο»

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΜΙΑ ακόμη εντυπωσιακή και επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε η Αδελφότητα Ποντίων «η Παναγία Γουμερά», το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου).

Εκεί, τα μέλη της Αδελφότητος, με προεξάρχοντα τον χοροδιδάσκαλο κ. Γιώργο Ευφραιμίδη, συμμετέχοντας στις πολυποίκιλες δράσεις του Δήμου μας για τις φετινές Απόκριες, αναβίωσαν παλιά έθιμα για το πως εορτάζονταν αυτές στις αλησμόνητες πατρίδες και δη στον Πόντο, «παλιά έθιμα για να συντηρήσουμε τη μνήμη που όσο δεν λησμονούνται… θα υπάρχουν», όπως τονίζονταν χαρακτηριστικά και στην σχετική αφίσα που τυπώθηκε για την όλη εκδήλωση.

Για δύο και πλέον ώρες, το σύνολο των μελών της Αδελφότητος που πήρε μέρος στην εντυπωσιακή αυτή παράσταση, υπό τον τίτλο «Εμπονέστια 2020 – Απόκριες στον Πόντο», προσέφεραν πλούσιο και ποικίλο θέαμα, τραγούδησαν, απέδωσαν μοναδικά δρώμενα,  χόρεψαν, συγκίνησαν και στο τέλος, απέσπασαν, καθόλα δίκαια, το ζεστό χειροκρότημα όλων όσων τυχερών παραβρέθηκαν σε αυτή την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση.

Σίγουρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ιδιαίτερα δραστήριας Αδελφότητος, θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι και πλήρως δικαιωμένοι, βλέποντας ότι οι κόποι τους και ο στόχος τους συνάμα, για τη διάσωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση στις επερχόμενες γενεές των υγειών παραδόσεων και των ηθικών αξιών του Ποντιακού Ελληνισμού, να ανταμείβονται, όχι μόνο με τη συμμετοχή πληθώρας νεαρών Πόντιων στην καταγωγή μελών στις διάφορες εκδηλώσεις τους, αλλά από την αποδοχή που τυγχάνουν από τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας και όχι μόνο.

Παρακάτω, μπορείτε να θαυμάσετε πληθώρα φωτογραφικών στιγμιοτύπων από το τι έγινε στην εκδήλωση, ευγενική προσφορά των Κυριών, Ελένης Γρηγοριάδου (Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητος) και Ευσεβίας Κοσμίδου (Μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητος).

Και του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ» Reviewed by on . ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ» «Εμπονέστια 2020 – Απόκριες στον Πόντο» ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΙΑ ακόμη ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ» «Εμπονέστια 2020 – Απόκριες στον Πόντο» ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΙΑ ακόμη Rating: 0
scroll to top