Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΣΟΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΣΟΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ»

Φεβρουάριος 14, 2020 11:34 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΣΟΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ»

Μαγευτικά έργα τέχνης!!!

ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Κας ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ

ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ έργα τέχνης κοσμούν από χθες το απόγευμα της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2020, τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου).

Εκεί και σε όλο τον διαθέσιμο εσωτερικό χώρο, εκτίθενται εκπληκτικά έργα μεγάλων διαστάσεων που φιλοτέχνησε η Εικαστικός και Εκπαιδευτικός Κα Μαρία Πετρούλια τα τελευταία τρία χρόνια, έργα γεμάτα χρώματα και συμβολισμούς, μέσω των οποίων  προσπαθεί να εισχωρήσει στην ύλη και να εικονογραφήσει τις μεταλλάξεις της.
Η ίδια μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά: {ο τρόπος να αντιμετωπίσει ο Καλλιτέχνης τη τέχνη του αυτή την εποχή, διαφέρει σε μεγάλο βαθμό. Είναι για τον καθένα μεγάλη ανάγκη να διατηρήσει τις συνδέσεις του και τις αρχές του και παράλληλα, ν’ αντέξει τη βία και την ασυδοσία του κυκλώματος και της εποχής του γενικότερα. Ό,τι περισσέψει από αυτό, απομένει να υποστηρίξει ό,τι απέμεινε από την λαίλαπα του τέλους του 20ου και της αρχής του 21ου αιώνα και να κρατηθεί από αυτό.

Τα επιτεύγματα όσον αφορά τον μακρόκοσμο και τον μικρόκοσμο, πολλές φορές μοιάζουν. Η χημεία και η σύσταση των μορφών, υπόκεινται μεταλλάξεις, όπως όλα εξάλλου σήμερα. Τίποτα δεν παραμένει ίδιο όπως πριν. Αλλάζει διαρκώς με απίστευτη ταχύτητα και όχι πάντα προς το καλύτερο. Δεν ξέρουμε που θα σταματήσει, ούτε πως. Σε αυτή τη δουλειά μου, διαπραγματεύομαι ακριβώς αυτή την ιλιγγιώδη και καθηλωτική μεταμόρφωση.

Προσπαθώ να εισχωρήσω στην ύλη και να εικονογραφήσω τις μεταλλάξεις της όπως το αισθάνομαι. Μέσω της αίσθησης και της διαίσθησης, φιλοδοξώ να εμβαθύνω σε καταστάσεις που δεν αντιλαμβανόμαστε και που υπάρχουν μέσα μας ανεξέλεγκτες και ανεκμετάλλευτες.

 Η «αφαίρεση» με βοηθάει σε αυτούς τους μετασχηματισμούς, όπου η τεχνική παίζει απλά το ρόλο του μεσάζοντα και δεν είναι αυτοσκοπός.

Πιστεύω στην Αφαίρεση, καθώς είναι το μεγάλο επίτευγμα του 20ου αιώνα, αφού ποτέ ως τότε, στις χιλιετίες, δεν έφτασε εκεί ο άνθρωπος και είναι ό,τι πιο «εσωτερικό» δημιούργησαν ποτέ οι Τέχνες. Να αντιλαμβάνεται κανείς τα πάντα μέσω της απλότητας κα να μπορεί να επικοινωνεί απαλλαγμένος, κατά κάποιο τρόπο, από την αδυσώπητη δίνη της πραγματικότητας}.

Η Εικαστικός και Εκπαιδευτικός, Κα Μαρία Πετρούλια, μπροστά σε ένα από τα πανέμορφα έργα της.

Στα χθεσινά εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ευγενικής και ιδιαίτερα σεμνής Εικαστικού και Εκπαιδευτικού, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κ. Αναστάσιος Καλογερόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, Κα Ευσεβία Κοσμίδου, φίλοι, πολλοί συναδέλφοί της Εκπαιδευτικοί, αλλά και νυν και πρώην μαθητές και μαθήτριές της.

Η ατομική έκθεση της Εικαστικού υπό τον τίτλο Abstrackt, θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2020,  ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι λάτρεις των έργων τέχνης και όχι μόνο, μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00, είτε στο τηλέφωνο 2109537314, ενώ για απογευματινά ραντεβού στο χώρο λειτουργίας της Έκθεσης, μπορούν να επικοινωνούν στο κινητό τηλέφωνο 6973249262.

Εμείς, συνεπαρμένοι από τα πανέμορφα έργα της Κας Πετρούλια, τα οποία μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, της εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά  ή σωστότερα, κατάθεση ψυχής που έχει κάνει και να την ευχαριστήσουμε, επίσης, για τη δυνατότητα που μας έδωσε να τα απολαύσουμε ιδίοις όμμασι.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΣΟΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΣΟΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ» Μαγευτικά έργα τέχνης!!! ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Κας ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «ΣΟΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ» Μαγευτικά έργα τέχνης!!! ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Κας ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ Rating: 0
scroll to top