Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ»

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ»

Νοέμβριος 26, 2019 12:15 πμ A+ / A-

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ»

‘Σα Κρύα Του Λουτρού

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΜΙΑ καταπληκτική θεατρική παράσταση, υπό τον τίτλο «Σα κρύα του λουτρού», έδωσαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Αδελφότητος Ποντίων «η Παναγία Γουμερά», προχθές το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019.

Το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας αποδείχθηκε τελικά πολύ μικρό για να χωρέσει το σύνολο των συμπολιτών μας που θέλησαν να παραστούν και να απολαύσουν από κοντά την πραγματικά καταπληκτική θεατρική αυτή παράσταση, δημιουργός της οποίας ήταν ο Σίμος Λιανίδης (19152001), Φιλόλογος – Καθηγητής από τη Σάντα του Πόντου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο κυλάει σ’ ένα εθιμοτυπικό λαογραφικό περιβάλλον στη Σάντα του Πόντου, μέσα στο οποίο κινούνται και δρουν όλα τα πρόσωπα του έργου, καθένα με τη νοοτροπία και τα προβλήματά του, δεμένα όλα σε ένα οργανικό σύνολο δράσης, σε μια εικόνα ζωής.

Η σκηνοθεσία ήταν της Κας Ναταλίας Ευφραιμίδου, την επιμέλεια των σκηνικών, όπου μας συγκίνησε αφάνταστα το Εικονοστάσι που υπήρχε σε μία γωνία της σκηνής, είχε ο Κυριάκος Ορφανίδης, ενώ φροντιστές της σκηνής ήταν οι  Ειρήνη Ποτουρίδου και Χρήστος Τσαλίδης.

Ποντιακούς χορούς χόρεψαν τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων της Αδελφότητος, την χορογραφική επιμέλεια των οποίων είχε ο Γιάννης Ευφραιμίδης, λύρα έπαιξε ο Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ νταούλι έπαιξε ο Θεοδόσης Ευφραιμίδης.

Πρωταγωνιστές του ήταν τα εξαιρετικά στην ερμηνεία των ρόλων τους μέλη της Αδελφότητος, Γιάννης Ευφαιμίδης (Κοσμάς), Ναταλία Ευφραιμίδου (Κοσμανάβα), Γιάννης Ποτουρίδης (Φίλπον), Όλγα Γεωργιάδου (Κέρεκη), Ελένη Κωνσταντινίδη (Μαγδίτσα), Ραχήλ Παπαδοπούλου (Όλγα), Νίκος Φωτιάδης (Δάσκαλον), Νίκος Σακαρίδης (Παντελίκας), Νίκος Φώσκολος (Δάσκαλον), Κυριάκος Ορφανίδης (Παπάς), Μωυσής Αραβόπουλος (Ιερεμίας), και Σοφία Ποτουρίδου (Μυροφόρα), επί της υποδοχής ήταν η Γραμματέας Κα Καίτη Σεϊτανίδου, ενώ  το όμορφο κορίτσι στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου, υπεύθυνη για τα προς πώληση ημερολόγια και αναμνηστικά του Συλλόγου, ήταν η Ελβίνα Ευφραιμίδου.

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης, το σύνολο των παρισταμένων αντάμειψε τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες, με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα, αναγνωρίζοντας ότι τους πρόσφεραν δύο και πλέον ώρες, μοναδικές στιγμές χαράς, γέλιου, διασκέδασης, αλλά και νοσταλγίας για τον αλησμόνητο Πόντο.

Συγχαρητήρια προς το σύνολο των συντελεστών της καταπληκτικής αυτής θεατρικής παράστασης.

 

 

 

 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ» Reviewed by on . ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ» ‘Σα Κρύα Του Λουτρού ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΙΑ καταπληκτική θεατρική παράστα ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΡΑ» ‘Σα Κρύα Του Λουτρού ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΙΑ καταπληκτική θεατρική παράστα Rating: 0
scroll to top