Σάββατο , 11 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ιούλιος 27, 2018 3:46 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  

Με σεβασμό, η λιτανεία της Ιερής Εικόνας

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΜΕ τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη των δεκάδων (αν όχι εκατοντάδων) θυμάτων από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, εκατοντάδες ήταν οι συνδημότες μας – και όχι μόνο – που επισκέφθηκαν χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος βρίσκεται εντός του περιφραγμένου χώρου του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, για να συμμετάσχουν στον Μεθεόρτιο Εσπερινό, στην Παράκληση και ακολούθως στη λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Προστάτιδας των φτωχών κα των τυφλών Αγίας.

Λίγα λόγια για την Αγία Παρασκευή

Η Αγία Παρασκευή, γεννήθηκε στη Ρώμη κατά τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Οι γονείς της την απέκτησαν ύστερα από πολλή προσευχή. Αφιέρωσε τη ζωή της στη διακονία των φτωχών και το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Έλαβε το χάρισμα να θεραπεύει τις παθήσεις των τυφλών, όπου σύμφωνα με την παράδοση, θεράπευσε ακόμη και τον αυτοκράτορα Αντωνίνο. Μαρτύρησε δι’ αποκεφαλισμού, επί ημερών του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, ο οποίος είχε εξαπολύσει διωγμό κατά των Χριστιανών.

Η Ιερή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

Κατά τις 20:15 χθες και υπό τη συνοδεία εκατοντάδων πιστών, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας των φτωχών και των τυφλών, μέσω των οδών Σπάρτης, Λυκούργου, Σκίπη, Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου/Θησέως, Σπάρτης και επιστροφή στον Ιερό Ναό, ενώ παρ’ ότι παρέστη και η Δημοτική μας Φιλαρμονική, τελικά, σε ένδειξη πένθους, δεν συνόδευσε την πομπή, ανάμεσα στην οποία διακρίναμε, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλη Κωστάκη, τη Δημοτική Σύμβουλο και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Όλα για την Καλλιθέα μας”, Κα Βάσω Μαργαρίτη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης “Γιάννης Γάλλος”, κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ελένη Ζαφειράκη, Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο και Γεώργιο Αδαμόπουλο, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γεωργούση, καθώς και τον Τομεάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κ. Φώτη Πεχλιβανίδη.

  

  

  

  

  

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ   Με σεβασμό, η λιτανεία της Ιερής Εικόνας ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΜΕ τον δέοντα σεβασμό ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ   Με σεβασμό, η λιτανεία της Ιερής Εικόνας ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΜΕ τον δέοντα σεβασμό Rating: 0
scroll to top