Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΕΝΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΝΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Φεβρουάριος 27, 2018 8:44 μμ A+ / A-

ΠΕΝΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Την απώλεια του Γεωργίου Ισαακίδη

Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΕΝΘΕΙ ο Συλλόγος Κωνσταντινουπολιτών για την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων μελών του, του Γεωργίου Ισαακίδη, του ακάματου και πιστού επί 40 και πλέον συναπτά έτη σκαπανέα του Συλλόγου και πρώην Προέδρου του, ο οποίος έφυγε την περασμένη εβδομάδα νικημένος από την επάρατο νόσο.

 Ο εκλιπών Γεώργιος Ισαακίδης.

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία του εκλιπόντος, πραγματοποιήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, εκεί όπου, εκτός από τους οικείους του, παραβρέθηκαν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και δεκάδες μέλη και φίλοι, τόσο του ιστορικού Συλλόγου όσο και του ιδίου, για να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε», ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Κυριακόπουλο.

Μετά το πέρας της Νεκρώσιμου Ακολουθίας και εμφανώς συγκινημένος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, κ. Γεώργιος Λεύκαρος, εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντος, αναγνώσκοντας τον παρακάτω επικήδειο λόγο:

«Φίλε Γιώργο,

Τώρα που ξεκίνησες το ταξίδι της αιωνιότητας, το ταξίδι χωρίς επιστροφή, όπου οι δίκαιοι αναπαύονται, έλαχε σε εμένα τον φίλο, ομοϊδεάτη και συνοδοιπόρο να εκφωνήσω τον επικήδειο εκ μέρους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Για 40 χρόνια Γιώργο,υπήρξες στυλοβάτης και παράγων του πρεσβυγενούς Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και υπηρέτησες με αφοσίωση και συνέπεια τα ιδανικά και τα ιδεώδη της Ρωμιοσύνης της Πόλης που ο ιστορικός μας Σύλλογος πρεσβεύει. Εκτός όμως  από ιδανικά, είχες οράματα και όνειρα όπως έχουν όλα τα ιστορικά στελέχη μας.

Σήμερα μαζί με την αγαπημένη σου οικογένεια: την Δέσποινα  πού σε αγάπησε και σε στήριξε 53 ολόκληρα χρόνια, που μαζί χέρι χέρι ξεπερνούσατε όλες τις δυσκολίες,σύντροφος, συνοδοιπόρος, φίλη και μητέρα των παιδιών σου, τον γιό σου Θεόδωρο που αναλαμβάνει τα ηνία ως αρχηγός της οικογένειας,την κόρη σου Βαλασία και τις αγαπημένες σου εγγονούλες που σε λάτρεψαν Γεωργία και Μαίρη, σήμερα λέγω, μαζί με την οικογένεια σου πενθούμε και εμείς η δεύτερη σου οικογένεια  όλοι εμείς  οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Πενθεί η Κωνσταντινουπολίτικη κοινότητα της Αθήνας. Πενθούμε όλοι για την απώλεια ενός γνήσιου τέκνου της Πολίτικης Ρωμιοσύνης.

Υπήρξες Γιώργο ένας φίλος, ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής και Πατριώτης, με Π κεφαλαίο, που υπηρέτησε την Κωνσταντινουπολίτικη ιδέα από πολλές επάλξεις, πολλά μετερίζια, ολόκληρη ζωή.

Τώρα που θα συναντήσεις τόσους και τόσους πρώην  ομοϊδεάτες και συνοδοιπόρους μεταξύ αυτών τον Αλέξανδρο Μακρίδη και τον  Γιώργο Γαβριηλίδη, να τους πεις πως οι εν ζωή παλαιοί σύντροφοι και συνοδοιπόροι συνεχίζουν αταλάντευτη την χαραχθείσα από τότε πορεία και ετοιμάζονται να παραδώσουν την σκυτάλη στη νεότερη γενιά, μέσα στη οποία συγκαταλέγεται και ο γιός σου Θεόδωρος για να συνεχισθεί αυτή η ευγενική, αγωνιστική σκυταλοδρομία.

Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την κουρασμένη σου ψυχή,να δώσει κουράγιο παρηγοριά και δύναμη στην οικογένειά σου, που τόσο σου συμπαραστάθηκε στη δύσκολη και άνιση πάλη σου με την επάρατο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του νησιού των Κυθήρων που θα σε σκεπάσει,σύμφωνα με την τελευταία σου επιθυμία. Εμείς εκπληρώνοντας μίαν άλλη σου επιθυμία, φροντίσαμε ώστε το φέρετρό  σου να  σκεπάζει η κιτρινόμαυρη  Βυζαντινή σημαία με τον δικέφαλο αετό και να σε συνοδεύσει στην τελευταία σου κατοικία.

Όλοι εμείς οι φίλοι και συναγωνιστές σου από τον Σύλλογο, θα σε θυμόμαστε παντοτινά και θα εμπνεόμαστε από την φιλοπατρία και το αγωνιστικό σου πνεύμα.

 Αιωνία σου η Μνήμη».

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Λεύκαρος, ενώ εκφωνεί τον επικήδειο.

Από τη μεριά του και συγκινώντας περαιτέρω τους παριστάμενους, ο υιός του αξέχαστου Γιώργου Ισαακίδη, Θεόδωρος, υποσχέθηκε στον πατέρα του ότι θα συνεχίσουν, τόσο ο ίδιος, όσο και τα νεότερα μέλη της οικογενείας του, να πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες και αρχές που πρέσβευε και ο ίδιος, αλλά και να υπηρετούν ανιδιοτελώς τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών όπως επί σειρά ετών έπραττε ο ίδιος, καθώς ο Σύλλογος υπήρξε το δεύτερο σπίτι του.

Ακολούθως, η σωρός του επιφανούς στελέχους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, αναχώρησε – σύμφωνα και με την τελευταία επιθυμία του ιδίου – για τον τελικό της προορισμό, το νησί των Κυθήρων.

Εμείς, θα θυμόμαστε πάντοτε τον Γιώργο Ισαακίδη να μας υποδεχέται εγκάρδια στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις του Συλλόγου και να μας λέει έναν καλό λόγο.

Αφού πρώτα εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του, ευχόμαστε, ολόψυχα, να είναι ελαφρύ το χώμα της Κυθηραϊκής γης που επέλεξε να αναπαυθεί.

 

 

 

ΠΕΝΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by on . ΠΕΝΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Την απώλεια του Γεωργίου Ισαακίδη Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΝΘΕΙ ο Συλλόγ ΠΕΝΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Την απώλεια του Γεωργίου Ισαακίδη Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΝΘΕΙ ο Συλλόγ Rating: 0
scroll to top