Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ιούλιος 12, 2017 2:38 μμ A+ / A-

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημόσια Διαβούλευση

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ  

Η ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών  στις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, από τον Αύγουστο του 2016, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιούργησε ένα μεγάλο κυ­κλοφοριακό πρόβλημα.

Το πρόβλημα, αυτό το οποίο δεν επηρεάζει μόνο τους επισκέπτες, και  κατ΄ επέκταση και τη Διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού, αλλά και τους κατοίκους της πέριξ προς το Κέντρο Πολιτισμού περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους, εξαιτίας της μεγάλης κίνησης και της αυθαίρετης και παράνομης στάθμευσης που επικρατεί στις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Με σκοπό την επίλυση του προβλήματος και σε συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, το Κ.Π.Ι.Σ.Ν.,  ανέθεσε στα μελετητικά γραφεία των εταιρειών BETAPLAN και DENCO ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ­ΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Ε.Π.Ε., την εκπό­νηση Μελέτης Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, την οποία και χρηματοδότησε.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας, καθώς και στην Ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, ο Δήμος κάλεσε, με παντός είδους προσκλήσεις, κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει γνώση της μελέτης και να υποβάλλει γραπτώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις παρατηρήσεις του.  Τις παρατη­ρή­σεις αυτές μπορούσε  να καταθέσει και προφορικώς και κατά τη διάρκεια της πρώτης Δημόσιας Δια­βούλευσης, που έλαβε χώρα χθες Τρίτη 11 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της πόλης.

Εκεί, οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων καταγράφηκαν ηχητικά, συμπεριλήφθηκαν στα επίσημα πρακτικά και θα διαβιβαστούν στο Τεχνικό Συμβούλιο.

Την διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης, κατεύθυνε ο Αντι­δήμαρ­χος, Παιδείας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης κ. Μανόλης Κωστάκης,  ενώ  ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, έκανε,  καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης, στοχευμένες, επεξηγηματικές και άκρως επιτυχείς παρεμβάσεις, που διευκόλυναν την ομαλή  της διεξαγωγή.

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Χρυσ. Ρυζο­μυλιώτης, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. – M.Sc. Συγκοινωνιολόγος, που  παρουσίασε και επεξήγησε τη μελέτη στους αρκε­τούς κατοίκους των Τζιτζιφιών, οι οποίοι, με τη σειρά τους, τοποθετήθηκαν επί του θέματος και υπέβαλλαν ερωτήσεις, περιγράφοντας, παράλληλα, τα πολλά προβλήματα που αντι­με­τωπίζουν από την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Κάρναβος, διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις των διαμαρτυ­ρόμενων κατοίκων θα μελετηθούν  με ιδιαίτερη προσοχή από τους ειδικούς  και ότι η τελική έγκριση των κυκλοφο­ριακών παρεμβάσεων της πέριξ του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. περιοχής, θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας.

Παρόντες στη Δημόσια Διαβούλευση ήσαν επίσης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παρατάξεως «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» κ. Ευάγγελος Παπαδάκης και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παρατάξεως «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας» κ. Κωνσταντίνος  Γρίβας καθώς πολλοί κάτοικοι των Τζιτζιφιών.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Reviewed by on . ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δημόσια Διαβούλευση ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ   Η ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών  στις πολλές ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δημόσια Διαβούλευση ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ   Η ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών  στις πολλές Rating: 0
scroll to top