Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΡΙΒΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΡΙΒΑ

Ιούλιος 12, 2017 12:16 μμ A+ / A-

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Τουρκία: η δύναμη αποσταθεροποίησης του Δυτικού κόσμου

 ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΡΙΒΑ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ προσπαθεί να αναβιώσει και να γίνει ο αναμορφωτής της γείτονος, μετατρέποντάς την σε νεοοθωμανική αυτοκρατορία. Αυτό που χρειάζεται η Τουρκία για να γίνει Μεγάλη δύναμη είναι, αυτάρκεια στα πάντα, όπως πρώτες ύλες, ενέργεια, πολεμική βιομηχανία και στρατός, που θα μπορεί να ενεργεί επιθετικά στις γειτονικές της χώρες και στις χώρες επιρροής που προσπαθεί μέσω του soft power που έκανε εξαγωγή τόσα χρόνια να εντάξει στο πελατολόγιο του. Soft power είναι η εξαγωγή τρόπου ζωής της Τουρκίας σε γειτονικές χώρες, όπως κινηματογραφικές ταινίες και σήριαλ με απαγόρευση της μεταγλώττισης ώστε να συνηθίσουν οι λαοί την γλώσσα και πώληση προϊόντων με τιμές που να απαγορεύουν σε άλλες χώρες την διείσδυση στις αγορές.  Έτσι αποκτούν φιλίες και ερείσματα έναντι άλλων χωρών, αποκτούν το πολύτιμο συνάλλαγμα, που εύκολα μετατρέπεται σε χρυσό. Όλα αυτά είναι δύναμη!

Άλλος βασικός παράγοντας, είναι η επιτήδεια χρησιμοποίηση του Ισλάμ σε ομόθρησκες προς αυτούς χώρες! Όπως σας έχω αναφέρει συχνά, το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά, δίκαιο, ήθη & έθιμα, διοίκηση και θρησκεία. Στο θέμα της ενέργειας και της εξασφάλισης αυτής, μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει κατασκευάσει τεράστια υδροηλεκτρικά φράγματα για ειρηνικούς σκοπούς μεν στερώντας δε από τις γειτονικές χώρες την επαρκή τους τροφοδοσία με νερό, με την δυνατότητα απειλής διακοπής των νερών στα κράτη που τροφοδοτούνται από τις πηγές αυτές. Τα φράγματα εξασφαλίζουν αγροτική παραγωγή, και ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή ενέργεια που χρειάζεται η γείτονα για την βιομηχανία της και δη την πολεμική της βιομηχανία, ο Ερντογάν κτίζει σιγά -σιγά το οικοδόμημα Μεγάλη Δύναμη για την χώρα του, νομίζοντας ότι οι πραγματικές Μεγάλες Δυνάμεις θα τον άφηναν ανενόχλητο, απαρατήρητο!

Οι Μεγάλες Δυνάμεις πωλούσαν από απλά μηχανήματα, όπλα ακόμη και τεχνογνωσία στην Τουρκία, μα τα ίδια έκαναν και με τον Σαντάμ, όπου ούτε αυτός σώθηκε όταν δεν τον χρειάζονταν για τα μακροχρόνια σχέδια τους!

Η Τουρκία με την τεχνογνωσία που έλαβε από τις δυτικές χώρες, ανέπτυξε την βιομηχανία της, εμπορική & πολεμική, δημιούργησε πελάτες και συμμαχίες με πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, έκανε συμφωνίες με χώρες που άλλες ισλαμικές χώρες δεν θα μπορούσαν να κάνουν, ούτε να διανοηθούν να παρευρεθούν σε δείπνο εργασίας.

Η συνεργασία με το Ισραήλ, ήταν κάτι που ανησύχησε την χώρα μας, διότι άλλαζε την ισορροπία και τον συσχετισμό δυνάμεων της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά αυτό άλλαξε με την αλαζονική στάση της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας και την αποκορύφωση της διεμβολής στα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ και των δυτικών εταιριών πετρελαίου που ελέγχουν τον κόσμο. Ακόμη ενοχλείται ο γείτονας που έχασε τα πετρέλαια της Μοσούλης από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο Ερντογάν προσπάθησε να εμπλέξει στα προβλήματα του το ΝΑΤΟ, με την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, αλλά οι Νατοϊκοί έχουν γνώση και πείρα του τι εστί Τουρκία. Άλλωστε πάντα ήταν φιλαράκια στο μοίρασμα της πίτας Αμερικανοί και Ρώσοι τέως Σοβιετικοί! Οι Τούρκοι που αναθάρρησαν, αποκτώντας το 38% της Κύπρου το 1974, σχεδιάζοντας την Μεγάλη Τουρκία με τις πλάτες όλων μέχρι πρότινος, ποτέ δεν κατάλαβαν ότι την δοκίμαζαν να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από την γείτονα, με επιστέγασμα τη δημιουργία γκρίζων ζωνών στα θαλάσσια σύνορα μας, λόγω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και άλλων κοιτασμάτων στρατηγικής σημασίας για τις Η.Π.Α., δημιούργησαν την εικόνα ότι ο Τούρκος θα γίνει ο Χωροφύλακας της ευρύτερης περιοχής με τον αναλογούντα κεφαλικό φόρο να πηγαίνει στα ταμεία του. Έτσι τουλάχιστον νόμιζε!

Σήμερα λοιπόν αναθεωρούνται όλα αυτά τα οποία είχαν κατά νου οι Τούρκοι και ο Νταβούτογλου με το Στρατηγικό του βάθος, μόνο που έπεσε μέσα στο βάθος των συγγραμμάτων του. Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω είναι το εξής, έχω την αίσθηση ότι οι Τούρκοι αναγκάζονται – όχι ότι δεν το θέλουν – να αντιπαρατεθούν με την χώρα μας ή με την Κύπρο για τα ζωτικής σημασίας πετρέλαια που βρίσκονται στην Ελληνική & Κυπριακή Α.Ο.Ζ..

Άραγε, όλες οι υποχωρήσεις εις βάρος μας, αναδρομικά σκεπτόμενοι, που εφάρμοσαν οι τελευταίες κυβερνήσεις των σαράντα ετών, ήταν μέρος σχεδίου; Οι ίδιες αιτίες για τις οποίες οι Μεγάλες Δυνάμεις διέλυσαν την Τουρκία το 1824 υφίστανται και σήμερα! Το θέμα είναι όμως, ότι η Τουρκία θα πρέπει να κάνει το λάθος να επιτεθεί στρατιωτικά σε χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, ώστε να την αποπέμψουν και να την διαλύσουν στα εξ ων συνετέθη.

Εν αναμονή, λοιπόν, θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, το θηρίο είναι έτοιμο να πέσει στην ενέδρα. Οσονούπω, λοιπόν, η διάλυση των ονείρων του Σουλτάνου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΡΙΒΑ Reviewed by on . ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ  Τουρκία: η δύναμη αποσταθεροποίησης του Δυτικού κόσμου  ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΡΙΒΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ προσπαθεί να αναβιώσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ  Τουρκία: η δύναμη αποσταθεροποίησης του Δυτικού κόσμου  ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΡΙΒΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ προσπαθεί να αναβιώσει Rating: 0
scroll to top