Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Ιούνιος 1, 2017 2:32 μμ A+ / A-

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Επέτειος σήμερα για την εφημερίδα μας

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα για την εφημερίδα μας, καθώς πριν ακριβώς από δύο χρόνια, η από 15/03/1995 έντυπη εφημερίδα μας, ξεκίνησε, πλέον, τη διαδρομή της ως ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης των συνδημοτών μας και όχι μόνο.

Μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια, δημοσιεύσαμε 971 άρθρα, ρεπορτάζ και τοποθετήσεις, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούσαν την πόλη μας. Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα άρθρα – αφιερώματα που αφορούσαν ιστορικές επετείους ή παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονότα, αναρτήσεις που ως σκοπό είχαν, αφενός μεν να θυμίσουν στους παλαιότερους αυτά τα γεγονότα, αφετέρου δε, να ενημερώσουν και να τα γνωρίσουν στους νεότερους. Πολύ σύντομα, μάλιστα, θα «εγκαινιάσουμε» μία νέα στήλη, μέσα από την οποία θα μπορεί ο καθένας να δει και να ενημερωθεί για παλαιότερα ρεπορτάζ που είχαμε κάνει για διάφορες εκδηλώσεις, από το μακρινό 1995 έως σήμερα, στην έντυπη μορφή της εφημερίδος μας.

Με τον ιδρυτή της εφημερίδος κ. Κωνσταντίνο Ράντο πάντα στις επάλξεις, παραβρεθήκαμε και επομένως καλύψαμε, εκατοντάδες εκδηλώσεις, τις οποίες προβάλαμε με πλουσιότατο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, πάντα καλοπροαίρετα και πάντα με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε, πρώτα απ’ όλα προς εμάς τους ιδίους, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Δώσαμε βήμα προβολής άρθρων και τοποθετήσεων, σε Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων, σε Συμβούλους, αλλά και σε όποιο άλλο άτομο, σωματείο ή φορέα, ήθελε να προβάλλει κάποιο θέμα που το αφορούσε, πάντοτε, φυσικά, στα πλαίσια που διέπουν τους κανόνες δεοντολογίας και επομένως είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε μέσο – και μάλιστα ανέξοδο – προβολής θεμάτων, τοποθετήσεων ή απόψεων, που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας ή και του κινδύνου υποβολής μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Γνωρίζουμε, είναι κουραστικό, αλλά οφείλουμε να  καταστήσουμε και πάλι σαφές και δημόσια, ότι όποιο άτομο, σύλλογος ή φορέας, θέλει να καταγγείλει γεγονότα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με την παράθεση μόνο ενδείξεων ή προσωπικών απόψεων μη τεκμηριωμένων με αδιάσειστα στοιχεία, ή, πολύ περισσότερο, θέλει να σπιλώσει υπολήψεις για δικούς του άνομους (;) σκοπούς, πολύ απλά, να απευθυνθεί αλλού.

Δεν λειτουργήσαμε και δεν λειτουργούμε, με την ανάρτηση Δελτίων Τύπου και μόνο ή πολύ περισσότερο, ειδήσεων που δεν αφορούν την πόλη μας την Καλλιθέα.  Για τον λόγο αυτό, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να αναρτήσουμε τέτοιου είδους ειδήσεις, απλά και μόνο για να δείχνουμε ότι έχουμε ύλη, καθώς κάτι τέτοιο, το θεωρούμε τελείως υποτιμητικό για εμάς και για τη συνείδησή μας. Πιστεύουμε ότι, εάν δεν έχουμε είδηση – γεγονός σπανιότατο –  έχουμε σίγουρα την ικανότητα και τη θέληση να δημιουργήσουμε είδηση, ακόμη και μέσω μιας απλής βόλτας στους δρόμους της πόλης μας, όπως, αποδεικνύεται  με το αμέσως προηγούμενο άρθρο μας.

Δεν υποκλέψαμε υλικό (κείμενο ή φωτογραφία) από κανένα μέσο ενημέρωσης, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές εις βάρος μας, ούτε «κλέψαμε» ιδέες. Κάνουμε δικά μας ρεπορτάζ, με τον δικό μας τρόπο γραφής, που απ’ ότι φαίνεται, αρέσει και σε άλλους συνδημότες μας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που «αρθρογράφοι» ή «δημοσιογράφοι» της πόλης μας, έχουν οικειοποιηθεί ακόμη και ολόκληρες προτάσεις από δικά μας ρεπορτάζ και τα έχουν παρουσιάσει ως δικά τους…

Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι είμαστε πάντοτε πρωτοπόροι στην ανάρτηση αναλυτικών ρεπορτάζ από κάλυψη εκδηλώσεων, χωρίς να περιμένουμε να μας αποσταλούν Δελτία Τύπου ή να αναρτηθούν από άλλα μέσα σχετικά ρεπορτάζ, απλά για να «κλέψουμε» ιδέες και όχι μόνο…

Είμαστε η πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης μας, η οποία εντάχθηκε στο Μητρώο Επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αριθμό Μητρώου 12641.

Παραμένουμε πιστοί στα όσα δεσμευθήκαμε στο 1ο έντυπο φύλλο της εφημερίδος μας «ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας» και συγκεκριμένα στη στήλη του Εκδότη, στη 2η σελίδα,  όπου υποσχεθήκαμε καλοπροαίρετη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση προς τους συνδημότες μας.

Πιστεύουμε ότι ύστερα από 23 συναπτά έτη παρουσίας και καταγραφής των δρωμένων της πόλης μας, τα πρώτα 21 ως έντυπη εφημερίδα και τα 2 τελευταία ως ηλεκτρονική πλέον εφημερίδα, τηρήσαμε στο έπακρο αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε.

Αφού πρώτα ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τους χιλιάδες, πλέον, καθημερινούς επισκέπτες – αναγνώστες μας, εσάς, ανανεώνουμε τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε…

 

 

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Reviewed by on . Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Επέτειος σήμερα για την εφημερίδα μας ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα για την εφ Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Επέτειος σήμερα για την εφημερίδα μας ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα για την εφ Rating: 0
scroll to top