Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ιούνιος 1, 2017 2:05 μμ A+ / A-

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις, δύο, πόσο;

ΕΣΤΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ παροιμία αναφέρει ότι, «μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις».

Εμείς, σήμερα παρουσιάζουμε, ενδεικτικά, δύο φωτογραφίες, από δύο διαφορετικά αλλά κοντινά, σημεία της πόλης μας και τις αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Στην πρώτη, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το κενό που υπάρχει στο «καπάκι» του φρεατίου, είναι αρκετά μεγάλο, τόσο για να χωρέσει σ’ αυτό το πόδι ακόμη και ενηλίκου. Βρίσκεται στη γωνία των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς και επί πάρα πολύ καιρό.

Είναι, βέβαια, αλήθεια, ότι πριν από περίπου είκοσι ημέρες είχε καλυφθεί, αλλά μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα, η τρύπα είχε ξανακάνει την εμφάνισή της, καθώς δεν είχε τοποθετηθεί σιδερόβεργα, για παράδειγμα, έτσι ώστε να «δέσει» πάνω της το τσιμέντο.

Να συμπληρώσουμε ότι κάθε Τρίτη πρωί, λειτουργεί λαϊκή αγορά στην περιοχή.

Η δεύτερη φωτογραφία, έχει τραβηχτεί στην οδό Ξενοφώντος και συγκεκριμένα στο μέσο περίπου της οδού μεταξύ των οδών Ηλέκτρας και Αθηνάς. Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο «κούτσουρο», εκτός από ατραξιόν και δύσκολα αντιληπτό κατά τις βραδινές ώρες (όπου, για του λόγου το αληθές, έχει τραβηχτεί με και χωρίς φλας), αποτελεί και εν δυνάμει πηγή κινδύνων. Αρκεί να φανταστεί ο κάθε ένας από εμάς, το τι μπορεί να προκληθεί εάν π.χ. σκοντάψει ένα παιδί που έτρεχε και πέσει με την κοιλιά πάνω του. Για να μην αναφέρουμε έναν ευτραφή συμπολίτη μας, έναν ηλικιωμένο συμπολίτη μας, ή έναν τυφλό συμπολίτη μας, ή, εν τέλει, οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας.

Βέβαια, μπορεί κάποιοι «καλοθελητές» να ισχυριστούν ότι έχουμε, τουλάχιστον, ζωηρή φαντασία. Χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις, θα παραπέμπαμε όλους όσους τυχόν έχουν τη διάθεση αυτή και που σίγουρα αγνοούν τις λέξεις «πρόληψη» και «ασφάλεια», να αναφέρουν τις όποιες «πονηρές» εκείνες σκέψεις τους, στον δύστυχο 40χρονο συνάνθρωπό μας, ο οποίος, πολύ πρόσφατα και  μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, έχασε σύζυγο και παιδί, όταν σταμάτησε σε ένα κατά τα άλλα  ασφαλές σημείο της Εθνικής οδού… Η όποια απάντηση θα τους έδινε, πιστεύουμε ότι θα κάλυπτε απόλυτα και εμάς.

Ελπίζουμε να μην θεωρηθούν οι φωτογραφικές αυτές επισημάνσεις μας, ως διάθεση αντιπολίτευσης προς τη Διοίκηση ή, αντίστοιχα, συμπολίτευσης προς την Αντιπολίτευση. Δεν έχουμε καμία μα καμία τέτοια διάθεση. Απλά, επισημαίνουμε, καταγράφουμε, αποτυπώνουμε στον φωτογραφικό μας φακό και αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της πόλης μας, ελπίζοντας ότι στο πολύ προσεχές μέλλον, θα διορθωθούν.

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Reviewed by on . ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις, δύο, πόσο; ΕΣΤΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ παροιμία αναφέρει ότι, «μία φωτογ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις, δύο, πόσο; ΕΣΤΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ παροιμία αναφέρει ότι, «μία φωτογ Rating: 0
scroll to top