Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Μάιος 24, 2017 9:28 πμ A+ / A-

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Ευτυχές Αποτέλεσμα

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, την αγάπη και το ενδιαφέρον τους προς τους καθηγητές τους, επέδειξαν, προχθές το απόγευμα της Δευτέρας 22 Μαΐου 2017,  τα μέλη (οι μαθητές ουσιαστικά) των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλλιθέας, δημιουργώντας μια αρκετά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης.

Η υπόθεση, βεβαίως, είναι παλιά. Ξεκίνησε αρκετά χρόνια πίσω, και συνδέεται με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των αποδοχών των καθηγητών, που οφείλονται, κυρίως, στην αλλαγή του σχετικού Νόμου, ο οποίος και επέβαλλε τη δημιουργία Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων εκ μέρους των καθηγητών.

Η πολυγνωμία, οι εσφαλμένες εκτιμήσεις, οι αναβολές των διαγωνισμών, οι λανθασμένοι χειρι­σμοί και η ανυπαρξία νόμιμων επιλογών, είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν οι προσλήψεις, σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ οι καθηγητές συνέχιζαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς να πληρώνονται.

Οι διαδηλωτές μετά τη διαμαρτυρία τους μπροστά στο Δημαρχείο, κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδρίαζε σε δυο συνεχείς συνεδριάσεις. Μία έκτακτη και μια τακτική.

Μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση, κυρίως, μεταξύ των αρχηγών των Δημοτικών παρατάξεων, κατέστη  εμφανής και καταγράφηκε στα πρακτικά, η επιθυμία όλων των Δημοτικών Παρατάξεων  για άμεση και οριστική λύση του προβλήματος.

Τόσο  ο πρ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μανόλης Κωστάκης, όσο και ο πρ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος  διαβεβαίωσαν τους καθηγητές και τους μαθητές των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας, ότι η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στο τέλος μιας χρονοβόρου προσπάθειας για την οριστική λύση του προβλήματος.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, αφού ευχαρίστησε τους καθηγητές για την ανεκτίμητη δουλειά που πρόσφεραν, ανακοίνωσε ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα, και ότι η πληρωμή των καθηγητών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι καθηγητές – ιδιαίτερα ο κ. Παπαδάκης – γνωστοποίησαν ότι ήσαν ενήμεροι των προσπαθειών της Διοίκησης του Δήμου και ότι συμφωνούν με αυτές, οπότε οι διαμαρτυρόμενοι απεχώρησαν ειρηνικά και με αξιοπρεπή τρόπο, όπως έπραξαν από την αρχή της συνάθροισής τους.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Reviewed by on . ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Ευτυχές Αποτέλεσμα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, την αγάπη και το ενδιαφέρον τους προς το ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Ευτυχές Αποτέλεσμα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, την αγάπη και το ενδιαφέρον τους προς το Rating: 0
scroll to top