Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ»

Μάιος 24, 2017 3:51 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ»

«Συμπόρευση των Προοδευτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων»

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κας ΒΑΣΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ αίτημα «Να δημιουργηθεί μια συμπόρευση των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων και των ανθρώπων  εκείνων που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Μια συμπόρευση φραγμός στη νεοφιλελεύθερη Διοίκηση Κάρναβου και στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης, τις απευθείας αναθέσεις και τις προκλητικές προσλήψεις», πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, η Ομιλία της Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου μας και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κας Βάσως Μαργαρίτη.

Ευρεία υπήρξε η ανταπόκριση των πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων, καθώς και των φορέων της πόλης, στην πρόσκληση της Παράταξης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, οι Επικεφαλής  των Παρατάξεων  κ.κ. Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος (Η Καλλιθέα Μπροστά), Ευάγγελος Παπαδάκης (Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας) και Λάζαρος Λασκαρίδης (Τώρα Καλλιθέα), ενώ παρέστησαν ακόμη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης κ.κ. Νατάσα Αδαμοπούλου, Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης και Ανέστης Φωτόπουλος,  από την Παράταξη «Καλλιθέα Μπροστά» ο κ. Παναγιώτης Γαλανόπουλος, από τη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» ο κ. Γιώργος Δεδούσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής  Κα Σίσσυ Λούρα – Δανέζη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου κ. Αντώνης Μπούτσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Σμύρνης κ.κ. Κωνσταντίνος Πούλιος και Άγγελος Σουρβίνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παλαιού Φαλήρου κ.κ. Ιωάννης Βουλγαρέλης και Δημήτριος Καρκατσέλης, οι πρώην Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ.κ. Ειρήνη Μουστάκη, Δημήτριος Χαριάδης και Γεώργιος Μαγγανιάς, οι πρώην Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Μαρώσης, Βασίλειος Ηλιάκης, Ιωάννης Ηλιάδης, Χαράλαμπος Δαμουλιάνος, Λίλλυ Ταλιακού, Παναγιώτης Γεωργούσης και Γεώργιος Καστάνης, που είναι και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας, ο  πρώην Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Παπαντωνίου, οι πρώην Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής κ.κ. Γεώργιος Μαργαρίτης και Αντώνιος Γιαννακάκης, ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Κασσάρας από την Κοινωνική Συμφωνία, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων: από τον ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας ο Γραμματέας κ. Γεώργιος Θειόπουλος, από τα Κεντρικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Δημήτριος Κουρόγιωργας και η Κα Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, από τους ΑΝ.ΕΛ ο Τομεάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πολιτευτής κ. Φώτιος Πεχλιβανίδης, από  τους ΑΝ.ΕΛ. Καλλιθέας ο Συντονιστής κ. Στέλιος Κώτσος,  η Γραμματέας Συντονικής Καλλιθέας Κα Σαραντάκη Αθηνά, και το Μέλος της Συντονιστικής Καλλιθέας κ. Μηνάς Παπαδόπουλος, από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών η Κα Ελένη Σταύρου, Υπεύθυνη Δικτύου Γυναικών,  και ο Συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος  Καλλιθέας κ. Ιωάννης Βασιλάκος, Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Καλλιθέας και πολλοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων της Πόλης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Κα Στέλλα Ιωσηφίδου και συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης.

«Χρειάζεται μια νέα ευρεία ισχυρή κοινωνική συμμαχία ανθρώπων με συλλογική αγωνία και κοινούς στόχους που θα αξιοποιήσει τις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες της Πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, ενώ, παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στη Διοίκηση του Δήμου, την οποία κατηγόρησε «για αδιαφορία, ανευθυνότητα, ερασιτεχνισμό και αδιαφάνεια  και ότι μετά από δύο χρόνια και εννέα μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της, επενδύει μόνο στην επικοινωνία και στο θεαθήναι».

Η Κα Βάσω Μαργαρίτη ξεκινώντας την ομιλία της τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι εκείνοι που η κοινωνία της πόλης μας περιμένει με αγωνία να προσδιορίσουμε το νέο όραμα για την πόλη και τους πολίτες και να συζητήσουμε το ρόλο και τη συμβολή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει στην εποχή της κρίσης, σχεδιάζοντας την ανάπτυξη της πόλης μας αλλά και της χώρας.

Είμαστε εδώ, γιατί είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε, να δώσουμε λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα  που δημιουργεί η καθημερινότητα στην πόλη, η οικονομική κρίση και το αβέβαιο μέλλον, αλλά  και στις προκλήσεις που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση).

Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι η μεγάλη Δημοκρατική – Προοδευτική Παράταξη, έχει μέλλον και πρέπει όχι μόνον να δώσει απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της πόλης μας, αλλά και να σχεδιάσει το αύριο αυτής της πόλης.

Βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ, γιατί μας ενώνει κοινή ιστορική διαδρομή, ίδιοι προβληματισμοί και αγωνίες για το μέλλον της Καλλιθέας μας.

Στόχος μας είναι να υπερβούμε το χθες και να προχωρήσουμε μπροστά.  Δεν είμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για το παρελθόν και να καταλογίσουμε ευθύνες, αλλά και ούτε να καταγγείλουμε νέες διασπαστικές προσπάθειες και κινήσεις.  Αυτές αν συμβούν θα τις κρίνει η κοινωνία!!!

Είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε για το μέλλον και την προοπτική συνεργασίας και να σχεδιάσουμε με αισιοδοξία το αύριο.

Είμαστε εδώ, με ένα και μόνο στόχο, να επανέλθουν οι Δημοκρατικές – Προοδευτικές δυνάμεις συμπορευόμενες στη Διοίκηση του Δήμου μας.

Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται ποιότητα – διαφάνεια – αποτελεσματικότητα και κοινωνικό πρόσωπο. Τα τέσσερα αυτά βασικά χαρακτηριστικά, επιβάλλεται να προσδώσουμε στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και να αγωνιστούμε  για να τα προσδώσουμε  και  στους κρατικούς θεσμούς.

Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι εμείς που μας ενώνει η αγάπη για την πόλη μας, αλλά και η  ανησυχία για τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν να διαχειρίζονται την ζωή μας» και συνέχισε λέγοντας: «η Παράταξή μας προσπάθησε και προεκλογικά, αλλά και κατά την διάρκεια των  33 μηνών που πέρασαν, να παντρέψει το παλιό με το νέο. Γιατί πιστεύουμε σε αυτό, και κάλεσε τους νέους της πόλης, να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν θεσμούς για τη νεολαία, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων».

Αποσπασματικά, τόνισε επίσης ότι, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αλλαγή πορείας της Ελληνικής κοινωνίας».

« Η Διοίκηση Κάρναβου, έχει ήδη δύο χρόνια και εννέα μήνες ζωής,  έχει πολλά νέα και άπειρα στελέχη, όχι μόνο Διοικητικά αλλά και ηλικιακά, τα οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν,  κάποια από αυτά, αδυνατούν να διαχειριστούν την καθημερινότητα μας και επενδύει στην επικοινωνία και στο θεαθήναι.

Το βλέπετε άλλωστε παντού,  στα σκουπίδια, στα κλαδιά που κατακλύζουν την πόλη, στην αισθητική της πόλης που κάθε μέρα αλλάζει, στις καταλήψεις πεζόδρομων και πεζοδρομίων, στις αυθαιρεσίες ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Η Καλλιθέα μας μετατρέπεται σε ένα Ασιατικό παζάρι, όχι σε Antis Ababa αλλά σε Bombay. Σαν να μην υπάρχει κανείς να ενδιαφέρεται και να την φροντίζει για να παραμείνει μια ευρωπαϊκή πόλη», και συνέχισε: «η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου απερίγραπτη, πλήρης υποβάθμιση.  Το χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο από το 1983 που μπορώ να γνωρίζω.

Δημοτικοί Σύμβουλοι μουγκοί που φοβούνται να εκφραστούν και ένας Δήμαρχος που δεν έχει τίποτα να πει, παρά μόνο να δώσει απαντήσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Εμείς όπως είχαμε δηλώσει, στηρίζουμε κάθε θετική προσπάθεια της Διοίκησης προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μας, αλλά συγχρόνως ελέγχουμε αυστηρά και καταγγέλλουμε σε εσάς τη Διοίκηση για παραλήψεις – ολιγωρίες – αδυναμίες – ερασιτεχνισμό – αδιαφάνεια  και για την σωρεία απευθείας αναθέσεων και έχουμε κάνει ξεκάθαρο, να μην περιμένει συναίνεση από εμάς, γιατί συναίνεση  ίσον  συνενοχή.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον τρόπο διαχείρισης των Οικονομικών.

Του παρέδωσε έναν εύρωστο οικονομικά Δήμο, χωρίς χρέη.

Σήμερα τα οικονομικά του είναι αμφίβολα.

Διαπιστώσαμε και καταγγείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απόκρυψη πλεονάσματος του 2014, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και τις αλχημείες σε αυτά.

Επικαλείται μείωση τελών για το 2017, ενώ έχουν μειωθεί με νόμο της Κυβέρνησης.   

Ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος, ότι έχει μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα,  ας μας απαντήσει λοιπόν.

Τα χρήματα από τις αγορές στην καθαριότητα που δεν έχει κάνει, τα θεωρεί ταμειακά διαθέσιμα.   

Τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας κύριε Δήμαρχε, δεν είναι ταμειακά διαθέσιμα.

Είναι χρήματα των Καλλιθεατών και πρέπει να επιστραφούν με μείωση τελών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε και θα πρέπει να αγωνιστούμε να μην μετατραπεί η πόλη μας σε ένα απέραντο παζάρι και μετά από χρόνια προσπαθειών να μετατραπεί από μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, σε μια τριτοκοσμική πόλη».

Η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κα Μαργαρίτη, έκανε ακόμη γνωστό ότι, «σήμερα δημιουργούνται προοπτικές ανάπτυξης για την Καλλιθέα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, άνοιξε τις πύλες του στους πολίτες και ότι ένα όνειρο δεκαετιών να φύγει ο Ιππόδρομος, έγινε πραγματικότητα.

Τα έργα ανάπλασης της παραλίας, ξεκινούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Όλο το παραλιακό μέτωπο πέρασε στα χέρια της Περιφέρειας για 40 χρόνια.  Επιτέλους η πόλη ξαναποκτά την πρόσβασή της στη θάλασσα.

Η Διοίκηση Κάρναβου δεν έχει μετά από 33 μήνες κάνει γνωστό τα σχέδιά της για την διεκδίκηση και τη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην παραλία Τζιτζιφιών.

Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν τα σχέδια και οι διεκδικήσεις μας στο παραλιακό μέτωπο.

Τα έργα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν όπως και όλη η περιοχή και να αποτελέσουν πόλο αθλητισμού – πολιτισμού – αναψυχής προς όφελος  των συμπολιτών μας», ενώ αναφέρθηκε {στην «οικονομική τρύπα» των 1.500.000 ευρώ όπως του αρέσει να την ονομάζει ο κος Δήμαρχος.  Το ποσό αυτό αφορά κατανάλωση ρεύματος και νερού στην παραλία. Έχουν περάσει 33 μήνες και παρά τις επικοινωνιακές κορώνες, δεν έχει γίνει ακόμη ο επιμερισμός ποιος κατανάλωσε τι και δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ}.

Η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου μας, κατήγγειλε {την τροποποίηση του Κανονισμού που έγινε χωρίς να ενημερωθούν οι επικεφαλής των Παρατάξεων, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού «Γιάννης Γάλλος», καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό η ναυταθλητική μας ναρίνα, να μετατραπεί σε τουριστικό λιμένα}  και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Κάρναβου, «ότι η πόλη γίνεται τουριστικός προορισμός, καθρεφτάκια για Ιθαγενείς».

Τελειώνοντας την ομιλία της, κάλεσε σε διάλογο «που θα οδηγήσει σε συμπόρευση τις δυνάμεις εκείνες αλλά και τους ανθρώπους που τοποθετούν τον εαυτό τους στον προοδευτικό – κοινωνικό και δημοκρατικό χώρο, σε μια συμπόρευση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα γίνει φραγμός στην νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική ιδεολογία του κ. Κάρναβου και στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης.  Σε μια συμπόρευση φραγμό σε κάθε νέα διασπαστική κίνηση, σε μια συμπόρευση η  οποία θα αφήσει πίσω της το χθες,  δεν θα ξεχνά τις κατακτήσεις, δεν θα τις μηδενίζει αλλά θα σηματοδοτεί το αύριο, θα υπερασπίζεται το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας και θα προωθεί την τοπική Δημοκρατία».

Η Κα Βάσω Μαργαρίτη.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, τόνισε τα ακόλουθα: «Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Είχα πάντοτε την βεβαιότητα ότι, τελικώς, θα ξανασυναντιόμασταν.

Εκτιμώ ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Βάσω Μαργαρίτη και οι συνεργάτες της δημιούργησαν απόψε μια νέα ευκαιρία δημοσίου διαλόγου, ύστερα και από τις άλλες πρωτοβουλίες, οι οποίες σημειώνονται τα δύο τελευταία χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι προερχόμαστε από μια μεγάλη δοκιμασία. Διαιρεθήκαμε. Και διαιρέσαμε.

Ασφαλώς, το 2014, αυτό δεν συνέβη μόνον στην Καλλιθέα. Και, στην Καλλιθέα, δεν συνέβη για μόνη φορά, το 2014. Μπορώ να θυμηθώ το 1982, το 1998, το 2006.

Αλλά, για πρώτη φορά, υπό τις πολιτικές ανακατατάξεις και τις συνέπειες της παρατεταμένης και βαθιάς, οικονομικής  και κοινωνικής κρίσης, αυτή η διαίρεση δεν συνιστά δοκιμασία μόνο για το προοδευτικό κίνημα της πόλης. Είναι, κυρίως, δοκιμασία για την ίδια την πόλη. Δοκιμασία για τους πολίτες. Διότι, η αδυναμία των προοδευτικών ανθρώπων και των εκπροσώπων τους να βρουν κοινό βηματισμό αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες, οι οποίοι διευκολύνουν τη μετατροπή του Δήμου από εργαλείο κοινωνικής συνοχής σε φορέα έντασης των κοινωνικών ανισοτήτων, σε εστία πελατειακών σχέσεων και εκπρόσωπο αδιαφανών συμφερόντων.

Αυτήν ακριβώς την πολιτική του πιο ακραίου νέο – φιλελευθερισμού ήρθε και επιχειρεί να επιβάλει ο σημερινός Δήμαρχος. Αυτήν ακριβώς την απειλή πρέπει να ανακόψουμε.

Μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί. Με την καθαρή συμπόρευση, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, δημοτικών κινήσεων και πολιτών που ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις θέλουν τον Δήμο, ισχυρό παράγοντα για την υπέρβαση της κρίσης, φορέα ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, διαφάνεια και δημοκρατία. Με μια καινούργια συμμαχία πολιτών.

Ο κ. Κάρναβος και όλοι εμείς, αντιπροσωπεύουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Εκείνος, τον μειοψηφικό κόσμο της κερδοσκοπίας, ο οποίος κατανοεί το Δήμο ως επιχείρηση. Και όλοι εμείς, τον πλειοψηφικό κόσμο της εργασίας, ο οποίος θέλει το Δήμο, συμπαραστάτη στην καθημερινή του προσπάθεια να προστατεύσει και να αναβαθμίσει τη ζωή του στην πόλη.

Ο κ. Κάρναβος δεν είναι μόνον ένας Δήμαρχος που απέτυχε πολύ γρήγορα. Είναι ένας Δήμαρχος που υπονομεύει την ενότητα της πόλης, αντίπαλος του στόχου της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αλλά, εξίσου σημαντική προϋπόθεση για τη νίκη στις επόμενες εκλογές είναι να συνειδητοποιήσουμε πως το προοδευτικό κίνημα, και για να μείνει προοδευτικό και για να μείνει κίνημα, πρέπει να αλλάξει.

Δεν θα είναι μαζικό κίνημα, εάν απλώς διακηρύσσει την επιστροφή μιας ομάδας ανθρώπων στη διοίκηση του Δήμου. Και δεν θα είναι προοδευτικό, εάν δεν κατανοήσει πως στις συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται, αντικειμενικά, πιο σύνθετος από τις συνήθεις προσωπικές φιλοδοξίες των πολιτικών στελεχών και από τις συνήθεις επιδιώξεις των κομμάτων να ελέγξουν όσους περισσότερους Δήμους μπορούν. Οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών απαιτούν ταυτόχρονα και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών που επιφέρει η κρίση στην καθημερινή ζωή, μέσα από θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις συνοχής. Αλλά και την κατάλληλη δημοκρατική της μεταρρύθμιση, ώστε να καταστεί παράγοντας υπέρβασης της κρίσης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτή η πολιτική δεν είναι μια ουδέτερη τεχνοκρατική διαχείριση. Το προοδευτικό κίνημα έχει πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις.

Υπό την έννοια αυτή, ενέργειες οι οποίες υπονομεύουν την ενότητα και την καθαρότητα των στόχων του προοδευτικού κινήματος θα φέρουν, οπωσδήποτε, σοβαρή ευθύνη, εάν ο Δήμος παραχωρηθεί στις δυνάμεις του νέο – φιλελευθερισμού. Ο κ. Δήμαρχος, όμως, δεν θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα πάψουμε ποτέ να θεωρούμε τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του ως τον κύριο αντίπαλό μας και θα δεν πρέπει ποτέ να ελπίζει ότι μπορεί να αποκτήσει ρόλο στις αγωνίες μας. Είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν πρόκειται να τον εκχωρήσει.

Να συμπαραταχθούμε για να πάμε την Καλλιθέα μπροστά. Με σύγχρονες θέσεις για την δημοκρατική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέρος της οποίας είναι και η συζήτηση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Με καθαρές θέσεις για την καθημερινότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.

Ο διάλογος άρχισε και συνεχίζεται. Πρέπει και να ολοκληρωθεί, ίσως, με μια μεγάλη προγραμματική συνάντηση, χωρίς αποκλεισμούς, σε σύντομο χρόνο.

Αυτή η μεγάλη συμπόρευση είναι το καινούργιο, από το οποίο έχει ανάγκη η προοδευτική εξέλιξη του Δήμου και της πόλης.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τον καινούργιο δρόμο που χρειάζεται η Καλλιθέα.

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, τόνισε: «Αγαπητή Βάσω.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι.

Αγαπητοί φίλοι.

H παράταξη που διοικεί σήμερα τον Δήμο Καλλιθέας, κέρδισε τις εκλογές, με το σύνθημα της Αλλαγής.

Και δεν είναι μόνο η εκλογική βοήθεια που της παρείχε μια πτέρυγα της προηγούμενης διοίκησης, ήταν υπαρκτό και το αίτημα για αλλαγή πλεύσης σε αυτή την πόλη που μέρα με τη μέρα πηγαίνει από το κακό στο…χειρότερο!

Τρία χρόνια μετά κι η διοίκηση Κάρναβου έχει ήδη γεράσει. Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν αλλά δεν άνοιξαν τα πνευμόνια της Καλλιθέας. Κοινότοποι διαχειριστές ενός βάλτου, αρέσκονται στο να προβάλλουν τα αξιώματά τους και τίποτα περισσότερο.

Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Να υπάρξει σύμπλευση των δημιουργικών εκείνων δυνάμεων που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», χωρίς μεσσίες και μεσάζοντες.

Για να υπάρξει όμως αυτό, θα πρέπει ν’ απογαλακτιστούν οι συμμετέχοντες από εμμονές και βολικές συνήθειες και να δώσουν πειστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Τα πράγματα όσο πολύπλοκα και να φαίνονται είναι πολύ απλά. Δεν μπορούμε να χτίσουμε το αύριο με κανόνες του χθες. Κι αυτό διότι το χθες έχει ελαττώματα εφάμιλλα με το σήμερα.

Πάρτι γινόταν στη μαρίνα Καλλιθέας επί της προηγούμενης διοίκησης. Εισέπρατταν κάποιοι σύλλογοι, στο όνομα του ναυταθλητισμού, 300άρια κάθε μήνα κι ο Δήμος δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ. Και σήμερα, με την άτολμη και δημοσιοσχετίστικη διοίκηση, συνεχίζεται πάνω-κάτω η ίδια κατάσταση.

Μην ξεχνάμε ότι με την προηγούμενη διοίκηση, υπήρξε πρόεδρος οργανισμού του Δήμου, ο οποίος σήμερα διευθύνει δημοτικό κατάστημα, το οποίο με εισήγηση του ιδίου ανατέθηκε στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Αυτά τα παραδείγματα, είναι σαφές ότι δεν συνιστούν προοδευτική αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση.

Προοδευτικός πολίτης και προοδευτικές δυνάμεις δεν είναι εξ ορισμού εκείνες που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία ή στις άλλες συνιστώσες του χώρου της Δεξιάς. Είναι εκείνος και εκείνες που το αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη, ευρισκόμενοι δίπλα στους πολίτες και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν νοείται σύγχρονος Δήμος που να μην έχει δωρεάν Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, δεν υπάρχει προοδευτική αντίληψη όταν στην Καλλιθέα οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά, χωρίς να υπάρχει ένα κέντρο για τη φιλοξενία τους και δεν είναι δυνατόν να χρειάζεσαι ρουσφέτι για να βάλεις το παιδί σου ή το εγγόνι σου σε παιδικό σταθμό.

Φίλες και φίλοι.

Πρέπει να πάμε μπροστά. Ν’ αλλάξουμε αυτή την πόλη, για να γίνουμε υπερήφανοι που κατοικούμε σε αυτή. Με κοινωνικές δομές για όλες τις ηλικίες, για τα παιδιά, τους γονείς, τη μέση ηλικία αλλά και για τα ΚΑΠΗ που πρέπει να είναι ανοικτά και το πρωί και το απόγευμα.

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, από τη μία ο «κακός Κάρναβος» κι από την άλλη οι καλοί. Το ζήτημα είναι βαθιά κοινωνικό. Είναι η αντίληψη που κομίζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου και η οποία είναι εκτός των αναγκών των καιρών. Κι αυτή η αντίληψη πρέπει να ανατραπεί.

Αλλά, εδώ πρέπει να ομολογήσω, ότι μια πιθανή εκλογική πτώση αυτής της διοίκησης δεν θα σημάνει και αλλαγή της όλης κατάστασης.

Χρειάζεται μεράκι.

Χρειάζεται καψούρα γι’ αυτή την πόλη.

Χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα και πάνω απ’ όλα, και θυμόμαστε τώρα τον ποιητή της Ρωμιοσύνης, «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».

Βάσω, Νατάσα, Ανέστη, Κώστα, Παναγιώτη, Νίκο, Βασίλη, Ειρήνη, αγαπημένοι φίλοι, όλοι μας έχουμε να προσφέρουμε πολλά και διακριτά σε αυτή την προσπάθεια.

Απαιτείται απ’ όλους μας: Θάρρος, αποφασιστικότητα και γενναιότητα.

Η Καλλιθέα της Αντίστασης, των μεγάλων κοινωνικών αγώνων, της απομάκρυνσης του Ιπποδρόμου, δεν χωρατεύει, δεν μπορεί να περιμένει.

Αυτό που λέει ο Νίκος Γκάτσος στην Αμοργό, δεσμευόμαστε για την Καλλιθέα, την πόλη της ζωής μας και της καρδιάς μας:

Κι αν θα διψάσεις για νερό

θα στύψουμε ένα σύννεφο

κι αν πεινάσεις για ψωμί

θα σφάξουμε ένα αηδόνι».

Να αναφέρουμε ότι όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα, είναι ευγενική παραχώρηση του εκλεκτού συνάδελφου φωτορεπόρτερ από την εβδομαδιαία εφημερίδα της πόλης μας «Νέα Καλλιθέα», κ. Τάσου Παπουλίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε, για πολλοστή φορά, για την παραχώρησή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» «Συμπόρευση των Προοδευτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων» ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κας ΒΑΣΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ» «Συμπόρευση των Προοδευτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων» ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κας ΒΑΣΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Rating: 0
scroll to top