Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Απρίλιος 10, 2017 7:57 μμ A+ / A-

Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

 ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ & ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΤΟ ΠΑΣΧΑ έφτασε και ήδη όλοι οι πιστοί Χριστιανοί άρχισαν να επισκέπτονται τακτικότερα τις Ενορίες τους για την παρακολούθηση και συμμετοχή στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλος Εβδομάδος.

Χθες το απόγευμα της Κυριακής 9 Απριλίου 2017, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, τελέστηκε η Ιερά Ακολουθία του Νυμφίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ (με συνλειτουργούντες τους Εφημέριους του Ναού, τον Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Νάκο, τον Αρχιμανδρίτη π. Σισώη Σκάλκο και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Χριστοδούλου),  εκεί όπου εκατοντάδες ήταν οι Πιστοί, που με ευλάβεια, κατάνυξη και τον προσήκοντα σεβασμό, προσήλθαν για να προσκηνύσουν την Ιερή Εικόνα του Νυμφίου και σιγοψέλνοντας, να συμμετάσχουν στον  Όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας, όπου εορτάστηκε η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και η αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών και της Ανάστασής Του.

Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου λίγο πριν  το πέρας της Ακολουθίας μίλησε προς τους παριστάμενους Πιστούς, όπου μεταξύ άλλων, ευχήθηκε οι πολύ πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες που συνέβησαν στην Αίγυπτο, να λάβουν τέλος και να επικρατήσει η αγάπη στην ανθρωπότητα, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στη ζωή του Ιωσήφ του Παγκάλου, τονίζοντας ότι ο τρόπος διαβίωσής του θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Χριστιανούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην είσοδο του Ιερού Ναού, διατίθεντο – και θα διατίθενται καθόλη τη Μεγάλη Εβδομάδα – καλαίσθητες λαμπάδες, δημιουργημένες με μεράκι, από τα μέλη των Ενοριακών Συντροφιών και μάλιστα, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.              

Παρακάτω και μετά τις φωτογραφίες, ακολουθεί το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, που θα τελεστούν στον Ιερό Ναό, όπου τη στιγμή της ανάρτησης του παρόντος, ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, φτάνει προς το τέλος.

  

  

                              

 

Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών  ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ & ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ έφτασε και ή Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών  ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ & ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ έφτασε και ή Rating: 0
scroll to top