Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

Απρίλιος 12, 2017 9:29 πμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

Εκδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου, στο Μήλεσι

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ, 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας, την περασμένη Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2017, πραγματοποίησε την καθιερωμένη Θρησκευτική και  Προσκυνηματική  εκδρομή της, αυτή τη φορά στην Ιερά Μονή του   Αγίου Πορφύριου στο Μήλεσι – Ωρωπός  Αττικής, όπου  με σεβασμό και κατάνυξη, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΝ.Ε.Ο.Ν., παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής και ενημερώθηκαν για το μετόχι του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι  Αττικής, που βρίσκεται μεταξύ του Ωρωπού και της Μαλακάσας, βόρεια της Αθήνας.

Το μοναστήρι – μετόχι, είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, δημοφιλή γέροντα και άγιο του περασμένου αιώνα.

Τα κτίρια του Μετοχίου του Ιερού Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι άρχισαν να κτίζονται το 1981 και προχώρησαν σταδιακά. Το μέρος αυτό αποτέλεσε σημαντικό προσκύνημα χάρη του γέροντα. Το επιβλητικό Καθολικό, θεμελιώθηκε το 1990, κατόπιν αδείας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Σεραφείμ. Ο σκελετός του Nαού, από οπλισμένο σκυρόδεμα, ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του γέροντα Πορφυρίου.

Στη συνέχεια, προσφέρθηκε από την Ιερά Μονή  σε όλους τους εκδρομείς καφές, σε μία όμορφη αίθουσα.

Νωρίς το μεσημέρι, αναχώρησαν για την παραλία της Αυλίδας, εκεί όπου  απόλαυσαν ένα νοστιμότατο νηστίσιμο γεύμα.

Το απόγευμα επισκέφθηκαν την πόλη της Χαλκίδας,  όπου με θεά την χιονισμένη Δίρφη  και παρακολουθώντας  την παλίρροια,  απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ.

Ολόκληρη η μέρα πέρασε τόσο ευχάριστα, που κανένας δεν κατάλαβε πόσο γρήγορα έφυγε ο χρόνος.

Ήταν η ώρα, λοιπόν, της επιστροφής. Ο ήλιος έγερνε νυσταγμένος στη δύση του και με βαριά την καρδιά  επέστρεψαν στην Αθήνα, γεμάτοι, όμως, με ωραίες και ευχάριστες εντυπώσεις και αναμνήσεις. 

Και του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Εκδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου, στο Μήλεσι ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ, 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΓΙΑ ΑΛ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Εκδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου, στο Μήλεσι ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ, 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΓΙΑ ΑΛ Rating: 0
scroll to top