Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Αθλητικά » ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Φεβρουάριος 18, 2017 11:27 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Λαμπρή Εκδήλωση!…

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ & ΝΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ 

ΛΑΜΠΡΗ ήταν, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2017.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, αποδείχθηκε, τελικά, πολύ μικρή για να χωρέσει το μέγα πλήθος των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών, αλλά και των φίλων της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας.

Και πως να μην συμβεί αυτό άλλωστε, καθώς η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης, ήταν επιμελής και σχολαστική, και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και το Προσωπικό της Ένωσης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε το χθεσινό απόγευμα να είναι όλα στην εντέλεια.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με ολιγόωρη καθυστέρηση, καθώς η προσέλευση των καλεσμένων ήταν συνεχής, ξεκίνησε με την προβολή ενός σύντομου βίντεο, με την ιστορία της Ένωσης. Τους πολυπληθείς καλεσμένους, υποδέχθηκε ο 1ος Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αθηνών, κ. Άγγελος Νικόπουλος, ο οποίος προσφώνησε και τους επίσημους καλεσμένους, ενώ ακολούθως, ο Πρόεδρος της κορυφαίας Ένωσης της χώρας, κ. Παναγιώτης Δημητρίου, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά τους παράγοντες των σωματείων που επανεξέλεξαν, τόσο τον ίδιο, όσο και τα λοιπά μέλη της Παράταξής του για  4 ακόμα χρόνια στη Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Α., ζήτησε να τηρηθεί – όπως και τηρήθηκε – 1ός λεπτού σιγή στη μνήμη του επί σειρά Προέδρου των Ε.Π.Σ. Αθηνών και Ε.Π.Ο., Κωνσταντίνου Τριβέλλα. Αμέσως μετά, τονίσε και τα ακόλουθα: «Την Ε.Π.Σ. Αθηνών, την έχουν διοικήσει, για πολλά χρόνια, ο Κώστας ο Τριβέλλας, ο Γιώργος ο Ηλιάδης και άλλοι με μεγάλη ιστορία, γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να την διατηρούμε τουλάχιστον στο ίδιο ή και σε καλύτερο επίπεδο, σε όλους τους τομείς.

Για τον λόγο αυτό, την σημερινή εκδήλωση, κάθε χρόνο την προβάλλουμε με ξεχωριστή λαμπρότητα, αφενός μεν για να τιμήσουμε, με τον τρόπο αυτό, τους αφανείς ήρωες του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, αυτούς που από το υστέρημά τους συντηρούν τα αθηναϊκά ερασιτεχνικά σωματεία, χωρίς βοήθεια από τους κρατικούς φορείς, αφετέρου δε, για να σας παρουσιάσουμε ένα συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων μας τη χρονιά που πέρασε, παραθέτοντας κάποια στοιχεία του απολογισμού.

Η Ε.Π.Σ.Α., επιδεικνύει μια σπουδαία αγωνιστική δραστηριότητα, διοργανώνοντας περίπου 5.000 επίσημους αγώνες, παρότι αντιμετωπίζουμε τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα.

Α) Διοργανώνουμε πολύ ανταγωνιστικά και αξιόπιστα πρωταθλήματα.

Β) Οι αποφάσεις μας είναι σωστές, δίκαιες και αυστηρές.

Γ) Οι ομάδες μας καταλαμβάνουν τη βαθμολογική τους θέση βάσει της απόδοσής τους στο γήπεδο και όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Οι Μικτές μας Ομάδες ΝΕΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ, κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Ο. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους Βριλησσίων κ. ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ και Νέας Ιωνίας κ. ΓΚΟΤΣΗ, για την παραχώρηση των γηπέδων για τις προπονήσεις των Μικτών Ομάδων.

Παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, μοιράσαμε φέτος 50.000 ευρώ στα σωματεία μας.

Συνεργαστήκαμε με την Ευρωκλινική, η οποία εξέδωσε 20.000 και πλέον κάρτες για όλους τους ποδοσφαιριστές που ήταν γραμμένοι στο αθλητικό δυναμικών των σωματείων και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας. Η προσφορά ήταν, επίσκεψη στην Ευρωκλινική, με κόστος 5 ευρώ και δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, αξίας 500 ευρώ, όπως, επίσης και άλλες διάφορες παροχές, με προνομιακές τιμές.

Επίσης, συνεργαστήκαμε με τις Σχολές ΞΥΝΗ, επειδή για μας ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός και Πολιτισμός είναι Εκπαίδευση. Η συνεργασία που πετύχαμε, είναι καθαρά προσφορά στα παιδιά των ομάδων μας. Πρόκειται για 2 δωρεάν υποτροφίες, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, όπως, επίσης, και 1000 ευρώ έκπτωση για κάθε ποδοσφαιριστή που θα εγγραφεί στη Σχολή.

Οργανώσαμε Τουρνουά τον Ιούνιο στο Σοφικό, με τη συμμετοχή 500 περίπου παιδιών.

Οργανώσαμε Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά, με τη συμμετοχή 2000 περίπου ποδοσφαιριστών.

Τα τελευταία 6 έτη, η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης, διοργάνωσε Σχολές Διαιτησίας, από τις οποίες αποφοίτησαν περίπου 500 νέοι διαιτητές.

Η Ένωση διαθέτει πολλούς και αξιόλογους διαιτητές και ελπίζουμε ότι η Κ.Ε.Δ.-Ε.Π.Ο. πρέπει να αξιολογήσει περισσότερους διαιτητές.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, λειτουργεί σε νέα βάση η Ιστοσελίδα  της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Εντός 30 λεπτών, καταχωρούνται τα αποτελέσματα των αγώνων όλων των πρωταθλημάτων μας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και άμεση ενημέρωση για την αγωνιστική δραστηριότητα των σωματείων μας.

Τα Φύλλα Αγώνων, πλέον ψηφιοποιούνται και καταχωρούνται στην Ιστοσελίδα μας και αποτελούν ένα διαρκές αρχείο στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Η ανταπόκριση του φίλαθλου κοινού είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας.

Η Ιστοσελίδα είναι μια από τις πρώτες σε επισκεψιμότητα σε όλη την Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι,

Οι καιροί είναι δύσκολοι και στην προσπάθειά μας θέλουμε αρωγούς την Πολιτεία, την Περιφέρεια, τον Δήμο Αθηναίων και όλους τους Δήμους που ανήκουν στην Ένωσή μας. Σήμερα στον Δήμο Αθηναίων λειτουργούν 3 γήπεδα ποδοσφαίρου σε σύνολο 30 σωματείων. Πρέπει να κατασκευαστούν τουλάχιστον άλλα 2 γήπεδα στις περιοχές του Γουδιού και του Βοτανικού, για να υπάρχει στοιχειώδης εξυπηρέτηση των σωματείων.

Θέλω να συγχαρώ την Κυβέρνηση για την προσπάθεια που κάνει να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Ε.Π.Σ.Α. είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή και πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο θα αλλάξει σελίδα και ο κόσμος θα επανέλθει στα γήπεδα, όπως πριν από 20 χρόνια.

Επίσης, θέλω να τονίσω, διότι το πιστεύω, ότι οι Αθηναίοι παράγοντες πρέπει να είναι υπερήφανοι, διότι τα σωματεία τους ανήκουν στην καλύτερη Ένωση της χώρας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, το Προσωπικό της Ένωσης, τους προπονητές των Μικτών Ομάδων, τους δημοσιογράφους, τα μέλη των Επιτροπών, τους διαιτητές, τους Ιατρούς, τους Παρατηρητές, που όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για την βελτίωση και τη ανάδειξη του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου».

Ακολούθως, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, κ. Γαβριήλ Παπαδόπουλος, ο οποίος φρόντισε για τη δημιουργία των ιδιαίτερα καλαίσθητων σύντομων βίντεο που παρουσιάστηκαν προς τιμήν των βραβευθέντων παλαίμαχων διεθνών ποδοσφαιριστών.

Μετά το πέρας των σύντομων χαιρετισμών από πλευράς των μελών της Δοίκησης της μακροβιότερης Ένωσης της χώρας, ακολούθησε το στάδιο των βραβεύσεων, εκεί όπου τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Βασίλης Κωνσταντίνου (νυν Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός), Νίκος Καρούλιας και Τάκης Φύσσας, η Εθνική Αστέγων, ενώ, παράλληλα, απονεμήθηκαν κύπελλα, διπλώματα και μετάλλια, σε σωματεία – μέλη της Ε.Π.Σ.Α., για τις αγωνιστικές τους επιτυχίες την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016, όπως επίσης και σε φυσικά πρόσωπα για την προσφορά τους στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο, στους 1ους σκόρερς των Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας κατά την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν, καθώς και σε ποδοσφαιριστές – φοιτητές, που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές σχολές.

Στην πραγματικά λαμπρή αυτή εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και Βουλευτής κ. Βασίλης Λεβέντης, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Αυλωνίτου, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, πολλοί Προέδροι Ενώσεων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων που βρίσκονται στα όρια της Ε.Π.Σ. Αθηνών, ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. κ. Ιωάννης Μελισσανίδης μαζί με τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Ευάγγελο Ασλανίδη (ο οποίος παρέλαβε και τιμητική πλακέτα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από την Ένωση κατά την περασμένη περίοδο), παλαιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πληθώρα παραγόντων, ποδοσφαιριστών και φίλων της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής Αρχής της χώρας μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με την κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας.

Και του χρόνου.

  

  

  

  

  

  

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Λαμπρή Εκδήλωση!... ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ & ΝΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ  ΛΑΜΠΡΗ ήταν, όπως κάθε χρονιά άλλω ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Λαμπρή Εκδήλωση!... ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ & ΝΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ  ΛΑΜΠΡΗ ήταν, όπως κάθε χρονιά άλλω Rating: 0
scroll to top