Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ

Οκτώβριος 24, 2016 4:06 μμ A+ / A-

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ

«Να μας ζήσεις Χρυσοβαλάντη»

ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΝΑΣ ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«ΠΡΟΣΟΧΗ! Προσοχή!! Η βουτιά δεν θα επαναληφθεί! Να είστε όλοι, εκεί μεγάλοι και μικροί, να δείτε ένα κουκλί βρεγμένο σαν παπί!

Βαπτίζομαι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Λόφος Σκουζέ».

Το προσκλητήριο ήταν ξεκάθαρο και επομένως όλοι, μα όλοι οι καλεσμένοι, υπάκουσαν και παρέστησαν κανονικά στην ώρα τους.

 Το «κουκλί», ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας, ο ανιψιός του εκδότη της εφημερίδος μας, αλλά και της συζύγου του Μαρίας Παραβάλου, η οποία μαζί με την μεγάλη τους κόρη Μάχη, ήταν οι Νονές, ήταν και εκείνο εκεί από νωρίς και υποδέχονταν, με το αφοπλιστικό χαμόγελό του, τους πολυπληθείς καλεσμένους του.

Τις αναμνηστικές φωτογραφίες, τα αγκαλιάσματα και τον θαυμασμό για τον πανέμορφο «κούκλο», διαδέχθηκε η έναρξη του Θείου Μυστηρίου της Βάπτισης, εκεί όπου η μικρή Νονά Μάχη, εκ μέρους του «κούκλου», απέταξε τον Σατανά, συνετάχθη με τον Κύριο Ιησού Χριστό και απήγγειλε, χωρίς λάθος και χωρίς βοήθεια, το Σύμβολο της Πίστεως.

Ακολούθως, στην ερώτηση του Ιερέα του Ναού για το όνομα του «κούκλου», η μικρή Νονά, με στεντόρεια φωνή, ανέφερε: «Χρυσοβαλάντης».

Και ήρθε, πλέον, η ώρα της βουτιάς… Χωρίς να το αντιληφθεί, ο πανέμορφος «κούκλος» σύντομα βρέθηκε γυμνός και αντιμέτωπος με την Κολυμβήθρα. Ευτυχώς, όμως, την αγωνία των γονέων του Άννας Παραβάλου και Ανδρέα Γεωργακόπουλου για το αν θα κλάψει και πόσο το καμάρι τους, διαδέχθηκε η χαρά και η υπερηφάνεια, καθώς ο μικρός Χρυσοβαλάντης, όχι μόνο δεν έκλαψε, αλλά έδειχνε να το διασκεδάζει κιόλας.

Μετά το πέρας της Βάπτισης, όπου ο «κούκλος» είχε αποκτήσει το νέο του όνομα, όλοι όσοι παραβρέθηκαν στο ιερό αυτό Μυστήριο, μετέβησαν σε κοντινό κέντρο της περιοχής, εκεί όπου το γλέντι κράτησε έως το απόγευμα, με τους χορούς και τις ευχές προς τον μικρό Βαλάντη, να δίνουν και να παίρνουν.

Στην μεγάλη ημέρα του Χρυσοβαλάντη μας, παραβρέθηκαν ακόμη, οι παππούδες και οι γιαγιάδες του Απόστολος, Γιώργος, Νίκη και Σαμψούλα,  πολλοί συγγενείς, τόσο από την πλευρά της μαμάς Άννας, όσο και από την πλευρά του μπαμπά Ανδρέα, καθώς και πολλοί φίλοι των ευτυχισμένων γονέων.

Το πέρας του τρικούβερτου γλεντιού, βρήκε όλους τους συμμετέχοντες να αναφωνούν με καμάρι:

«Να μας ζήσεις Χρυσοβαλάντη».

  

  

  

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ Reviewed by on . Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ «Να μας ζήσεις Χρυσοβαλάντη» ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΝΑΣ ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΠΡΟΣΟΧΗ! Προσοχή!! Η βουτιά δεν θα ε Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ «Να μας ζήσεις Χρυσοβαλάντη» ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΝΑΣ ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΠΡΟΣΟΧΗ! Προσοχή!! Η βουτιά δεν θα ε Rating: 0
scroll to top