Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

Οκτώβριος 25, 2016 2:57 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

Εκδρομή στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Ρώσου

ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

 Η ΕΚΔΡΟΜΗ της ΕΝ.Ε.Ο.Ν Καλλιθέας στον  Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας και στην πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Λίμνης Ευβοίας, την περασμένη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ήταν ακόμα μια επιτυχημένη εκδήλωση, που  εντάσσεται  και πάλι  στις προσπάθειες της Οργάνωσης, για την γνωριμία των μελών και των φίλων της, με τις ιστορικές, θρησκευτικές  και λαογραφικές αλλά και ταυτόχρονα πανέμορφες περιοχές της πατρίδας μας.

Με σεβασμό και κατάνυξη, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΝ.Ε.Ο.Ν, επισκέφτηκαν και προσκύνησαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και στη  συνέχεια επισκέφτηκαν  την πανέμορφη  παραθαλάσσια Κωμόπολη της Λίμνης Ευβοίας.

Πρώτη στάση ήταν το Λαογραφικό Μουσείο της Λίμνης, που είναι εθελοντική προσπάθεια μουσειόφιλων και φίλων της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης, υποστηριζόμενοι από τον Δήμο Ελυμνίων, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από άλλον Φορέα, και εντυπωσιάστηκαν από τις συλλογές του λαογραφικού υλικού.

Στην συνέχεια προσκύνησαν το ασκητήριο του Οσίου Χριστόδουλου αλλά και τον ναό του, που βρίσκονται πολύ κοντά στον βράχο όπου είναι η σπηλιά που ασκήτευε ο Όσιος, και το μικρό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής «Παναγίτσας», το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ερείπια προγενέστερης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.

Ευδιάθετοι και χαμογελαστοί, περιηγηθήκαν στους δρόμους της Λίμνης  και απόλαυσαν στην παραλία της πόλης τα τοπικά εδέσματα.

Η αναχώρηση για την επιστροφή στην Αθήνα, δεν ήταν μια ευχάριστη στιγμή. Ήταν όμως αναγκαία.

    

  

 

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Εκδρομή στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Ρώσου ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Η ΕΚΔΡΟΜΗ της ΕΝ.Ε.Ο.Ν Καλλιθέα ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Εκδρομή στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Ρώσου ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Η ΕΚΔΡΟΜΗ της ΕΝ.Ε.Ο.Ν Καλλιθέα Rating: 0
scroll to top