Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΠΙΤΑΚΙ – «ΚΑΣΤΡΟ» ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

ΣΠΙΤΑΚΙ – «ΚΑΣΤΡΟ» ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

Ιούλιος 13, 2016 3:57 μμ A+ / A-

ΣΠΙΤΑΚΙ  – «ΚΑΣΤΡΟ» ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

«Η αποκατάστασή του ξεκίνησε»

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

ΜΕ μια ανάρτησή του, πριν από μία ώρα και στο facebook του, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος ανακοίνωσε την υπογραφή των τεχνικών μελετών για την έκδοση οικοδομικής άδειας, μέσω της οποίας θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του ιστορικού σπιτιού – «κάστρου» στην οδό Μπιζανίου 10, εκεί όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 Ιουλίου 1944, αποτέλεσε τόπο θυσίας για δέκα ΕΠΟΝίτες, οι οποίοι κυνηγημένοι από Γερμανούς στρατιώτες και Έλληνες δοσίλογους συνεργάτες, κατέφυγαν στη συγκεκριμένη οικία, αντιστάθηκαν και πολέμησαν πολλαπλάσιες δυνάμεις.

Ως γνωστόν, στο τέλος, ένας εκ των δέκα ΕΠΟΝΙτών παραδόθηκε για να σωθεί η τετραμελής οικογένεια, (η οποία αποτελείτο από μία μητέρα και τα τρία ανήλικα παιδιά της), έξι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύωρης μάχης, ενώ οι τρεις τελευταίοι, αυτοκτόνησαν, αρνούμενοι να πέσουν στα χέρια των υπέρμετρα πολλαπλάσιων σε δύναμη αντιπάλων τους.

Σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, ήμερα όπου στις 19:30, μπροστά από το σπιτάκι – «κάστρο» οι κομματικές οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. θα διοργανώσουν τιμητική εκδήλωση, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, αθόρυβα αλλά και μεθοδικά, προχώρησε στην έναρξη των διαδικασιών αποκατάστασης αυτής της οικίας, που αποτελεί ένα ακόμη Μνημείο Αντίστασης της πόλης μας κατά την περίοδο της Κατοχής.

Το σχετικό κείμενο του κ. Δημάρχου, που συνοδεύεται και με φωτογραφία από τη στιγμή της υπογραφής των τεχνικών μελετών, έχει ως ακολούθως:

«Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές! Η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Αντίστασης στην οδό Μπιζανίου ξεκίνησε. Υπογράψαμε τις τεχνικές μελέτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Συνεχίζουμε με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής και σε προκήρυξη του έργου».

Οφείλουμε να απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, γιατί με την υπογραφή των τεχνικών μελετών, ένα αίτημα δεκαετιών για σωτηρία αυτού του σπουδαίου Μνημείου Αντίστασης, που ήταν για πάρα πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του και σε οικτρή οπτική κατάσταση, αρχίζει να παίρνει, επιτέλους, «σάρκα και οστά».

  Η σχετική ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου.

ΣΠΙΤΑΚΙ – «ΚΑΣΤΡΟ» ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ Reviewed by on . ΣΠΙΤΑΚΙ  - «ΚΑΣΤΡΟ» ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ «Η αποκατάστασή του ξεκίνησε» ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕ μια ανάρτησή του, πρι ΣΠΙΤΑΚΙ  - «ΚΑΣΤΡΟ» ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ «Η αποκατάστασή του ξεκίνησε» ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕ μια ανάρτησή του, πρι Rating: 0
scroll to top