Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (1)

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (1)

Ιούνιος 8, 2016 3:33 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Μια φορά κι έναν καιρό… ήμουν χρήσιμο κι εγώ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΑΠΟ 18:00 ΕΩΣ 20:00

ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Λαογραφική Έκθεση, θα λειτουργήσει αύριο το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2016, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Οι χαρισματικές εκπαιδευτικοί Κυρίες Ανδρομάχη Ταρλάμη και Κατερίνα Καραγιοβαννίδου, σε συνεργασία με τις μαθήτριες και τους μαθητές της Β’ τάξης του Σχολείου, τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, αλλά και με την αμέριστη συνδρομή και βοήθεια από γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, συγκέντρωσαν ανεκτίμητης συναισθηματικής – και όχι μόνο – αξίας παλαιά αντικείμενα, τα οποία θα εκθέσουν, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, αύριο το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2016 και από ώρα 18:00 έως 20:00.

Σε ερώτηση που απευθύναμε προς την εκπαιδευτικό Κα Ανδρομάχη Ταρλάμη για τον σκοπό διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης, η ίδια μας δήλωσε, λακωνικά μεν, ξεκάθαρα δε, ότι: «παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης, αλλά η μεταφορά της φλόγας». Και είχε απόλυτο δίκιο. Η πλουσιότατη παράδοσή μας δεν πρέπει να λησμονείται. Πρέπει να την θυμόμαστε, να την αναδεικνύουμε και μέσα από αυτή, να διδασκόμαστε και να εξελισσόμαστε.

Έτσι, στην θαυμάσια αυτή έκθεση, θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δει από κοντά και να θαυμάσει παράλληλα,  πάμπολλα παλαιά αντικείμενα, τα οποία σίγουρα θα φέρουν πολλές γλυκές αναμνήσεις στους παλαιότερους, αλλά θα γνωρίσουν και έναν όχι και τόσο μακρινό τρόπο ζωής στους νεότερους.

Υφαντά, σχολικές ποδιές, βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, γεωργικά και άλλα εργαλεία, αργαλειοί, λάμπες, νομίσματα και χαρτονομίσματα, σίδερα, μπακιρένια οικιακά σκεύη, τεραστίων διαστάσεων κλειδιά και κάθε λογής παλαιά χρηστικά αντικείμενα, που τέθηκαν στο περιθώριο λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, «ξαναζωντανεύουν» και αποδεικνύουν στην πράξη, ότι «μια φορά κι έναν καιρό… ήταν χρήσιμα κι αυτά».

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν, με κόπο και μεράκι, στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζει οι συνδημότες μας – και όχι μόνο – να την επισκεφθούν και να ταξιδέψουν, νοερά έστω, σε άλλες, σχετικά πρόσφατες, εποχές.

 

 

Ορισμένα από τα αντικείμενα που θα εκτεθούν.

 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (1) Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Μια φορά κι έναν καιρό… ήμουν χρήσιμο κι εγώ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΑΠΟ 18:00 ΕΩΣ 20:00 ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Μια φορά κι έναν καιρό… ήμουν χρήσιμο κι εγώ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΑΠΟ 18:00 ΕΩΣ 20:00 ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Rating: 0
scroll to top