Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

Ιούνιος 8, 2016 12:39 μμ A+ / A-

«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια

ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ Παράσταση, με τα Παραδοσιακά Μουσικά και Χο­ρευ­τικά Συγκροτήματά τους, έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου 2016, στην Πλατεία Δαβάκη, τρεις Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πόλης μας, ο Σύλ­λογος Κεφαλλονιτών και Ιθακήσιων Καλλιθέας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλ­λιθέας, καθώς και  ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθήνας.

Η μεγάλη παρουσία του κόσμου, οι συνεχιζόμενες  ιαχές, τα παρατεταμένα χειροκροτήματα αποτέλεσαν  τις ενδείξεις ευαρέσκειας και ικανοποίησης του Καλλιθεάτικου κοινού, όχι μόνο για το υπέροχο θέαμα που παρουσιάστηκε αλλά και για μεγάλο έργο που επιτελείται για την προστασία και διάδοση της παραδοσιακής μας κληρονομιάς.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή, στην πολύωρη παράσταση, δεκάδων ταλαντού­χων μικρών παιδιών, που έδωσαν με την κορμοστασιά τους και τη χορευτική τους δεινότητα, την ελπίδα, αλλά και την υπόσχεση  πως μέσα από τις πα­ραδό­σεις, τα ήθη και τα έθιμα, θα αναδεικνύονται πάντα όλα εκείνα τα ιδιαί­τερα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την Ελληνίδα και τον Έλληνα  και  που συνδέ­ο­νται  με την μεγαλοπρέπεια, με την λε­βεντιά,  με την υπερηφά­νεια και την ελευθερία.

 Η Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών και Παρου­­σιάστρια του προγράμματος  Κα Ρούλα Ελευθεριάδου, πρόσφερε αναμνηστικές πλακέτες και λουλούδια στην Πρόεδρο του Συλλόγου  Κεφαλλο­νιτών και Ιθακήσιων Καλλιθέας Κα Αντιγόνη Δαμουλιάνου  και στην εκπρόσωπο του Συλλόγου Ηπει­ρωτών Καλλιθέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραδοσιακή μουσική και οι χοροί  συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες από Καλλιθεάτες δημότες και κατοίκους, που βρήκαν την ευκαιρία να «ξεδώσουν» λιγάκι.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

 

03  04

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ Reviewed by on . «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ Παράσταση, με τα Π «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ Παράσταση, με τα Π Rating: 0
scroll to top