Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

Ιούνιος 5, 2016 9:20 μμ A+ / A-

ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

Τιμήθηκαν οι Μεγάλοι Ευεργέτες!

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΗ

ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΩΣ του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Συμεών Βολιώτη, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικολάου Φίλη και των νεοεκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου Σχολής, τελέστηκε την Παρασκευή  3 Ιουνίου 2016 το Ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στον εντός της Σιβιτανιδείου Σχολής, Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου,

υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των αειμνήστων Εθνικών Ευεργετών Βασιλείου και Λοΐζου Σιβιτανίδου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Πρωτοσύγκελος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα των αδελφών Σιβιτανίδου.

Η βούλησή τους, τόνισε, να είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου Σχολής ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, δεν είχε συμβολικό ή διακοσμητικό χαρακτήρα, αλλά αποκάλυπτε την κομβική σημασία που απέδιδαν οι ίδιοι στην Εκκλησία και τη συμβολή που μπορούσε να έχει στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού τους οράματος.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής της 4ης Σχολικής  Μονάδας ΕΠΑ.Λ.  κ. Ιωάννης Βλάνδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξελικτική πορεία της Σχολής και στην ανάγκη υλοποιήσεως των εξαγγελιών της Κυβερνήσεως, σχετικά με την απόκτηση τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού και  την τροποποίηση των τεχνολογικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έτσι ώστε η Σχολή να συνεχίζει να «φιγουράρει» ανάμεσα στα καλύτερα τεχνολογικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Στον ίδιο τόνο ακολούθησε και η ομιλία του κ. Γεωργίου Κοτονιά, Προέδρου της Εκτελεστικής  Επιτροπής της Σιβιτανιδείου  Σχολής, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

«Άγιε Πρωτοσύγκελε, κ. Υπουργέ, κ.κ. Γενικοί  Γραμματείς, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γενικέ, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι  – Εργαζόμενοι στο Σιβιτανίδειο Ίδρυμα. 

Σήμερα είναι μεγάλη μας χαρά για μας, που με την παρουσία σας τιμάτε το μεγαλείο της μνήμης των αδελφών  Σιβιτανίδου. Όλοι οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό  το ιστορικό εκπαιδευτικό κοινωφελές Ίδρυμα, αισθάνονται ασφαλώς αυτή την ικανοποίηση και την τιμή που περιποιεί η παρουσία σας.

Η επιθυμία και το πνεύμα των ιδρυτών δημιουργεί σε μας ιδιαίτερη υποχρέωση ως εκφραστές της θέλησής τους να παραμείνει το δημιούργημά του, πάντα πρωτοπόρο και στην πράξη κοινωφελές.

Να ακολουθούμε πορεία σταθερή, δημιουργική και συναινετική, πιστή στην παράδοση και την αίγλη αυτού του κληροδοτήματος. Το ίδρυμα που άντεξε

Επί 9 δεκαετίες, που στάθηκε αλώβητο από συγκυρίες άσχημες, συμπληγάδες συμφερόντων, για να προσφέρει γνώση, τέχνη, επαγγελματισμό και κατάρτιση στα ελληνόπουλα, και όχι μόνο, για να αποδώσει τη φιλοπατρία του σε καιρού χαλεπούς, που απαιτούσαν τόλμη, προβληματισμό για την προάσπιση των ιδεωδών μας.

Σ΄ αυτό, λοιπόν, το ασφαλές «λιμάνι» της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που ενέπνευσε και εμπνέει το χωριατόπαιδο, το παιδί του τεχνίτη, του εργάτη, του υπάλληλου, του άπορου γονιού, είμαστε όλοι εμείς να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αείμνηστους Ιδρυτές – Ευεργέτες αδελφούς Βασίλειο και Λοΐζο Σιβιτανίδου.

Κύριε Υπουργέ.

Είμαι σίγουρος ότι η εδώ σημερινή  παρουσία σας, δίνει μήνυμα αισιοδοξίας στήριξης και αμέριστης συμπαράστασης στο Ίδρυμα και τους εργαζόμενους σ’ αυτό.

Με αυτές τις σκέψεις, διοίκηση, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και μαθητές, σας καλοδέχονται και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόσφατα ορίσατε σας υποσχόμαστε ότι θα ανταποκριθούμε της εμπιστοσύνης σας με ολοένα και μεγαλύτερη δημιουργική διάθεση και ζήλο, υπό την σκέπη και την ευλογία του Προέδρου του Διοικητικού μας Συμβουλίου Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας και με την ξεχωριστή παρουσία του κ. Προέδρου και του κ. Αντιπροέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο Αείμνηστος Γιάννης Ρίτσος είπε:

«Εμείς αγαπήσαμε τον κόσμο , τη δουλειά, την προκοπή, την ειρήνη. Αγαπήσαμε τα δέντρα, τα βιβλία, τις μηχανές, τα λουλούδια κι  αυτό το εργατικό μυρμήγκι και δουλεύουμε γι΄ αυτά».

Ας φυλάξουμε τις αξίες  και τα σύμβολά μας, ώστε να μην ξεθωριάσουν.

Ας χαράξουμε τη δική μας αντίστοιχη πορεία για να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το δικό μας χρέος και καθήκον, δίνοντας υπόσταση στην δική μας ηθική οντότητα.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας συνταξιούχους, που παρίσταται ανάμεσά μας και που σε δύσκολους καιρούς έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την πρόοδο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, άφησαν το «χνάρι» τους εδώ Τους ευχόμαστε υγεία δύναμη να έχουν στη γήινη πορεία τους».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υπουργός κ. Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της ανάπτυξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και υποσχέθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις  ομολογουμένως αξιοθαύμαστες προσπάθειες που καταβάλλονται από  όλους.

Στην εκδήλωση, τον Δήμο Καλλιθέας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος.

Μετά την άκρως συγκινητική τελετή, ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

 

 

  

 

   

  

 

 

 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ Reviewed by on . ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ Τιμήθηκαν οι Μεγάλοι Ευεργέτες! ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΗ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΩΣ του Πρωτοσύγκε ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ Τιμήθηκαν οι Μεγάλοι Ευεργέτες! ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΗ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΩΣ του Πρωτοσύγκε Rating: 0
scroll to top