Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ

Ιούνιος 5, 2016 9:38 μμ A+ / A-

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Επαναλειτουργεί και το Πάρκο Χαμοστέρνας

ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 900 Τ.Μ. ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ

ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τέθηκε σήμερα  το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου 2016 και το λεγόμενο Πάρκο Χαμοστέρνας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη, Ευαγγελιστρίας και Αρδάσης.

Το συγκεκριμένο Πάρκο παρέμενε κλειστό από το 2011, καθώς είχε κριθεί ακατάλληλο προς  χρήση, ενώ σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Δημοτική μας Αρχή το επανέφερε σε λειτουργία, παρότι  οι εργασίες αποκατάστασής του δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμη τα κάγκελα που το περιβάλλουν.

Παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιου Γαϊτάνη, των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Κωστάκη, Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Κας Άννας Γιαννακού – Πάσχου και Παιδείας, Πολιτισμού και εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Γεωργίου Κυριακόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κορίνας Δαμουλιάνου, Παρασκευής Γαλίτση – Ψαρούλη, Ελένης Ζαφειράκη, Ευανθίας Δαβάκη, Κωνσταντίνου Κόκουλου, Γεωργίου Κουτσογιάννη, Σταύρου Ζάκα, ΓεωργίουΑδαμόπουλου, Ευάγγελου Ανδρεάδη και Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου, καθώς και πολλών κατοίκων της περιοχής, με τον πατροπαράδοτο Αγιασμό, τελέστηκαν τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Πάρκου.

Ακολούθως, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους παρευρισκομένους ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει ήδη εφαρμόσει η Διοίκησή του για την προστασία του περιβάλλοντος στην πόλη μας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «.. Ανοίγουμε σήμερα, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, έναν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Καλλιθέα μας έχει πολύ λίγους χώρους πρασίνου. Οι χώροι πρασίνου δεν μας περισσεύουν. Ήταν για μας, λοιπόν, υποχρέωση να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξανανοίξουμε για χρήση από τους δημότες μας αυτού του χώρου. Ανακαινίσαμε, λοιπόν, τον εξοπλισμό του πάρκου, φροντίσαμε το πράσινο και πλέον ο χώρος αυτός θα είναι ανοιχτός όλο τον χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, στην πράξη, γιορτάζουμε σήμερα, την 5η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Εμμανουήλ Κωστάκης, αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ατέλειες στο συγκεκριμένο Πάρκο, καθώς οι εργασίες αποκατάστασής του είναι σε εξέλιξη, τόνισε ακόμη ότι: «Με μεγάλη χαρά σήμερα, την ημέρα που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σας παραδίδουμε προς χρήση, έναν χώρο πρασίνου που όλοι συνηθίζουμε να ονομάζουμε τα τελευταία χρόνια, Πάρκο Χαμοστέρνας. Είναι ο τέταρτος χώρος πρασίνου που παραδίδουμε σ’ αυτούς τους είκοσι μήνες διοίκησης του Δήμου. Έχουμε παραδώσει τρεις Παιδικές Χαρές και αυτό το Πάρκο σήμερα, συνολικής έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων. Τηρούμε τη δέσμευσή μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε χρηστικούς χώρους οι οποίοι παρέμεναν κλειστοί για χρόνια. Το πάρκο αυτό, με την κατάλληλη σήμανση, θα δώσει στους επόμενους μήνες, την ευκαιρία στους μαθητές της πόλης μας να το επισκέπτονται και να παρακολουθούν διαδικασίες φύτευσης, αλλά και περιβαλλοντικές ενημερώσεις».

Μετά το πέρας των εγκαινίων επαναλειτουργίας του συγκεκριμένου Πάρκου, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν, εκτός από ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο φυλλάδιο, μέσα στο οποίο μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για το πώς μπορούμε να αυξήσουμε το πράσινο στην πόλη μας, χωρίς μεγάλο κόστος, και από μια γλαστρούλα με φυτά, τα οποία μπορούν να φυτευτούν ακόμη και στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, βελτιώνοντας έτσι, αισθητά την ποιότητα ζωής μας.

 

  

  

  

  

  

  

  

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ Reviewed by on . ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Επαναλειτουργεί και το Πάρκο Χαμοστέρνας ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 900 Τ.Μ. ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τέθηκε σήμε ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Επαναλειτουργεί και το Πάρκο Χαμοστέρνας ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 900 Τ.Μ. ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τέθηκε σήμε Rating: 0
scroll to top