Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Φεβρουάριος 1, 2016 4:09 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Μεγαλοπρεπής Τελετή!

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ από κόσμο το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016, η Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, που έσπευσε από ολόκληρη την Καλλιθέα και του όμορους Δήμους της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου, για να παραβρεθεί την ετήσια Πανηγυρική Πνευματική Τελετή της Κοπής της Πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας.

Την Εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Οίκου Τυφλών, η οποία απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των μελών και φίλων του Συλλόγου, τόσο για την επιλογή της μουσικής και των τραγουδιών, όσο και για την καταπληκτική, στην κυριολεξία, εκτέλεσή τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός και η Ομιλία του προέδρου του Συλλόγου κ. Νικολάου Βασιαγεώργη, ο οποίος κατασυγκίνησε τους ακροατές του, με αναφορές στην άγνωστη σε πολλούς Ιστορία του Συλλόγου, που επιτελεί από την ίδρυσή του μέχρι και τις μέρες μας , ένα αξιοθαύμαστο, Πνευματικό, Πολιτιστικό, Φιλανθρωπικό και Εθνικό έργο.

Με την ευκαιρία της εξέχουσας Ετήσιας Τελετής, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, τίμησε την εκδιδόμενη, επί πέντε ολόκληρες δεκαετίες, στην Αθήνα Κωνσταντινουπολίτικη Εφημερίδα «Ο Πολίτης». Η Εφημερίδα αυτή, αποτελεί, όλα αυτά τα χρόνια, τον συνδετικό κρίκο των απανταχού της γης Κωνσταντινουπολιτών, με την «Βασιλεύουσα», την αλησμόνητη γενέτειρα των περισσότερων μελών του Συλλόγου.

Για το έργο και την προσφορά της εφημερίδα « Ο Πολίτης» αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Λεύκαρος.

Την αναμνηστική Πλακέτα και το Δίπλωμα παρέλαβε η Κα Πηνελόπη Τσουκάτου, σύζυγος του ενός εκ των Ιδρυτών της εφημερίδας, η οποία συνεχίζει μόνη ως Εκδότρια το Μεγάλος τους έργο.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Ενορίας του Αγίου Νικολάου κ. Νικόλαος Κάλδης, ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Επισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, ανέγνωσε την σχετική ευχή και «σταύρωσε» την Βασιλόπιτα.

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος.

Οι Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Βάσω Μαργαρίτη, Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος και Ευάγγελος Παπαδάκης.

Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος και ΄Αννα Γιαννακού- Πάσχου.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος. Ευσταθίου.

Η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας και Δημοτική Σύμβουλος Κα Κορίνα Δαμουλιάνου.

Οι Κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σοφία Παπαδοπούλου και Μαγδαληνή Κεχαγιά και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Εμιρζάς.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκόλαος Ξυδάκης, το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο Βουλευτής, πρ Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, το Κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Ιωάννης Μοίρας και το Κόμμα της ΄Ενωσης Κεντρώων, ο κ. Στέργιος Μπακαλούδης.

Παρών στην Εκδήλωση, όπως πάντα, ήταν και ο ένθερμος φίλος του Συλλόγου πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Μεγαλοπρεπής Τελετή! ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ από κόσμο το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Μεγαλοπρεπής Τελετή! ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ από κόσμο το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρ Rating: 0
scroll to top