Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΘ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΘ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Φεβρουάριος 1, 2016 8:54 μμ A+ / A-

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΘ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Ετήσιο Μνημόσυνο

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΥΡΡΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

ΠΕΡΑΣΕ ένας χρόνος, από την αποφράδα εκείνη ημέρα, που η πόλη της Καλλιθέας, ο επιστημονικός κόσμος, οι κάτοικοι των Τζιτζιφιών, και ιδιαίτερα οι ενο­ρίτες του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, συνόδευσαν, με σπαραγμό ψυχής, στην τελευταία του κατοικία τον διακεκριμένο Καθηγητή Στοματολογίας του Πα­νεπιστημίου Αθηνών, τον ενεργό Ερυθροσταυρίτη και μέγα φιλάνθρωπο Αθανάσιο Μαρκόπουλο.

Οδύνη και σπαραγμός στη θύμηση του ανθρώπου, που ακόμη και σήμερα αναζητούν οι ευεργετηθέντες, μιας και αποτελούσε γι΄ αυτούς «σανίδα βοηθείας, ύπαρξης και σωτηρίας».

Ευαγγελιστής της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, της συμπόνιας στον ανθρώπινο πόνο και της έμπρακτης αλληλεγγύης στους φτωχούς και ανήμπορους, διέγραψε μια αξιομνημόνευτη πορεία υπέρμετρου ψυχικού μεγαλείου και ανθρωπιάς.

Στο ετήσιο Μνημόσυνό του, που τελέστηκε χθες το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016, στον αγαπημένο του Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας, συγκεντρώθηκε μέγα πλήθος κόσμου, που επεκτεινόταν στο δρόμο, μπροστά από την είσοδο του Ναού.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Αιδεσιμότατος Πατήρ Δημήτριος Καρβούνης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θεάρεστο έργο του εκλιπόντος και Ευεργέτου της Στέγης Γερόντων του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων.

Τον εκλιπόντα τίμησαν με την Παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Κα ΄Αννα Γιαννακού – Πάσχου, η εντε­ταλ­μένη για τα Κ.Α.Π.Η. Δημοτική Σύμβουλος Κα Σοφία Παπαδοπούλου, ο Δημο­τικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλη­σης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Γεώργιος Κουτσογιάννης, οι εκπρόσωποι των Ιατρικών και Πανεπιστημιακών Φορέων, συγγενείς και μέγας αριθμός και φίλων.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

 

 

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΘ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Reviewed by on . ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΘ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ετήσιο Μνημόσυνο ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΥΡΡΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ένας χρόνος, από την αποφράδα εκείνη ημέρα, που ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΘ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ετήσιο Μνημόσυνο ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΥΡΡΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ένας χρόνος, από την αποφράδα εκείνη ημέρα, που Rating: 0
scroll to top