Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φεβρουάριος 1, 2016 1:09 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αναγνώριση στους άξιους!…

ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΤΗΝ καθιερωμένη κοινή εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας των δύο αδελφών ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης μας, του Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και του Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, πραγματοποίησαν, χθες το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, τα κοινά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο ιδιαίτερα αγαπητών και σε εμάς ποδοσφαιρικών αυτών συλλόγων.

Μέσα σε ένα κλίμα πραγματικά οικογενειακό και ζεστό, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λάζαρο Λασκαρίδη, τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας των συλλόγων, Κα Αριστέα Καπουράνη – Παρτσανάκη, η οποία, αφού πρώτα ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, γεμάτη με υγεία και διακρίσεις, στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον κοινό Πρόεδρο κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλο.

Ο αεικίνητος Πρόεδρος των Φοίνικα και Ολυμπιακού Καλλιθέας, λαμβάνοντας το λόγο, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε, όχι μόνο στην ιστορία των δύο αξιαγάπητων ποδοσφαιρικών συλλόγων της πόλης μας (όπου ο μεν Φοίνικας σε 7 χρόνια συμπληρώνει έναν αιώνα ύπαρξης, ο δε Ολυμπιακός, σε 2 χρόνια, ένα τέταρτο του αιώνα), όχι μόνο στο τι έχουν κατορθώσει να επιτύχουν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τα δύο αυτά ποδοσφαιρικά σωματεία, αλλά και στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας τόσο από την παριστάμενη Δημοτική μας Αρχή, όσο και από τους γονείς και φίλους των δύο συλλόγων, να τα βοηθήσουν, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «βοηθώντας τα σωματεία, βοηθάτε τα παιδιά σας, τα παιδιά μας».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αναφέρθηκε, παράλληλα, στην υπερπολύτιμη βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει η νέα Δημοτική μας Αρχή μέσα στον 1 ½ χρόνο περίπου που αυτή διοικεί το Δήμο, (διάσωση γηπέδου παραλίας Τζιτζιφιών, αποκατάσταση γηπέδων 5Χ5, παροχή φυσικοθεραπείας σε τραυματισμένους ποδοσφαιριστές, παροχή ντουλαπιών στο γήπεδο της παραλίας για αποθήκευση υλικού, συνδιοργάνωση του καθιερωμένου, πλέον, ετήσιου καλοκαιρινού τουρνουά ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Καλλιθέας και όχι μόνο), ευχαριστώντας θερμά, τόσο τον παριστάμενο   Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο, όσο και τον επίσης παριστάμενο Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου.

Μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με την μετάβαση των αθλητών προς το γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, όπου η μόνη δίοδος, αυτή του τούνελ κάτω από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, καλύπτεται από πλήρες σκοτάδι ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους χορηγούς που βοηθούν κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο τους δύο συλλόγους, την εταιρεία ΞΗΓΑΣ για την παροχή των τσαντών για την ανδρική ομάδα του Φοίνικα, την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, για την τοποθέτηση του λογότυπού της στις εμφανίσεις, τόσο στο τμήμα Παίδων του Φοίνικα, όσο και στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, τον κ. Δημήτρη Λουμπαρδιά, που στηρίζει, με τα έπαθλα “ΖΕΥΣ”, επί χρόνια και τις δύο ομάδες, καθώς και στον πιο πρόσφατο – και ελπίζουμε όχι τελευταίο – χορηγό, τους ιδιοκτήτες του ολοκαίνουργιου μαγαζιού – τσιπουράδικου επί της οδού Ισμήνης 84, στις Τζιτζιφιές, με την επωνυμία LOvelha Negra, στους οποίους παρέδωσε συμβολικά τη νέα εμφάνιση με το ομώνυμο λογότυπο, ο Προπονητής της ανδρικής ομάδας του Φοίνικα Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Τσικριτέας.

Την ουσιαστική και μεστή τοποθέτηση του κοινού Προέδρου, διαδέχθηκαν οι βραβεύσεις, εκεί όπου οι Διοικήσεις των δύο σωματείων, φέτος αποφάσισαν να βραβεύσουν, ποδοσφαιριστές, αλλά και γονείς ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατά την προηγούμενη χρονιά προσέφεραν πλούσια κοινωνική δράση.

Πρώτοι τιμώμενοι της βραδιάς, ήταν το ανδρόγυνο Σπύρος Μητριτσάκης και ManiaMaria Bikof, οι οποίοι παρότι γονείς τεσσάρων παιδιών (το ένα εκ των οποίων ανήκει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Καλλιθέας και τα υπόλοιπα τρία φοιτούν στο σχολείο όπου είναι εκπαιδευτικός και ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος), προσέφεραν αξιομνημόνευτη κοινωνική προσφορά, διασώζοντας από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, πρόσφυγες με τη Ναυαγοσωστική Ομάδα Lifeguard Hellas. Την βράβευσή τους, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στο τι έχει κάνει η Διοίκησή του στον 1 ½ περίπου χρόνο που διαχειρίζεται τις τύχες του Δήμου, για τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, τονίζοντας ότι, ότι είχε υποσχεθεί προς τα αθλητικά σωματεία και ιδιαίτερα προς τον Φοίνικα και τον Ολυμπιακό, το τήρησε στο ακέραιο.

Ακολούθως, τιμήθηκε ο κ. Βασίλης Χρήστου, πατέρας του ποδοσφαιριστή της ανδρικής ομάδας του Φοίνικα, Σταύρου Χρήστου, για την μακρόχρονη και αδιάκοπη παρουσία του στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες του σωματείου. Την βράβευση στο τιμώμενο πρόσωπο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, ο οποίος υποσχέθηκε, με τη σειρά του, ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί, ώστε το πρόβλημα με τον φωτισμό της υπόγειας διάβασης προς την παραλία και τη ναυταθλητική μαρίνα, να επιλυθεί άμεσα και οριστικά.

Τρίτο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο ποδοσφαιριστής της ανδρικής ομάδας του Φοίνικα, Ιωάννης Τσαπανίδης, ο οποίος βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου για την είσοδό του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών των Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Στην σύντομη τοποθέτηση – χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Α. «Γιάννης Γάλλος», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην αγαστή συνεργασία που έχουν επιδείξει τον τελευταίο 1 ½ χρόνο, ο Οργανισμός και τα δύο ποδοσφαιρικά σωματεία – κόσμημα για την πόλη μας.

Τέταρτο και τελευταίο τιμώμενο πρόσωπο, ήταν ο πιτσιρικάς και μεγάλο αυριανό ταλέντο του ποδοσφαίρου, Γιώργος Μιστρίδης, ο οποίος επί 4 περίπου συναπτά έτη, δεν έχει χάσει, όχι μόνο κανέναν αγώνα, αλλά ούτε καν προπόνηση της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού Καλλιθέας. Την απονομή του τιμητικού μεταλλίου, έκανε ο προπονητής του κ. Κωνσταντίνος Μπεκιάρης.

Αξίζει να τονιστεί το γεγονός, ότι σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος και Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας» κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, που αν κρίνουμε από τα λεγόμενά τους, τόσο ο Φοίνικας όσο και ο Ολυμπιακός, σίγουρα απέκτησαν τρεις ακόμη οπαδούς.

Μετά το πέρας των βραβεύσεων και των χαιρετισμών – τοποθετήσεων, ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος προέβη στην κοπή της Βασιλόπιτας των δύο αγαπημένων μας ποδοσφαιρικών σωματείων.

Εκτός των δεκάδων μικρών ποδοσφαιριστών των τμημάτων υποδομών των δύο συλλόγων, των πολλών γονέων και φίλων, καθώς και των προαναφερόμενων επισήμων, στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο δάσκαλος του Ποντιακού Ελληνισμού κ. Χάρης Πανικίδης, ο παλιός προπονητής του Φοίνικα Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Παλασίδης, καθώς και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, επίσης του Φοίνικα Καλλιθέας, κ. Μπάμπης Αμαραντίδης.

Σε όλους τους παριστάμενους προσφέρθηκαν κομμάτια Βασιλόπιτας και αναψυκτικά, με τους τρεις τυχερούς της βραδιάς, – που τους έπεσαν τα φλουριά – τους νεαρούς και σίγουρα αυριανούς μεγάλους μπαλαδόρους Μάριο Γαλαίο, Μανώλη Μετήρτικα και Κωνσταντίνο Φύσσα, να παίρνουν ως ενθύμιο και από ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αγαλματάκι.

Και του χρόνου.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αναγνώριση στους άξιους!... ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ καθιερωμένη κοινή Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αναγνώριση στους άξιους!... ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ καθιερωμένη κοινή Rating: 0
scroll to top