Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Φεβρουάριος 22, 2016 10:25 μμ A+ / A-

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Τιμήθηκαν οι Ευεργέτες και οι Ευεργετηθέντες

ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΘΕΑΡΕΣΤΟ έργο επιτελείται στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας. Το γεγονός αυτό, είναι βέβαια γνωστό σε όλους τους Καλλιθεάτες, αφού οι Ιερείς, οι Επίτροποι και το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού αυτού Ναού, έχουν δημιουργήσει, εδώ και παρά πολλά χρόνια, τη Στέγη Γερόντων, ό­που βρίσκουν ζεστασιά, φαγητό, θαλπωρή και φροντίδα δεκάδες ηλικιωμένοι, που δεν έχουν – στην κυριολεξία – ούτε στον ήλιο μοίρα!!!!

Αυτό το Θεάρεστο, βέβαια, έργο έχει επεκταθεί, για να καλύπτει, τις δια-μορφωμέ­νες από την παρούσα οικονομική κρίση, διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, πράγμα που σημαίνει, πως εκεί στον μικρό αλλά πανέμορφο Ιερό των Αγίων Αποστόλων, συντελείται, με υπεράνθρωπη προσπάθεια, ένα μικρό Θαύμα, γιατί, δυστυχώς, είναι εκατοντάδες πλέον, οι συνδημότες μας, που έχουν ανάγκη καθημερινής σίτισης, ενδιαφέροντος και φροντίδας,

Σ΄ αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί ο Σεβάσμιος Ιερέας του Ιερού Ναού,  ο Αιδε­σι­μότατος Πατήρ Δημήτριος Καρβούνης, ο οποίος με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Ευεργετών και Δωρητών, των Επιτρόπων, των Συνδρο­μητών, των Ανακαινιστών και των Αξιότιμων Κυριών του Φιλόπτωχου Ταμείου, έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών της Ενορίας του, και όχι μόνο.

Αξιοθαύμαστη συμμετοχή, στην υπεράνθρωπη προσπάθεια έχουν ο Δή­μαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, οι οποίοι συνδράμουν, ως Καλοί Σαμαρείτες, έμπρακτα, κύρια, συνεχώς και αποτελεσματικά στην ευόδωση των προσπα­θειών των φιλεύσπλαχνων κατοίκων της περιοχής και του ακάματου Ιερέα τους.

Την Παρασκευή, έτσι, 19 Φεβρουαρίου 2016, τελέστηκε Αρτοκλασία και Μνημόσυνο, στην μνήμη όλων των ευεργετών αλλά και των ευεργετημένων, καθ’ όλη τη μεγάλη διάρκεια του συντελούμενου από την ίδρυσή του σχεδόν, μεγάλου φιλανθρωπικού έργου του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων.

Στη σεμνή τελετή παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου κ.κ. Δημήτριος Κάρναβος και Ανδρέας Ευθυμίου η Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλλιθέας Κα Βάσω Μαργαρίτη, οι Αντιδήμαρχοι, Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, και κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, η Επιτετραμμένη για τα Κ.Α.Π.Η. Δημοτική Σύμ­βουλος Κα Σοφία Παπαδοπούλου και πλήθος κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ακολούθησε δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ναού.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

 

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Reviewed by on . ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Τιμήθηκαν οι Ευεργέτες και οι Ευεργετηθέντες ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ έργο επιτελείται στον Ιερό Ναό των Αγίων Απο ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Τιμήθηκαν οι Ευεργέτες και οι Ευεργετηθέντες ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ έργο επιτελείται στον Ιερό Ναό των Αγίων Απο Rating: 0
scroll to top