Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 3-8

Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 3-8

Φεβρουάριος 8, 2016 11:17 μμ A+ / A-

Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 3-8

Ανώτερος και πάλι ο Πρωταθλητής

ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ

Vs

ΣΕ έναν αγώνα με πολλά νεύρα, ένταση και παραλίγο γενική σύρραξη, ο Πρωταθλητής Καλλιθέας ήταν αυτός που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας Π.Ε.Π.Σ. Σάλας, ο γηπεδούχος Ολυμπιακός Καλλιθέας, υποδέχθηκε, χθες το απόγευμα της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2015, τον συμπολίτη Πρωταθλητή, στο ανακαινισμένο γήπεδο 5Χ5, που βρίσκεται στο Σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στον Ταύρο, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 8-3.

Μέχρι το 8ο λεπτό της συνάντησης, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 0-0. Από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να σκοράρουν κατά … ριπάς. Στο 8ο λεπτό, ο Μαντζουράνης έβαλε τους «πορτοκαλί» για την περίσταση, μπροστά στο σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Στο 12ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πετύχουν κάτι καλό, αλλά να μην μπορούν, ο Παυλίδης πέτυχε 3ο τέρμα για τον Πρωταθλητή, ενώ μέσα στο ίδιο λεπτό, στο 15ο λεπτό της συνάντησης, οι Μαντζουράνης και Sulovari πέτυχαν δύο ακόμη τέρματα, έκαναν το 5-0 για την ομάδα τους και, στην ουσία, «καθάρισαν» τον αγώνα.

Ενδιάμεσα, βέβαια, ο διαιτητής της συνάντησης κ. Ψαλλίδας, είχε ανεχθεί μερικά σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Πρωταθλητή σε παίκτες του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν χάσει, από νωρίς, την ψυχραιμία τους και να έχουν βγει πλήρως εκτός κλίματος αγώνα. Μάλιστα, η τουλάχιστον περίεργη στάση του διαιτητή και της βοηθού του Κας Κολοκυθά, να ανεχθούν το σκληρό παιχνίδι παικτών του Πρωταθλητή και να μην τους τιμωρήσουν τουλάχιστον με κίτρινη κάρτα, αλλά, αντιθέτως, να τις μοιράσουν αφειδώς σε παίκτες του Ολυμπιακού που διαμαρτύρονταν δικαίως, δυναμίτισε το όλο κλίμα επικίνδυνα.

Πάντως, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, με δύο τέρματα που σημείωσε ο φιλότιμος Λιόντος, στο 18ο και στο 19ο λεπτό της συνάντησης, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να μειώσει σε 5-2 λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Sulovari και πάλι, όμως, με τέρμα που σημείωσε στο ίδιο λεπτό, διαμόρφωσε το 6-2 υπέρ της ομάδας, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και αυτό με πολλά νεύρα και ενώ στο μεν 22ο λεπτό της συνάντησης, ο Κοντουβουνήσιος είχε διευρύνει το σκορ σε 7-2 υπέρ του Πρωταθλητή, στο δε 25ο λεπτό, ο Αμερικάνος είχε μειώσει σε 7-3, ένα νέο σκληρό φάουλ παίκτη του Πρωταθλητή σε παίκτη του Ολυμπιακού, επτά λεπτά περίπου πριν από τη λήξη του αγώνα, και η ακαταλόγιστη νέα απόφαση του διαιτητή της συνάντησης να μην τον τιμωρήσει ούτε έστω με κίτρινη κάρτα, αλλά να υποδείξει απλά φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, δηλώνοντας, μάλιστα κυνικά, ότι δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν και αυτές να τις εφαρμόσουν, τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής των γηπεδούχων, στην ομάδα τους, προκάλεσε την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία του συνόλου της αποστολής του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι μεν παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων να έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους και παραλίγο και σε γενική σύρραξη και το δε διαιτητικό δίδυμο να αποχωρεί για τα αποδυτήρια.

Καθοδόν μάλιστα προς τα αποδυτήρια, ο διαιτητής κ. Ψαλλίδας φρόντισε να δώσει κόκκινη κάρτα στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Τσίπρα, ο οποίος, εκείνη την ώρα, τον χειροκροτούσε και του φώναζε «μπράβο», τόσο για τις αποφάσεις του να μοιράζει αφειδώς κίτρινες κάρτες μόνο σε παίκτες της ομάδας του, όσο και για τις δηλώσεις του ότι διακόπτει οριστικά τον αγώνα εις βάρος του Ολυμπιακού.

Και ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι πίστεψαν ότι ο αγώνας είχε πλέον διακοπεί, μετά από δέκα περίπου λεπτά, το διαιτητικό δίδυμο και οι παίκτες των δύο ομάδων, εμφανίστηκαν εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο για τα 7 περίπου λεπτά που απέμεναν.

Ο αγώνας είχε βέβαια διαδικαστικό χαρακτήρα. Το τέρμα που σημείωσε ο Κάτσαρης στο 35ο λεπτό της συνάντησης, έδωσε μεν διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του, είναι δε το μόνο αξιοσημείωτο που σημειώθηκε σε αυτά τα υπολειπόμενα αγωνιστικά λεπτά.

Ο Πρωταθλητής, με τη νίκη του αυτή, έχει σίγουρα εξασφαλίσει την 1η θέση λίγο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την έναρξη των play off.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αν προχωρήσουμε στην ανάλυση του καθαρά αγωνιστικού τομέα της συνάντησης, ο Πρωταθλητής ήταν σίγουρα πολύ ανώτερος ως ομάδα από τον Ολυμπιακό. Κάποιοι, ποδοσφαιριστές του, όμως, μάρκαραν τους αντιπάλους τους υπέρ του δέοντος σκληρά και σίγουρα ευνοήθηκαν από τις, επαναλαμβάνουμε εκ νέου, τουλάχιστον περίεργες αποφάσεις του διαιτητή και της βοηθού του να τους αφήσουν ατιμώρητους.

Τα πολλά νεύρα των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και η σύγχυση στην οποία περιήλθαν στο χρονικό διάστημα από το 8ο μέχρι και το 18ο λεπτό του αγώνα, όπου δέχθηκαν 5 τέρματα χωρίς να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση, είναι θέματα που θα πρέπει τουλάχιστον να απασχολήσουν τον προπονητή τους κ. Θωμά Θεοδώρου, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τους παίκτες του.

Το διαιτητικό δίδυμο, όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, ήταν οι κ.κ. Β. Ψαλλίδας και Ο. Κολοκυθά, με τον κ. Γ. Ρουσσάκη να ασκεί καθήκοντα χρονομέτρη και τον κ. Β. Σπηλιωτόπουλο, χρέη Ιατρού Αγώνα.

Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Θ. Θεοδώρου): Τσιβιλής, Κουλούρης, Ζήκας, Μπακάλης, Αμερικάνος, Λιόντος, Ταραξίδης, Δερτιλής, Ρήγας, Γαστεράτος, Αποστολάτος, Τσίπρας.

Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δ. Πολοποτίνης): Βενετίου, Μαντζουράνης, Sulovari, Τόμασεν, Κοντοβουνήσιος, Πόγκας, Συλαίος, Δεληγιάννης, Παυλίδης, Χελιώτης, Μαρούσης, Κάτσαρης.

 

 

 

Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 3-8 Reviewed by on . Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 3-8 Ανώτερος και πάλι ο Πρωταθλητής ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ Vs ΣΕ έναν Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 3-8 Ανώτερος και πάλι ο Πρωταθλητής ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ Vs ΣΕ έναν Rating: 0
scroll to top