Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φεβρουάριος 22, 2016 12:22 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σταμάτησε το αήττητο σερί!…

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΙΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 Vs

ΤΟ ΣΕΡΙ των 8 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα, σταμάτησε, χθες το απόγευμα της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2016.

Ο αγαπημένος μας Φοίνικας Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αθηνών, υποδέχθηκε στο γήπεδο της Παραλίας των Τζιτζιφιών τον δεύτερο στη βαθμολογία Αίμο Πετρούπολης, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 4-3.

Σε ένα ματς με πλούσιο θέαμα και πολλά τέρματα, οι «μπλε» για την περίσταση παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα, μπήκαν ανεξήγητα πολύ νευρικοί στον αγωνιστικό χώρο. Παρότι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 5ο μόλις λεπτό της συνάντησης για να προηγηθούν στο σκορ, όταν σε αντεπίθεση ο Ανδρεάκενας βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον πέρασε, πλάσαρε σωστά προς το τέρμα, αλλά είδε έναν αμυντικό της αντίπαλης ομάδας να διώχνει , σαν από μηχανής Θεός, την τελευταία στιγμή τη μπάλα σε κόρνερ, στην αμέσως επόμενη καλή φάση του αγώνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Έπειτα από ωραία αντεπίθεση και έξοχο συνδυασμό των παικτών του Ιωάννη Χλωρού, ο Δ. Ταλιούρας έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Λουκά Κούτουλα.

Παρότι, όμως, βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, οι Καλλιθεάτες δεν κατέθεσαν τα όπλα, πίεσαν τους αντιπάλους τους, ανέβασαν την απόδοσή τους και αφού δεν δέχθηκαν τέρμα ή τέρματα σε δύο φάσεις όπου ο Κούτουλας, έκανε θεαματικές και σωτήριες αποκρούσεις, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα.

Ο Θανάσης Τσαμποδήμος, στην παρθενική του εμφάνιση, καθώς μπήκε ως αλλαγή στο 15ο λεπτό του αγώνα στη θέση του τραυματισθέντα Παρτσανάκη, κατάφερε, στο 37’ της συνάντησης, να πετύχει ένα πολύ ωραίο τέρμα και να ισοφαρίσει για τον Φοίνικα.

Και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και είχαν τον έλεγχο του αγώνα, στο 42ο λεπτό, ήρθαν τα πάνω κάτω. Σε μία φάση όπου οι αμυντικοί του Φοίνικα έλεγχαν την μπάλα, μία λάθος μεταβίβαση της μπάλας σε παίκτη του Αίμου, έδωσε τη δυνατότητα στον τελικό αποδέκτη της μπάλας, Νάτσιο, με πολύ ωραίο δυνατό σουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, να αφήσει «άγαλμα» τον Κούτουλα και να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καλλιθεάτη πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο Παπανικολάου στη θέση του Κοντάκου, για λογαριασμό του Φοίνικα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανακτήσουν το χώρο του κέντρου και να αρχίσουν να γίνονται απειλητικοί προς την εστία του Γιακουμάκη.

Και ενώ πίεζαν και πάλι σε μια αντεπίθεση των παικτών του Αίμου, ήρθε, στο 53ο λεπτό της συνάντησης, το 1-3 για τους φιλοξενούμενους, με ωραίο τέρμα που σημείωσε ο Γονίδης.

Παρά το 1-3, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τον αγώνα και στο 75’ ο Λουπίδης, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό τέρμα, μείωσε σε 2-3.

Ο αγώνας είχε αποκτήσει, πλέον, μεγάλο ενδιαφέρον, με τους μεν γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση και τους δε φιλοξενούμενους, παίζοντας πολύ ωραία μπάλα, να προσπαθούν να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα, που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη.

Πιο τυχερός στάθηκε ο φιλοξενούμενος Αίμος Πετρούπολης. Το πολύ καλό και γεροδεμένο σύνολο του κ. Χλωρού, έφτασε στο 2-4, στο 81ο λεπτό του αγώνα, με τέρμα που σημείωσε ο Φ. Ταλιούρας.

Το τελικό 3-4 διαμόρφωσε, στο 90ό λεπτό, ο Ανδρεάκενας, με ένα πολύ δυνατό σουτ, με το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι και τους πολυπληθείς, για πρώτη φορά φέτος, φίλους των δύο ομάδων που παραβρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου των Τζιτζιφιών, να μένουν ευχαριστημένοι από το ωραίο θέαμα και το πλούσιο σε έκταση σκορ που προσέφεραν και οι δύο ομάδες.

Σε έναν αγώνα με πολλά τέρματα και δύναμη, ο μεν Φοίνικας, για πρώτη φορά επί θητείας του κ. Δημήτρη Τσικριτέα, παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο τόσο πολύ νευρικός, αλλά, παράλληλα και πάλι πεισμωμένος και παθιασμένος, ο δε Αίμος, παρουσίασε ένα πάρα πολύ καλό, δυνατό και ομοιογενές σύνολο, που ήξερε τι ήθελε και που δικαίως βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και διεκδικεί, με μεγάλες μάλιστα πιθανότητες, την άνοδό του στη Β’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Ευχόμαστε ολόψυχα οι τραυματισμοί των Παρτσανάκη – που φάνηκε ότι ο τραυματισμός του ήταν ο πιο σοβαρός – Χριστοφοράκη και Μαρκατζίνου, να είναι ασήμαντοι και να μην εμπνέουν περαιτέρω ανησυχίες.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έβγαλε τον αγώνα το διαιτητικό τρίο των Δημήτρη Ζήση, Απόστολου Ανδρουτσόπουλου και Γιώργου Αργυριάδη.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Τσικριτέας): Κούτουλας, Παρτσανάκης (15’ Τσαμποδήμος, 56’ Μαξακούλης), Τσαπανίδης, Χριστοφοράκης, Gelascvhili, Κοντάκος (46’ Παπανικολάου), Μαρκατζίνος, Λουπίδης, Σούτογλου, Ανδρεάκενας, Καλαϊτζίδης.

Στον πάγκο: Γραμματικόπουλος, Ερζουμπουλίδης, Βόντας, Ιάκωβος.

Α.Ο. ΑΙΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ιωάννης Χλωρός): Γιακουμάκης, Μαντζουράνης, Κουτάκος, Γιαννούλης, Ρούμπεν, Μπαρμπούδης, Γονίδης (78’ Ligopora), Ν. Ταλιούρας, Νάτσιος (67’ Ψωμοζήσης), Δ. Ταλιούρας (83’ Σωτηρόπουλος), Φ. Ταλιούρας.

Στον πάγκο: Δημοθεόδωρος, Δαρτσινής, Γιατζιτζόγλου, Λυρής.

 

 

 

 

 

 

 

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Σταμάτησε το αήττητο σερί!...  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΙΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ  Vs ΤΟ ΣΕΡΙ των 8 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα, σταμάτησε, χθες το απόγ Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Σταμάτησε το αήττητο σερί!...  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΙΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ  Vs ΤΟ ΣΕΡΙ των 8 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα, σταμάτησε, χθες το απόγ Rating: 0
scroll to top