Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 3, 2015 1:33 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Μαζική σύσκεψη – συζήτηση

 ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΗ σύσκεψη – συζήτηση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, προχθές Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του, με θέμα: «Η Γενικευμένη επίθεση εναντίον μας, η απάντησή μας και η σημασία της απεργίας στις 12/11».

Την εισήγηση έκανε η πρόεδρος της Ο.Γ.Ε. Κα Μαιρήνη Στεφανίδου, η οποία αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα της Ελληνίδας εργαζόμενης γυναίκας, άνεργης, αυτοαπασχολούμενης, συνταξιούχου, της γυναίκας της εργατικής οικογένειας, τα οποία έχουν κοινή ρίζα και είναι το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Αναφέρθηκε στους ιστορικούς αγώνες της ταξικής πάλης, στις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αίμα, στην σημαντική συμβολή του οργανωμένου ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος. Κατακτήσεις που δέχονται την πιο σφοδρή επίθεση σήμερα που η καπιταλιστική κρίση έχει μεγάλη διάρκεια ,το μεγάλο κεφάλαιο θωρακίζει τα κέρδη του φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στην εργατική τάξη και ειδικότερα στις γυναίκες και την νεολαία.

Επισήμανε, ότι οι κατακτήσεις δεν είναι προνόμια, είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, της βιολογικής διαφοράς της γυναίκας από τον άνδρα, των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στα πλαίσια μιας κοινωνίας που αντί να διευρύνει την δωρεάν παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών τις μετατρέπει σε εμπόρευμα. Αναφέρθηκε στην ισοτιμία των γυναικών που εξασφάλιζε το σύστημα στις σοσιαλιστικές χώρες και η θετική επίδραση για τις γυναίκες των άλλων χωρών.

Δήλωσε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι: «στην επίθεση που δεχόμαστε ,απάντηση είναι το οργανωμένο ταξικό κίνημα, το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας, το δυνάμωμα της πάλης με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και κατεύθυνση την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος». Τέλος, τόνισε την μεγάλη σημασία της επιτυχίας της απεργίας στις 12 Νοεμβρίου 2015, «που θα δώσει ώθηση στην κλιμάκωση του αγώνα».

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις πολεμοκάπηλες δυνάμεις, στην εμπλοκή της Ελλάδας και τους κινδύνους που εγκυμονούν, αλλά και στο τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων και την ανάγκη λαϊκής συμπαράστασης.

Στην σύσκεψη, έγιναν παρεμβάσεις από νέες εργαζόμενες γυναίκες, που μετέφεραν την εικόνα για τις εξοντωτικές εργασιακές συνθήκες, τις διαφορετικές συμβάσεις, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και την τρομοκρατία, προβλήματα που με τα νέα μέτρα θα θυμίζουν μεσαίωνα, καθώς και από εργαζόμενες από την ICAP, EUROBANK κ.α. Προβληματισμός, τέλος, μπήκε από αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, συνταξιούχες και άλλα μέλη του συλλόγου.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι παρεμβάσεις και της παλαίμαχης, πρώην, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας, Κας Έλλης Κυριακού, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του Συλλόγου την μαζικότητα του, τους αγώνες του και ότι   προϋπήρχε της συγκρότησης της Ο.Γ.Ε., καθώς και η παρέμβαση μίας μαθήτριας, που έφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό των μαθητών και την εικόνα της προετοιμασίας της κινητοποίησης τους στις 2 Νοέμβρη.

Την σύσκεψη έκλεισε η σημερινή Πρόεδρος του Συλλόγου, η οποία κάλεσε τα μέλη να συμβάλουν στην υλοποίηση των αποφάσεων του φορέα.

Παρακάτω, παρατίθενται φωτογραφίες από τη σύσκεψη – συζήτηση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Μαζική σύσκεψη – συζήτηση  ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗ σύσκεψη - συζήτηση πραγμ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Μαζική σύσκεψη – συζήτηση  ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗ σύσκεψη - συζήτηση πραγμ Rating: 0
scroll to top