Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 13, 2015 9:48 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Απίστευτη Καταγγελία!..

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ (;)

ΣΕ μία απίστευτη καταγγελία, προέβη σήμερα το πρωί ο Εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Ελεούσας, του παλαιότερου Οίκου του Θεού, εδώ στην πόλη μας.

Ο Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος, κατά τον καθιερωμένο λόγο που εκφώνησε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ενημέρωσε τους εμβρόντητους Πιστούς που παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό, ότι κάποιοι συνδημότες μας, χωρίς να τους κατονομάζει, ζητούν επίμονα να γκρεμιστεί η καμπάνα του Ναού, γιατί αφενός μεν τους ενοχλεί ο ήχος της και δεν μπορούν να… κοιμηθούν, αφετέρου δε, γιατί η κατασκευή της είναι αυθαίρετη. Επίσης, ότι κάποιοι άλλοι – χωρίς δυστυχώς να τους κατονομάσει και αυτούς – ζητούν να γκρεμιστεί τελείως ο Ιερός Ναός για να φτιαχτεί εκεί ένα… μεγάλο πάρκο (!!!).

Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι «συμπολίτες» μας, που φαίνεται πως ή εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στην Καλλιθέα ή διαμένουν από παλιά στην πόλη αλλά αγνοούν ότι το συγκεκριμένο Ιερό Προσκύνημα «κοσμεί» την περιοχή από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Αγνοούν ότι κτίστηκε από ευσεβείς Πιστούς προς τιμή της Παναγίας ημών Θεοτόκου και πως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της Πόλης μας.

Αγνοούν ότι αποτελεί έναν από τις 28 Ιερούς Ναούς της Αττικής που έχουν χαρακτηριστεί ως Αρχαιολογικά Μνημεία.

Αγνοούν ότι τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό τον σεβάστηκαν ακόμα και οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1941 – 1944).

Αγνοούν ότι ο συγκεκριμένος Ναός αποτελεί Οίκο Του Θεού, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Πιστοί συρρέουν, κάθε χρόνο, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μας.

Προφανώς, ζουν σε έναν όμορφο κόσμο, «αγγελικά πλασμένο», όπως είχε πει χαρακτηριστικά σε μία ελληνική ταινία και ο αξέχαστος ηθοποιός, Χρόνης Εξαρχάκος.

Προφανώς, δεν βλέπουν τις αυθαιρεσίες που μπορεί να υπάρχουν ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αδιαφορίας, της απονιάς, της μπαμπεσιάς, της αδικίας, της καφρίλας, της, της, της, που επικρατεί εδώ στην πόλη μας.

Προφανώς, τέλος, είναι Άθεοι και επομένως θεωρούν ότι μπορούν να ασεβούν, με παράλογα αιτήματα, προς τα Ιερά σύμβολα της Πίστεώς μας, τους Οίκους Του Θεού.

Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει έστω και ένας απλός θρησκευόμενος άνθρωπος, που επειδή η καμπάνα ενός Ιερού Ναού του… χαλάει τον ύπνο του, να απαιτεί το γκρέμισμά της, ακόμη και εάν ενδεχομένως είναι αυθαίρετη ή που να απαιτεί ακόμη και το γκρέμισμά ενός ολόκληρου Ιερού Ναού, γιατί κατά τον βαθύ ύπνο του – στον οποίο σίγουρα μονίμως βρίσκεται – μπορεί να ονειρεύεται πλατείες και πάρκα.

Δεν μπορεί να υπάρχει έστω και ένας πιστός που να μην έχει διαπράξει και ο ίδιος αυθαιρεσίες ή έστω να ανέχεται να συνομιλεί, να συνεργάζεται και να συναναστρέφεται με ανθρώπους που να τις έχουν διαπράξει, να μην ενοχλείται από τα παντός είδους κακώς κείμενα που είναι ορατά, δια γυμνού οφθαλμού, σε κάθε γωνιά της Πόλης μας – και γιατί όχι και σε ολόκληρη την Ελλάδα – να μην ενοχλείται από τους, πολλούς, διεφθαρμένους πολιτικούς που σε λίγο θα κληθεί να στείλει ως αντιπροσώπους του στην Ελληνική Βουλή και που σε καθημερινή βάση μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με τα όσα απίστευτα – για να μην προβούμε σε χειρότερες εκφράσεις – λένε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να ενοχλείται ΜΟΝΟ από την καμπάνα ή πολύ περισσότερο, από την παρουσία ενός Ναού και μάλιστα του παλαιότερου εδώ στην Καλλιθέα.

Είμαστε σίγουροι ότι στην προσπάθειά τους αυτή, όλοι αυτοί που βλέπουν «όνειρα θερινής νυκτός», θα βρουν πολλούς… συμπαραστάτες.

Τα παρακάτω, ΔΕΝ ενοχλούν…

Ο παλαιότερος, όμως, Ιερός Ναός της πόλης, ενοχλεί…

 

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Απίστευτη Καταγγελία!.. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ (;) ΣΕ μία απίστευτη καταγγελία, προέβη σήμερα το ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Απίστευτη Καταγγελία!.. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ (;) ΣΕ μία απίστευτη καταγγελία, προέβη σήμερα το Rating: 0
scroll to top