Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 11, 2015 9:07 μμ A+ / A-

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το κουδούνι χτύπησε ξανά…

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ME την παρουσία του Δημάρχου της Πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, πραγματοποιήθηκε φέτος, ο πατροπαράδοτος Αγιασμός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.
Μια παρουσία που ξάφνιασε, ευχάριστα, όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς ήταν η πρώτη φορά, τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαετία, που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο Σχολείο, την συγκεκριμένη ημέρα, ανώτατος τοπικός άρχοντας.

Γύρω στις 10 σήμερα το πρωί, όλα ήταν έτοιμα. Σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, με το χαμόγελο στα χείλη, υποδέχονταν γονείς και μαθητές, με τα μεν «πρωτάκια» να είναι εμφανώς αγχωμένα, τα δε μεγαλύτερα παιδιά, να είναι άνετα και να αναζητούν συμμαθήτριες και συμμαθητές, για… ανταλλαγή εμπειριών για το πώς πέρασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Τις συζητήσεις, τα δυνατά γέλια, αλλά και τα πειράγματα, διέκοψε η σοβαρή φωνή του Διευθυντού του Σχολείου κ. Ιωάννη Κουφόπουλου, ο οποίος, από μικροφώνου, έδωσε τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα έπρεπε να τοποθετηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό, πραγματοποίησε ο Πατέρας Βασίλειος, από τον όμορο Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο οποίος, χαμογελαστός και καλοσυνάτος όπως πάντα, παρέστη για μία ακόμη φορά.
Όλοι, μαθήτριες, μαθητές, διδακτικό προσωπικό, προσκεκλημένοι, γονείς και κηδεμόνες, στάθηκαν με ευλάβεια και δέχθηκαν τον Αγιασμό από τον άξιο Ιερέα της Πόλης μας, ο οποίος, μετά το πέρας του θρησκευτικού του καθήκοντος, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, τόνισε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Καθώς πέρναγα από τα παιδιά και έφτασα και μέχρι και την αρχή των γονέων, ουσιαστικά ραντίζοντας τα παιδιά και εσάς με τον Αγιασμό, σκεφτόμουν πόσο συγκλονιστικά πράγματα κρύβονται πίσω από τέτοιες απλοϊκές φαινομενικά πράξεις. Ευχήθηκα, σας το λέω μέσα από την καρδιά μου, καθώς πέρναγα από τα παιδιά, μακάρι, ο Θεός να «πιτσιλάει» τόσο δροσιστικά τη ζωή μας. Μακάρι να είμαστε σε θέση, να είμαστε σε συνειδητοποίηση του «καύσωνα» εις τον οποίο υπάρχουμε και να ζητάμε δροσιστική αναψυχή. Να έρχεται ο Θεός έτσι και να μπαίνει σαν ένα δροσιστικό ρεύμα μέσα στη ζωή μας. Χρειαζόμαστε αφετηρίες, καινούργια ξεκινήματα. Είμαστε, αυτή τη στιγμή μπροστά σε μία τέτοια αφετηρία. Το σχολείο κάνει αυτό το συγκλονιστικό πράγμα. Να δημιουργεί, κατ’ έτος τέτοιο ξεκίνημα καινούργιο στη ζωή μας. Να δημιουργεί αφετηρίες, οι οποίες δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Τα παιδιά είναι η αφορμή. Αυτή την αφετηρία, πρέπει να την εισπράττουμε όλοι. Οι γονείς, οι δάσκαλοι που την διακονούνε, εμείς οι κληρικοί, οι πολιτικοί άρχοντες, οι οποίοι παρίστανται. Να καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή απλοί θεατές και παρατηρητές. Είμαστε μέτοχοι».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος, ενθυμούμενος πρόσφατο περιστατικό, αναφέρθηκε στα φαινόμενα μπούλινγκ που εμφανίζονται σε σχολεία της πατρίδος μας και ζήτησε την βοήθεια όλων ώστε να εξαφανιστεί οριστικά αυτό το φαινόμενο. Επίσης,  αναφέρθηκε στο τι έχει κάνει η Διοίκησή του έως τώρα, αλλά και στο τι θα κάνει στο μέλλον, έτσι ώστε να υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση στη λειτουργία των Σχολείων, ενώ, τέλος, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά, καλή σχολική χρονιά.

Ολόκληρη την τοποθέτηση – χαιρετισμό του Δημάρχου μας, μπορεί να την δει ο καθένας μας, στο βιντεάκι που ακολουθεί.

Επόμενος ομιλητής, ήταν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κουφόπουλος, ο οποίος, αφού πρώτα ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία και καλή σχολική χρονιά, ζήτησε και ο ίδιος να σταθούν όλοι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Δήμου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, έτσι ώστε να εξακολουθεί να υφίσταται η εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, που ως σκοπό έχει την σωστότερη δυνατή διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Δήλωσε, ότι φέτος θα φοιτήσουν στο Σχολείο πάνω από 300 μαθήτριες και μαθητές, ενώ τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός, ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό, ούτε σε διδακτικό προσωπικό, ούτε σε βιβλία.

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . [audio wav="http://www.reporterkallitheas.gr/wp-content/uploads/2015/09/School-Bell-SoundBible.com-449398625.wav" autoplay="true" preload="auto"][/audio] ΑΓΙΑΣΜ [audio wav="http://www.reporterkallitheas.gr/wp-content/uploads/2015/09/School-Bell-SoundBible.com-449398625.wav" autoplay="true" preload="auto"][/audio] ΑΓΙΑΣΜ Rating: 0
scroll to top