Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 8, 2015 3:10 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εορτή και Πανήγυρης

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ήταν και φέτος οι Πιστοί που με κατάνυξη, προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Χαροκόπου Καλλιθέας, που τα Θυρανοίξιά του πραγματοποιήθηκαν στις 20 Μαρτίου 1932, για να τιμήσουν τη μνήμη όλων των Αγίων, γνωστών και αγνώστων, «εκείνων που γράφουν τα χαρτιά, τα συναξάρια, τα μηνιαία, αλλά και οι άλλοι, που τα ονόματά τους τα γνωρίζει μόνο ο Θεός, Άγιοι ανώνυμοι, είναι Άγιοι απ’ όλα τα έθνη, απ’ όλες τις γλώσσες και τις φυλές, απ’ όλες τις εποχές, απ’ όλα τα επαγγέλματα, απ’ όλες τις ηλικίες. Είναι νήπια όπως εκείνα που έσφαξε ο Ηρώδης, μικρά παιδιά όπως ο Άγιος Κήρυκος, γέροντες με άσπρα μαλλιά, γυναίκες, άντρες, ένας κόσμος ολόκληρος», όπως είχε δηλώσει στις 20/06/1965, σε κήρυγμά του σε Ιερό Ναό των Αθηνών, ο τότε Επίσκοπος Αυγουστίνος Ν. Καντιώτης.

Ως γνωστόν, όλοι οι συγκεκριμένοι Άγιοι, ορίστηκε να τιμώνται από την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία, κατά την πρώτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή.

Έτσι και φέτος, εδώ στην Καλλιθέα, και μετά το πέρας του Εσπερινού, μέγα πλήθος πιστών συμμετείχε στην περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Ενορίας, εκεί όπου ανάμεσά τους, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιώργο Κυριακόπουλο και Εμμανουήλ Κωστάκη.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτή και Πανήγυρης ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ήταν και φέτος οι Πιστοί που με κατάνυξη, προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015, σ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτή και Πανήγυρης ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ήταν και φέτος οι Πιστοί που με κατάνυξη, προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015, σ Rating: 0
scroll to top