Τρίτη , 30 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝ.Ε.Ο.Ν. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝ.Ε.Ο.Ν. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 18, 2015 1:28 μμ A+ / A-

ΕΝ.Ε.Ο.Ν. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εκδρομή σε Ναύπλιο και Τολό

ΕΚΔΡΟΜΗ στο μαγευτικό Ναύπλιο, πραγματοποίησε, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας.

Η επιλογή της πόλης του Ναυπλίου, εντάσσεται στις προσπάθειες της ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας, για την γνωριμία των μελών και των φίλων της, με τους ιστορικούς αλλά και ταυτόχρονα πανέμορφους τόπους της πατρίδας μας, γιατί πραγματικά το Ναύπλιο είναι μια πανέμορφη και ιστορική πόλη, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, όχι μόνο της νεότερης Ελλάδας, αλλά και της μεσαιωνικής και της αρχαίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΝ.Ε.Ο.Ν., περιηγήθηκαν την ιστορική πόλη. Επισκέφτηκαν ιστορικά κτίρια, το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο, καθώς και το μουσείο κομπολογιού.

Συγκινημένοι, άναψαν ένα κεράκι στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, στην είσοδο της οποίας, δολοφονήθηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελεύθερης Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Στην όμορφη παραλία της Δεύτερης Πρωτεύουσας της ελεύθερης Ελλάδας, (η πρώτη ήταν η Αίγινα), με θέα το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, οι εκδρομείς ξαπόστασαν, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το αναψυκτικό τους.

Ακολούθως, όλοι ευδιάθετοι και χαμογελαστοί, με τα ψώνια στα χέρια, αναχώρησαν το μεσημέρι από την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, για μια άλλη εξίσου όμορφη περιοχή της Πατρίδας μας, το Τολό.

Εκεί και στην παραλία του, απόλαυσαν ένα νοστιμότατο γεύμα με προϊόντα της περιοχής.

Η αναχώρηση για την επιστροφή στην Καλλιθέα, ήταν η μοναδική μη ευχάριστη στιγμή της εκδρομής. Ήταν όμως αναγκαία…

 

 

 

 

 

 

ΕΝ.Ε.Ο.Ν. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝ.Ε.Ο.Ν. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εκδρομή σε Ναύπλιο και Τολό ΕΚΔΡΟΜΗ στο μαγευτικό Ναύπλιο, πραγματοποίησε, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας. Η επιλογή της ΕΝ.Ε.Ο.Ν. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εκδρομή σε Ναύπλιο και Τολό ΕΚΔΡΟΜΗ στο μαγευτικό Ναύπλιο, πραγματοποίησε, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας. Η επιλογή της Rating: 0
scroll to top