Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ιούνιος 19, 2015 8:34 μμ A+ / A-

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πρωτοστατεί η Περιφέρεια

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΛΑΣΚΑΡΙΔΕΙΟ»

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ αποτελούν τα απορρίμματα των αστικών οικογενειών, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι ομιλητές στην ειδική Εκδήλωση – Συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σοφία Λασκαρίδου».

Εξετάζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις χωματερές, αλλά και τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, διαπιστώνεται ότι η διαχείριση των απορριμμάτων από τους Δήμους, είναι πλέον εφικτή και επιβεβλημένη διότι παρέχει πολλαπλά οφέλη στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο θα μπορεί να προσβλέπει, εκτός από την τόνωση της Δημοτικής Αγοράς, και στη μείωση ακόμα των Δημοτικών Τελών.

Απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχημένη εφαρμογή αυτού του προγράμματος αποτελεί η κοινωνική συμμετοχή, που θα πρέπει εκφράζεται με τον διαχωρισμό των απορριμμάτων, ανάλογα με τη φύση τους, και την τοποθέτησή τους σε καθαρούς διαχωριστικούς κάδους

Αυτά και πολλά άλλα συζητήθηκαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καλλιθέας και τους Οικολόγους Πράσινους, με κύριους Ομιλητές τον Αντιπεριφεριάρχη Νότιου Τομέα Αττικής κ. Χρήστο Καπάνταη, τον κ. Μπάμπη Μπιλίνη, του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο, Ειδικό σε θέματα Απορριμμάτων των Οικολόγων Πράσινων.

Παρέμβαση -Τοποθέτηση έκανε και ο συμμετέχων επικεφαλής ειδικού κλιμακίου, του Δήμου, ο Δήμαρχος Καλ­λιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Στην εκδήλωση – συζήτηση εκτός των άλλων παραβρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλλιθέας κ.κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, Πολιτισμού, και Μανόλης Κωστάκης, Καθαριότητας. ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» κ. Ευάγγελος Παπαδάκης, οι Δημοτικού Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Κουτσογιάννης και Κων­σταντίνος Κόκουλος, ενώ από τη Περιφέρεια ο κ. Λεωνίδας Μύαρης.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Κώστας Ράντος

 

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Reviewed by on . ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Πρωτοστατεί η Περιφέρεια ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΛΑΣΚΑΡΙΔΕΙΟ» ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ αποτελούν τα απο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Πρωτοστατεί η Περιφέρεια ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΛΑΣΚΑΡΙΔΕΙΟ» ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ αποτελούν τα απο Rating: 0
scroll to top