Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ «THE BASEMENT»

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ «THE BASEMENT»

Νοέμβριος 22, 2023 10:51 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ «THE BASEMENT»

Φεστιβάλ: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ» (ΠΡΩΗΝ «ΚΑΛΥΨΩ»)

Ο ΜΗ κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει στον Δήμο Καλλιθέας, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου (Anatomy Crime and Horror International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 έως και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στον Δημοτικό Κινηματογράφο, «Γιώργος Αντωνακάκης», πρώην «Καλυψώ» (Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς).

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ..

Θα προβληθούν 51 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 24 χώρες.

Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, θρίλερ, τρόμου, μυστηρίου, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων.

Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας, υπάρχουν τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), καθώς και πειραματικές. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα, ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες.

Στην πλειονότητά τους, έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ και συμμετοχές σε Sitges, Goya κ.λπ..

Ενδεικτικά αναφέρουμε την ταινία από την Αλβανία, «Λεπίδες στο σκοτάδι» (Blades in the Darkness) του Alex Visani, με 7 βραβεία και 15 υποψηφιότητες, την «La Nueva» του Ισπανού Ivan Villamel, με 8 βραβεία και 26 υποψηφιότητες, την «Sylvie Madeit» από τη Γαλλία, με 2 βραβεία και 23 υποψηφιότητες, καθώς και από την Γαλλία επίσης, τις «Colonie» του Romain Daudet-Jahan και «Alex’s Machine» του Mael LeMée, την  «Maria José Maria» του Πορτογάλου Chico Noras με 4 βραβεία και 2 υποψηφιότητες, την Signal του Βέλγου JérômePierrat, την «The Whirlpool» του Ρώσου Denis Kryuchkov, την Ελληνική «Πορφυρή Λεμονιά», του Δημήτρη Άντζους, κ.α..

Ενημέρωση για τις ταινίες με το πρόγραμμα, περιλήψεις, φωτογραφίες και βίντεο, στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook:           
http://anatomyfest.weebly.com/
https://www.facebook.com/anatomyfest

Link trailer: https://youtu.be/XRgAVWlMcks

Link poster: https://www.dropbox.com/scl/fo/2xz7qwl3tvyqx7pxztuk3/h?rlkey=tul07uiaelldqmyzn7u538x2s&dl=0

Link program: https://www.dropbox.com/scl/fo/16ux0o8m9voi31ettso32/h?rlkey=itoyr6i4j45ovkr1z4orr8sfe&dl=0

Πληροφορίες – Διευθυντής Φεστιβάλ, Γεώργιος Τσονωνάς: 6979672445.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ «THE BASEMENT» Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ «THE BASEMENT» Φεστιβάλ: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ» (ΠΡΩΗΝ «ΚΑΛΥΨΩ») Ο ΜΗ κερδο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ «THE BASEMENT» Φεστιβάλ: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ» (ΠΡΩΗΝ «ΚΑΛΥΨΩ») Ο ΜΗ κερδο Rating: 0
scroll to top