Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 9, 2023 1:40 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εορτάστηκε με λαμπρότητα!…

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΗ & ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ  

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, αλλά και με πλήρη  τήρηση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η διήμερη Πανήγυρη στο Ιερό Προσκύνημα της  της Παναγίας Ελεούσης Καλλιθέας, για τη Γέννηση της Υπεραγίας ημών  Θεοτόκου.

Προχθές στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, όπου εκατοντάδες ήταν οι πιστοί, κάθε ηλικίας και φύλου, που παρέστησαν στον παλαιότερο Ιερό Ναό της πόλης μας για να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κεράκι στη Χάρη της Παναγίας, της Μητέρας του Ιησού Χριστού και όλων των Χριστιανών όπου γης και ακολούθως, στις 10 το βράδυ, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.

Χθες το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 07:00, τελέστηκαν ο Όρθρος της Εορτής και στη συνέχεια, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα, στις 19:30, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που προσήλθαν με σεβασμό και κατάνυξη, για να συμμετάσχουν τόσο στην τέλεση του Μεθεόρτιου Εσπερινού, όσο και στην περιφορά της Ιερής Εικόνας της  Παναγίας Ελεούσης, στους δρόμους της Ενορίας {Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως), Υψηλάντου, Ζερβού, Λασκαρίδου, Σπάρτης, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου και επιστροφή στον Ιερό Ναό}, υπό τους χαρμόσυνους ήχους της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης.

Μαζί με τους πολυπληθείς πιστούς, παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Ασκούνης, καθώς  και πληθώρα νυν και υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτάστηκε με λαμπρότητα!... Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΗ & ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ   ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτάστηκε με λαμπρότητα!... Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΗ & ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ   ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Rating: 0
scroll to top