Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 5o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

5o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 30, 2023 12:20 μμ A+ / A-

5o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Το Συμβούλιο των Θεών»

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 15 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ 15ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς η αυλαία του έπεσε το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023.

Σήμερα, σας παρουσιάζω την ενημέρωση που ευγενικά έκανε ο Καθηγητής του 5ου Λυκείου Καλλιθέας, κ. Κωνσταντίνος Πουλιανίδης σε εμένα, σχετικά με τη συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών της θεατρικής ομάδας του Σχολείου, στο φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ, με το θεατρικό υπό τον τίτλο: «Το Συμβούλιο των Θεών», ενώ ακολούθως παρατίθεται πληθώρα φωτογραφικών στιγμιότυπων, τόσο από τη θεατρική παράσταση (κυρίως), όσο και από τη βράβευση μαθητριών του Σχολείου.

{Η θεατρική ομάδα του 5ου Λυκείου Καλλιθέας συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ με θεατρικό σχήμα από το 2011, αρχικά με την πρώην Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Καλλιθέας, Κα Κατερίνα Καββαδά, μετά με τον πολύ καλό Φιλόλογο, Σεναριογράφο και Ποιητή, κ. Γιώργο Ηρακλέους και τα τελευταία χρόνια, με τον κ. Κωνσταντίνο Πουλιανίδη.

Έτσι το Θέατρο για το 5ο Λύκειο έγινε θεσμός. Το 5ο Λύκειο, εκτός από την έμφαση στη μάθηση και τις επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προωθεί τα ταλέντα και τις δεξιότητες των μαθητών του με την Ομάδα Παραδοσιακών χορών και τη Θεατρική Ομάδα.

Τη σχολική χρονιά που διανύουμε, η θεατρική ομάδα αποτελούμενη από τον Μανουέλ Γάλι, τη Μίνα Γεωργίου, τον Κωνσταντίνο Γιοβανίδη, τη Βερόνικα Παραλοπούλου, την Ιωάννα Πουλουτιάδου, τον Ιάσονα Ραζζούκι, τη Θεοδώρα Σαρρίδου, τη Σοφία Τζεμοπούλου και τη Σάντυ Τσάκα, υπό τη καθοδήγηση του Καθηγητή τους κ. Κωνσταντίνου Πουλιανίδη, ερμήνευσε τις παραμονές των Χριστουγέννων το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: «Η Σταχομαζώχτρα».

Ακολούθως, η ομάδα παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στις 10 Μαρτίου 2023 και στα πλαίσια του 15ου Μαθητικού Φεστιβάλ, το «Συμβούλιο των Θεών», όπως το φαντάστηκε διαβάζοντας την πρώτη ραψωδία της Οδύσσειας.

Τα παιδιά, μαζί με τον καθηγητή τους, δούλεψαν πάνω στο κείμενο, εμπλουτίζοντάς το και χρησιμοποιώντας  τη μετάφραση του Λόγιου και Νομικού, Ζήσιμου Σίδερη, εμπνεόμενοι από τον τίτλο του φετινού Φεστιβάλ, παραφράζοντάς τον από «Ταξίδι στη μυθολογία, βουτιά στην ιστορία», σε… «βουτιά στη φαντασία».

Το σκηνικό του Όμηρου, είναι λίγο – πολύ γνωστό: Πάνω στον Όλυμπο, στο παλάτι των Θεών, συζητούν ο Δίας, η Ήρα, η Αθηνά και ο Απόλλωνας, πώς θα σώσουν τον Οδυσσέα από τα δίχτυα μιας νύμφης, της Καλυψώς που τον κρατά αιχμάλωτο μέσα στη σπηλιά της. Στη φαντασιακή τους  έκσταση, τα μέλη της ομάδας έβαλαν τα αγάλματα του Απόλλωνα και της Αθηνάς, που βρίσκονται μπροστά στην Ακαδημία Αθηνών να είναι κουρασμένα από την κίνηση, τον θόρυβο της πόλης και την ακινησία, με αποτέλεσμα να καλούν τους υπόλοιπους  Θεούς, να κατεβούν  από τον Όλυμπο, για να  συζητήσουν και να θυμηθούν το Συμβούλιο των Θεών που είχαν κάνει για τον Οδυσσέα, το οποίο περιγράφεται στην Οδύσσεια.

Στο θεατρικό της παιχνίδι, η ομάδα προσέδωσε στους ήρωες ανθρωπόμορφα γνωρίσματα και χαρακτηριστικά από το σύγχρονο θέατρο. Συνάμα, η ομάδα οραματίστηκε τους Θεούς να μην είναι μόνο Θεοί, αλλά και αφηγητές, με τους τελευταίους να γίνονται και λίγο ποιητές.

Η ομάδα ευχαριστεί τον Διευθυντή του Σχολείου, τους Καθηγητές της, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Νάσο Πρέντζα, την Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κα Βούλα Κοσμίδου, το Μαθητικό Φεστιβάλ και τον Σύλλογο ΠέΖΟ, για την ευκαιρία, τη βοήθεια και τη φιλοξενία}.

 

 

 

   

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

5o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 5o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Συμβούλιο των Θεών» ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 15 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟ 15ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, αποτελε 5o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Συμβούλιο των Θεών» ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 15 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟ 15ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, αποτελε Rating: 0
scroll to top