Δευτέρα , 6 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Μάρτιος 27, 2023 5:06 μμ A+ / A-

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Με σεβασμό και υπερηφάνεια!…

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 202η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΜΕ τον δέοντα σεβασμό και με υπερηφάνεια, εορτάστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023, η  202η επέτειος από την Επανάσταση των Προγόνων μας κατά του Οθωμανικού ζυγού

Στις 10 το πρωί, οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες των Σχολείων, των Συλλόγων και των λοιπών Φορέων της πόλης μας, παραβρέθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων, εκεί όπου παρουσία πολλών Επισήμων, αλλά και πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία.

Ακολούθως, όλοι οι Επίσημοι μαζί με τους Σημαιοφόρους και τους  Παραστάτες, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, κατευθύνθηκαν πεζή στην πλατεία Ηρώου, εκεί όπου το προκαθορισμένο εορταστικό πρόγραμμα, τηρήθηκε κατά γράμμα.

Παιανισμός από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας.

Την Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε μπροστά από το Ηρώο, διαδέχθηκε η ανάκρουση του Ψαλμού: «Αιωνία η Μνήμη» από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Ανάκρουση του Ψαλμού «Αιωνία η Μνήμη», από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, εκφώνησε τον άκρως ενδιαφέροντα και επίκαιρο πανηγυρικό λόγο της ημέρας, τον οποίο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε, στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, όπου με την κατάθεση από τον κ. Δήμαρχο, η Δημοτική μας Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη στιγμή προσέλευσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση.

Επόμενοι πρωταγωνιστές ήταν η Μαθητιώσα και Σπουδάζουσα νεολαία της πόλης μας, τα παιδιά μας, τα οποία μαζί με τμήματα από Αθλητικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους, αλλά και από Προσκοπικά Συστήματα, παρέλασαν καμαρωτά μπροστά από τους επισήμους,  αποσπώντας, καθ’ όλα δίκαια, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παριστάμενων που παρακολούθησαν την εντυπωσιακή  παρέλαση.

Μετά το πέρας και της παρέλασης, μαθητές και μαθήτριες από τα 5ο Λύκειο και 2ο Λύκειο Καλλιθέας αντίστοιχα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, στην πλατεία Κύπρου, όπου εκτενή αποσπάσματα, μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, όπως τα αποτύπωσε, μαζί με τις τελευταίες 7 φωτογραφίες,  με την κάμερά της η Δημοτική Σύμβουλος, Κα Ευσεβία Κοσμίδου.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες της ημέρας, χρόνια πολλά Καλλιθέα μας, χρόνια πολλά Ελλάδα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Reviewed by on . 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Με σεβασμό και υπερηφάνεια!… ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 202η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ τον δέοντα σεβασμό και με υπερηφάνεια, 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Με σεβασμό και υπερηφάνεια!… ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 202η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ τον δέοντα σεβασμό και με υπερηφάνεια, Rating: 0
scroll to top