Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΚΚΕ

ΚΚΕ

Φεβρουάριος 2, 2023 1:01 μμ A+ / A-

ΚΚΕ

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη νίκη στο Στάλινγκραντ

ΣΗΜΕΡΑ, ΩΡΑ 19:30, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ»

ΣΤΟ πλαίσιο της συμπλήρωσης, σήμερα, 80 χρόνων από τη λήξη της νικηφόρας Μάχης του Στάλινγκραντ για τον «Κόκκινο Στρατό» της τότε Σοβιετικής Ένωσης επί της Βέρμαχτ, μάχη που διήρκησε από τις 17 Ιουλίου 1942 έως τις 2 Φεβρουαρίου 1943, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος διοργανώνει σειρά Εκδηλώσεων Μνήμης στην πόλη μας.

Ήδη σήμερα το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, το οποίο δεσπόζει στη συμβολή της οδού Φιλαρέτου με τη λεωφόρο Συγγρού στην πόλη μας, ενώ το απόγευμα και ώρα 19:30, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση, με ομιλήτρια την υποψήφια Βουλευτή Επικρατείας και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Χριστίνας Παναγιωτακοπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας και υποψήφια Βουλευτής με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, Ρούλα Ελευθεριάδου, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με την Μαριλίζα Λούντζη.

Το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Καλυψώ».

Με αφορμή μάλιστα την αποψινή επέτειο, το ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο  Δελτίο Τύπου:

«2 Φλεβάρη 1943: Ο Κόκκινος Στρατός κατατροπώνει την πολεμική μηχανή της ναζιστικής Γερμανίας, που ως τότε φάνταζε ανίκητη…

Το σύνθημα «Ούτε ένα βήμα πίσω!», έγινε πραγματικότητα, γιατί ο σοβιετικός λαός και στρατός υπερασπίστηκε τη δική του εξουσία, το σοσιαλισμό, τις κατακτήσεις του σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Το Στάλινγκραντ ήταν το σημείο καμπής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αφετηρία της αντεπίθεσης στις δυνάμεις του Άξονα. Στις 30/4/1945 η Κόκκινη σημαία ανεμίζει στο Ράιχσταγκ. Στις 9 Μάη 1945 η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών είναι πραγματικότητα, καθώς η ναζιστική Γερμανία υπογράφει παράδοση άνευ όρων.

Οι μεγάλες νίκες της Σοβιετικής Ένωσης, έδωσαν ώθηση στα αντικατοχικά κινήματα μιας σειράς χωρών, όπως και της Ελλάδας με αιμοδότη το ΚΚΕ, καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Απέδειξαν ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος και οργανωμένος μπορεί να τα βάλει και με τους πιο ισχυρούς αντιπάλους. Μπορεί να νικήσει έχοντας σταθερό στόχο την ανατροπή τη καπιταλιστικής βαρβαρότητας, την κατάκτηση της δικής του εξουσίας.

2 Φλεβάρη 2023: Τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν…

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ΝΑΤΟ- Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπληρώνει ένα χρόνο και κλιμακώνεται. Η μάχη ΗΠΑ- Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, πυροδοτεί εξελίξεις. Μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, σε χώρες- ατμομηχανές της ΕΕ. Ο ανταγωνισμός για τα μερίδια στη λεία των αγορών, των πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς, που πληρώνουν με την προσφυγιά, ακόμα και με το αίμα τους.

Η συμμετοχή της άρχουσας τάξης της χώρας μας, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΝΔ με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων. Βάζει σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό,  τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Γιατί καμία ασφάλεια και ειρήνη δε μπορούν να εγγυηθούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που πυροδοτούν την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους, δεν αναγνωρίζουν σύνορα, μεγαλώνουν τους κινδύνους για επώδυνους συμβιβασμούς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Αποδεικνύεται ότι η «εξωτερική πολιτική» είναι συνέχεια της πολιτικής που ασκείται μέσα στη χώρα. Ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις. Την ίδια στιγμή, η χώρα αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, με το αστρονομικό ποσό των 6,5 δις. το 2021.

Καμιά αναμονή! Καμιά ανοχή στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οργανισμούς και πολέμους!

Η ιστορία διδάσκει ότι ο λαός μπορεί να χαράξει τη δική του πορεία, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά του και όχι των εκμεταλλευτών του. Σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και τους διεθνείς συμμάχους τους, παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από τα κόμματα που τους στηρίζουν. 

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό,

βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής,

ΜΕ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ!».

Η σχετική Πρόσκληση.

ΚΚΕ Reviewed by on . ΚΚΕ Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη νίκη στο Στάλινγκραντ ΣΗΜΕΡΑ, ΩΡΑ 19:30, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ» ΣΤΟ πλαίσιο της συμπλήρωσης, σήμερα, 80 χρόνω ΚΚΕ Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη νίκη στο Στάλινγκραντ ΣΗΜΕΡΑ, ΩΡΑ 19:30, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ» ΣΤΟ πλαίσιο της συμπλήρωσης, σήμερα, 80 χρόνω Rating: 0
scroll to top