Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024

Home » Αφιερώματα » ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Νοέμβριος 24, 2022 12:26 μμ A+ / A-

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ο Συγγρός Χαροκόπου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΣΤΟΝ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» ΤΗΣ 24/11/1939

ΤΟ έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, ότι οι παλαιές εφημερίδες αποτελούν ανεκτίμητο «θησαυρό» γνώσεων και πληροφοριών, καθώς υπάρχει η δυνατότητα, εκτός του ότι μπορούμε πολύ εύκολα να «ταξιδέψουμε» πίσω στο χρόνο, μπορούμε, παράλληλα, να γνωρίσουμε ή να επαναφέρουμε στη μνήμη μας, πρόσωπα, σωματεία, συλλόγους ή ακόμη και γεγονότα, ξεχασμένα στη λήθη του χρόνου.

Αναμοχλεύοντας λοιπόν, τις σελίδες της εφημερίδας «Αθλητισμός», η οποία εκδίδονταν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, «αλιεύσαμε» ένα δημοσίευμα στο φύλλο της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 1939 (δηλαδή σαν σήμερα πριν από ακριβώς 83 ολόκληρα χρόνια), όπου στη σελίδα γινόταν σύντομη μεν, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δε για τους λάτρεις της ιστορίας της πόλης μας, παρουσίαση του ανεπίσημου ποδοσφαιρικού σωματείου «Συγγρός Χαροκόπου». Μάλιστα, δημοσίευση συνοδεύονταν, σε άλλη στήλη της ίδιας σελίδας και με φωτογραφία της ομάδος.

Η 2η σελίδα του φύλλου της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 1939, της εφημερίδος «Αθλητισμός».

Το σχετικό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδος της προπολεμικής περιόδου, το οποίο έφερε τον τίτλο «Ο ΣΥΓΓΡΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ», είχε ως εξής:

{Μεταξύ των ισχυρών ανεπισήμων συλλόγων Αθηνών – Πειραιώς συγκαταλέγεται και ο «Συγγρός» Χαροκόπου, η ομάς η οποία έχει δώσει μέχρι σήμερον πολλούς νικηφόρους αγώνας.

Ιδού η απόδειξις:

Ο «Συγγρός» έχει νικήσει τον Ατρόμητον με 4-2, την Δάφνην (3-2), την Άμυναν (3-2), τον Σαρωνικόν (4-2), τον Ατρόμητον (ρεβάνς 5-3), την β’ Ε.Α. Ελεούσης (3-2), το Ορφανοτροφείον (5-2), τον Ατρόμητον (τρίτος αγών 2-1), ήλθεν ισόπαλος προς την Δάφνην (3-3_. την Άμυναν (3-3), την β’ Ε. Α. Ελεούσης 1-1 και ηττήθη (ο σύλλογος αναφέρει – και αυτό προς τιμήν του – μαζί με τας επιτυχίας του και τας αποτυχίας του) από την Αναγέννησιν (4-3), τον Ηρακλήν (1-0) και την Δάφνην εις έναν από τους πολλούς με αυτήν αγώνας του με 3-0.

Την ομάδα αποτελούν οι κάτωθι ποδοσφαιρισταί:

Μαγουλάς, Βασιλικός, Μορφύρης, Περτρόγιαννης, Καροτσέρης, Παπαθεοδώρου, Λαμψίδης, Ηλιόπουλος, Παπανδρέου, Κούνος, Ιωαννίδης και Παπαχρήστου}.

Το δημοσίευμα συνοδεύονταν, όπως προαναφέραμε, από την κάτωθι φωτογραφία:

Στη δε λεζάντα, αναγράφονταν τα ακόλουθα: «Η ισχυρά ομάς Συγγρός Χαροκόπου την σταδιοδρομίαν της οποίας δημοσιεύομεν εις άλλην στήλη της εφημερίδος μας».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Reviewed by on . ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ο Συγγρός Χαροκόπου ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΣΤΟΝ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» ΤΗΣ 24/11/1939 ΤΟ έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, ότι οι παλαιές εφημερίδ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Ο Συγγρός Χαροκόπου ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΣΤΟΝ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» ΤΗΣ 24/11/1939 ΤΟ έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, ότι οι παλαιές εφημερίδ Rating: 0
scroll to top