Κυριακή , 12 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΣΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΣΑΣ

Αύγουστος 12, 2021 10:53 πμ A+ / A-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΣΑΣ

Διάλεξη και παρουσίαση Βιβλίων του

ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ιδιαίτερα δραστήριος Καλλιθεάτης συμπολίτης μας κ. Δημήτρης Ντούσας, Δάσκαλος Φιλοσοφίας, Συγγραφέας και Πρόεδρος του Φιλοσοφικού Σχολείου, όπως φαίνεται, συνεχίζει τις πολυποίκιλες δράσεις του ακόμα και κατά την περίοδο των διακοπών του (!!!).

Έτσι, αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, με την ιδιότητα, αυτή τη φορά, του ιδρυτή του Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας, θα διοργανώσει στον τόπο καταγωγής του Φιλοσοφική Βραδιά με διάλεξη, αλλά και με παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων του: α) «Μεταφυσική» (2021) και β) «Γνωσιοθεωρία και Φιλοσοφία του Νου» (2021).

Στη φιλοσοφική διάλεξη, ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας – Κοινωνικής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Ράντης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γνωσιοθεωρία και Μεταφυσική».

Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του νέου Γυμνασίου και Λυκείου, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», στο Φανάρι Καρδίτσας, με ώρα έναρξης στις 20:00, εκεί όπου αναμένεται να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976026625.

Λίγα λόγια για τον κ. Δημήτρη Ντούσα

Ο κ. Δημήτρης Βασ. Ντούσας είναι ιδρυτής και δάσκαλος φιλοσοφίας του «Θερινού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας» από το 1995, του «Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου» από το 2002 και του «Φιλοσοφικού Εργαστηρίου για Παιδιά» του Δήμου Καλλιθέας Αττικής από το 2016.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει παραδώσει δωρεάν πάνω από 900 μαθήματα φιλοσοφίας, μεταφυσικής, αισθητικής, λογικής, ηθικής, βιολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, γλωσσολογίας, γνωσιολογίας, κοσμολογίας, πολιτικής οικονομίας και οικονομικής θεωρίας, τσιγγανολογίας και ιστορίας των πολιτικών επιστημών, ενώ είναι συγγραφέας έργων κοινωνικής επιστήμης, αισθητικής και φιλοσοφίας, όπως:

  1. «Rom και Φυλετικές Διακρίσεις», εκδόσεις “Guttenberg” (1997).
  2. «Rom και Μουσικοχορευτικός Κόσμος», εκδόσεις «Τυπωθήτω» (2001).
  3. «Η Τέχνη των Τσιγγάνων της Ελλάδας και του Κόσμου», εκδόσεις  «Βιβλιοτεχνία» (2007).
  4. «Μαρξισμός και Σύγχρονη Μετανάστευση», εκδόσεις «Ντούσας» (2009).
  5. «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και η Αποκάλυψη του Ιωάννη», εκδότης «Ντούσας» (2013).
  6. «Απλά Μαθήματα Φιλοσοφίας για Παιδιά», εκδόσεις «Μένανδρος» (2016).
  7. «Η Πολιτική Οικονομία του Παγκόσμιου Αντιτσιγγάνικου Απαρτχάιντ», εκδόσεις «ΚΨΜ» (2020).  
  8. «Φιλοσοφία και κοινωνιολογία της γλώσσας», εκδόσεις «Χατζηλάκος» (2020).
  9. «Δημήτρης Τούμπανης: Ο ανυπότακτος εργάτης, ηγέτης και διαλεκτικός υλιστής», εκδότης «Ντούσας (2020).
  10. «Γνωσιοθεωρία και Φιλοσοφία του Νου», εκδόσεις «Χατζηλάκος» (2021).
  11. «Μεταφυσική», εκδόσεις «Χατζηλάκος» (2021, υπό έκδοση).

Ο κ. Δημήτρης Ντούσας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΣΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΣΑΣ Διάλεξη και παρουσίαση Βιβλίων του ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ο ιδιαίτερα δραστήριος Καλλιθεάτης συ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΣΑΣ Διάλεξη και παρουσίαση Βιβλίων του ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ο ιδιαίτερα δραστήριος Καλλιθεάτης συ Rating: 0
scroll to top