Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φεβρουάριος 11, 2021 8:58 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Είχε αποστείλει επιστολή προς τον Ε.Ο.Δ.Υ.!…

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ COVID-19, ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΩΣ γνωστόν, από σήμερα το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου 2021, ισχύουν τα νέα έκτακτα μέτρα lockdown στην περιοχή της Αττικής, με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια να κλείνουν εκ νέου (τα Λύκεια είναι ήδη κλειστά από τον περασμένο Νοέμβριο), τουλάχιστον έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ιθύνοντες την ιδιαίτερα δραστήρια Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, έντονα προβληματισμένοι από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Σχολείων της πόλης μας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, πριν το άκουσμα των νέων περιοριστικών μέτρων, είχαν φροντίσει για την αποστολή, προχθές Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, επιστολής προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) – που κοινοποίησαν και προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο – με την οποία επισήμαναν «την επιτακτική ανάγκη άμεσης διενέργειας επαναλαμβανόμενων τεστ ανίχνευσης Covid – 19 στους μαθητές και τους καθηγητές των Σχολικών Μονάδων», ζητώντας παράλληλα, «την άμεση διενέργεια τεστ ανίχνευσης Covid – 19, προκειμένου να διασφαλιστεί η σημαντικότερη προϋπόθεση της δια ζώσης μάθησης, για το σύνολο της Σχολικής Κοινότητας…».

Οι εξελίξεις όμως με την εκ νέου εφαρμογή lockdown στην Αττική ήταν ραγδαίες και «πρόλαβαν» την πρωτοβουλία αυτή του Προεδρείου της Ένωσης, πρωτοβουλία όμως, που δεν παύει να είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη και να δείχνει έμπρακτα το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν σύσσωμα τα μέλη του Δ.Σ. για τη μαθητιώσα νεολαία, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Ολόκληρη η σχετική επιστολή που απεστάλη στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο και υπογράφεται από την Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της Ένωσης, Κυρίες Ευσεβία Κοσμίδου και Βασιλική Κολυβίρα αντίστοιχα, έχει ως ακολούθως:

«Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας

Ελ. Βενιζέλου 156

ΤΚ 17675

Τηλ. 6972441444 – 2109521733

eMail: enosi.kallitheas@gmail.com                                                  Καλλιθέα  09/02/2021

Προς: Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

            Κέντρο Επιχειρήσεων

Κοιν.: Δήμος Καλλιθέας

            Δήμαρχο Κο Δημήτρη Κάρναβο

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Αξιότιμες Κυρίες & Κύριοι,

Με αφορμή την ύπαρξη κρουσμάτων σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, θέλουμε να επισημάνουμε την επιτακτική ανάγκη άμεσης διενέργειας επαναλαμβανόμενων τεστ ανίχνευσης Covid – 19 στους μαθητές και τους καθηγητές των Σχολικών Μονάδων.

Είναι κοινή πεποίθηση του συνόλου της Σχολικής Κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας, ότι η δια ζώσης μάθηση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο μάθησης για τα παιδιά μας μεν, με προϋπόθεση δε, το μέγιστο βαθμό ασφάλειας τόσο για την δική τους υγεία, όσο και όλης της σχολικής κοινότητας. Με τη δια ζώσης διδασκαλία επιτυγχάνεται η παροχή γνώσεων – διαπαιδαγώγηση – κοινωνικοποίηση – εξ αιτίας της φυσικής παρουσίας στη σχολική μονάδα μαθητών και δασκάλων.    

Ως Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας,  ζητούμε την άμεση διενέργεια τεστ ανίχνευσης Covid – 19, προκειμένου να διασφαλιστεί η σημαντικότερη προϋπόθεση της δια ζώσης μάθησης, για το σύνολο της Σχολικής Κοινότητας, από τον φορέα σας.

Σε αυτή μας την ζήτηση, καλούμε τον Δήμο μας να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση (Υπουργεία, Φορείς) για τη θετική της έκβαση.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.

Για το Δ.Σ.

            Η Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

 Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου                                              Βασιλική Κολυβίρα».

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Είχε αποστείλει επιστολή προς τον Ε.Ο.Δ.Υ.!... ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ COVID-19, ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ & Ε ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Είχε αποστείλει επιστολή προς τον Ε.Ο.Δ.Υ.!... ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ COVID-19, ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ & Ε Rating: 0
scroll to top