Τρίτη , 30 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Νοέμβριος 15, 2020 9:38 μμ A+ / A-

ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Πανδημία Covid-19

ΚΑΘΟΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ & ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ σήμερα, ένα καθόλα ενδιαφέρον και επίκαιρο άρθρο σχετικό με την Πανδημία Covid-19, το οποίο συνέγραψε η Δημοτική Σύμβουλος της πόλης μας, Κα Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου.

{Από τα τέλη του 2019 μέχρι σήμερα, και όπως επισημαίνεται από τους επιστήμονες για καιρό ακόμη, η ανθρωπότητα θα μαστίζεται από τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που έχει περάσει, αυτή του Covid-19.

Όλη η ανθρωπότητα έχει να αντιμετωπίσει έναν «αόρατο κοινό εχθρό», που έχει διαταράξει σοβαρά τη ζωή μας και οι επιπτώσεις φαίνονται σ´ όλα τα επίπεδα.

Η υγειονομική αυτή κρίση έχει αγγίξει και τη χώρα μας, έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική διακοπή και πτώση της λειτουργίας της αγοράς. Μια υγειονομική κρίση που δεν ήρθε σε μια εποχή σταθερής γεωπολιτικής και οικονομίας, αλλά σε μία εποχή όπου η  χώρα μας έζησε πρόσφατα μια παρατεταμένη και σαρωτική οικονομική κρίση.

Η πανδημία είχε δυσμενείς επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα, τόσο στο ίδιο το άτομο, στην οικογένεια, στο σχολείο και στην εργασία, όσο και στους κοινωνικούς φορείς, τις κοινωνικές οργανώσεις, τους θεσμούς, τις αξίες και τους νόμους.

Η απαγόρευση της κοινωνικής επαφής, η αποστασιοποίηση, η κοινωνική απόσταση με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία και στην επιβίωση, δημιούργησαν προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Οι σχέσεις που αντιμετώπιζαν προβλήματα, κλονίστηκαν και δοκιμάστηκαν, οι άνθρωποι βίωσαν και βιώνουν περισσότερη μοναξιά, θλίψη, θυμό και άγχος σε οποιαδήποτε ηλικία κι εάν ανήκουν.

Η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με λάθη που έπραξαν στο παρελθόν οι άνθρωποι, με λανθασμένες επιλογές και παραλείψεις.

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα πληθαίνουν μέρα με την ημέρα, αφού διαταράσσεται η ισορροπία στη φύση και η γη φαίνεται να μην αντέχει άλλο την αφροσύνη του ανθρώπου.

Προκειμένου να δημιουργηθούν υγιείς κοινωνίες, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και αλλαγές στους θεσμούς και στις αξίες. Αναγνώριση όλων των λαθών του παρελθόντων, αλλαγή της συμπεριφοράς μας απέναντι στη φύση και ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης των πολιτών.

Συνεργασία μεταξύ των κρατών για τη λήψη μέτρων, συνεργασία επιστημόνων και ερευνητών για να ανακαλυφθούν νέες λύσεις για τα ιατρικά θέματα καθώς και ανάθεση ανάλογων κονδυλίων για έρευνες. Η διεπιστημονική αυτή συνεργασία να πραγματοποιείται με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και το κοινό καλό και να υπάρχουν φραγμοί και όρια στην επιστημονική έρευνα, με κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Χρειάζεται μια ισορροπημένη, παράλληλη ανάπτυξη του τεχνικού και ηθικοπνευματικού πολιτισμού, ένας εξανθρωπισμός της επιστήμης μέσω της ανθρωπιστικής Παιδείας.

Πρέπει ο άνθρωπος να ξαναγίνει συνάνθρωπος και να μην αντιμετωπίζεται ως μέσο εκμετάλλευσης.

Συλλογική δράση και επαγρύπνηση των πολιτών ενάντια σε μεθόδους άλογης χρήσης της επιστήμης, καθώς και ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, διαφώτιση της κοινής γνώμης για τις συνέπειες των επιστημονικών πορισμάτων στην ανθρώπινη ζωή.

Οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να μάθουν να ενδιαφέρονται λιγότερο για τη σώρευση αγαθών και περισσότερο για μια ποιοτικά δημιουργική ζωή. Κάτι που θα επιτευχθεί μόνο δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό προς τη φύση και προς το συνάνθρωπο, αυξάνοντας την ενασχόληση με τις τέχνες που λειτουργούν ως ασπίδα ψυχικής υγείας του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες και τις δυσκολίες.

Και να μη ξεχνάμε να υιοθετούμε μια πιο θετική στάση ζωής, να δίνουμε έμφαση σε θετικές ειδήσεις και να μην αναπαράγουμε αρνητισμό και ανησυχίες}.

Η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας, Κα Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου.

** Η Κα Ευσεβία (ΒούλαΚοσμίδου, είναι ΕκπαιδευτικόςΔημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας. 

 

ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ Reviewed by on . ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ Πανδημία Covid-19 ΚΑΘΟΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ & ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ σήμερα, ένα καθόλα ενδιαφέρον κα ΕΥΣΕΒΙΑ (ΒΟΥΛΑ) ΚΟΣΜΙΔΟΥ Πανδημία Covid-19 ΚΑΘΟΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ & ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ σήμερα, ένα καθόλα ενδιαφέρον κα Rating: 0
scroll to top