Τρίτη , 30 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 15, 2020 8:19 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους!…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως ενημερωθήκαμε από σχετικές ανακοινώσεις και δελτία Τύπου που λάβαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλης μας που προσβλήθηκαν πρόσφατα από τον ιό Covid-19.

Η μεν Δημοτική Παράταξη «Προοπτική Ζωής», με επικεφαλής τον επί σειρά ετών πρώην Δήμαρχο κ. Κώστα Ασκούνη, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ»

«Η σκέψη μας αυτές τις ημέρες είναι κοντά στους εργαζόμενους του Δημοτικού Κοιμητηρίου που δοκιμάζονται σκληρά από τον κορονοϊό.

Από καρδιάς τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψουν υγιείς και δυνατοί στα καθήκοντά τους.

Καθώς υπάρχουν πολλά κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Κοιμητήριο, ενώ κάποιοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, επιβάλλεται εγρήγορση και για τις άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες του Δήμου μας».

Η δε Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», με επικεφαλής τον επίσης επί σειρά ετών πρώην Αντιδήμαρχο κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, εξέδωσε, την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

{Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για τις συνέπειες της διάδοσης του κορωνοϊού στο Δημοτικό Κοιμητήριο. Επαναλαμβάνει και δημοσίως τη συμπαράστασή της προς τους εργαζομένους του Δήμου, οι οποίοι έχουν πληγεί από την covid – 19 και εύχεται την ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στις θέσεις τους.

Η παράταξη παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα μέτρα που λαμβάνει η διοίκηση του Δήμου για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Την καλεί να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών}.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δήμος μας προχώρησε άμεσα σε λήψη μέτρων και οι υπηρεσίες του Κοιμητηρίου ανεστάλησαν, ενώ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων Κα Βάσω Μαργαρίτη και η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας (www.kallithea.gr), «Οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου Καλλιθέας που είχαν ανασταλεί λόγω κρουσμάτων covid-19 στο προσωπικό, επαναλειτουργούν σταδιακά από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου», ενώ όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το Κοιμητήριο «θα είναι σε πλήρη λειτουργία από την προσεχή Τρίτη 17 Νοεμβρίου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Κας Μαργαρίτη, έχει ως ακολούθως:

{Οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου Καλλιθέας που είχαν ανασταλεί λόγω κρουσμάτων covid-19 στο προσωπικό, επαναλειτουργούν σταδιακά από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.
Για την ασφαλή λειτουργία του κοιμητηρίου αντικαταστάθηκε το προσωπικό και ακολουθήθηκαν σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.
Από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, το κοιμητήριο θα επαναλειτουργήσει για ταφές ενώ θα είναι σε πλήρη λειτουργία, από την προσεχή
 Τρίτη 17 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με την υπ αρ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 Κ.Υ.Α και τις λοιπές ισχύουσες διατάξεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19: 
«Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως 9 ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής»
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του κοιμητηρίου, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210 98.12.595.

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ}.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους!... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως ενημερωθήκαμε από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους!... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως ενημερωθήκαμε από Rating: 0
scroll to top